ONsdag och torsdag, skola, kör och träning

Hej!

Hoppas att allt är bra med er:) Med mig är det helt okej och jag har inte direkt något att klaga över. Den här veckan har varit ovanligt lugn och det har känts som en skön start efter lovet:) Det är ju jättejobbigt när lärarna ger än en massa läxor direkt när man kommer tillbaka efter att ha haft lov en vecka och då förhoppningsvis ha kunnat slappna av lite. Om allt kommer på en gång sen blir det ju svårt att orka prestera hundra procent på en gång.

Gårdagen började i alla fall med att jag hade matte och geometrin har nu börjat kännas lite svårare men jag förstår de flesta av g-uppgifterna:) Sen hade jag håltimme och därefter lunch. Engelskan skulle jag ha lite senare men efter att ha suttit i klassrummet i ungefär en halvtimme insåg jag att läraren inte skulle komma. Senare kom det en annan lärare som hade glömt att meddela oss om att lektionen var inställd, det var ju lite jobbigt. Sen kunde jag i alla fall åka hem eftersom jag inte har svenska och kontaktlärartiden var inställd. Det jobbiga med färdtjänsten är bara att man måste beställa den ungefär fyrtio minuter innan man ska åka, ibland en timme innan, det beror på lite.

Igårkväll åkte jag för att testa en kör. Ibland har jag verkligen saknat att sjunga i kör även om jag gör det på gymnasiet. Att göra det på fritiden känns ju lite som en annan sak för då vet man att alla är motiverade och verkligen vill sjunga. Sen behöver man inte känna press på samma sätt eftersom det man gör som tur är inte betygsätts:) Kören jag testade igår är en kör med bara synskadade, personen som leder kören är också det. Egentligen skulle jag kunna sjunga i nästan vilken kör som helst men den här kören ville jag testa dels för att jag har några kompisar som sjunger i den och dels för att det är en rock och popkör, jag tycker ju om sådan musik. För inte så länge sen testade jag ju att sjunga i en gospelkör som ligger ganska nära där jag bor och även om jag tycker att det var roligt var det inget jag fastnade för. Däremot tror jag att jag skulle tycka om att sjunga gospel ifall jag hittade en annan kör att sjunga med. Jag kände nämligen att det de sjöng i den kören var lite för lätt. Det kan jag även känna att jag kände igår, en del verkade vara mer nybörjare med körsång än jag. Däremot tyckte jag om stämningen och alla verkade vara glada och trevliga, det är ju en sak som jag tycker är viktigt. Igår fick jag vara med och sjunga tre låtar, Smedsvisa från uppland, en låt som jag inte direkt gillar men som faktiskt blev ganska bra när alla tog i och man lade på en understämma. La Dolce vita som är en låt som jag tycker är lite uttjatad men ändå är helt okej och sen en rapplåt som heter Pump up the jam som jag tycker verkade vara ganska rolig att sjunga. Vi sjöng en kort kanon också där tre enkla låtar var med. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag vill vara med i den där kören eller inte. Det beror lite på hur mycket det kostar för det jag sparar pengar till just nu är mest showdowntävlingarna, det kostar ju en del att vara med i dem. Sen tyckte jag ju som sagt att det de sjöng var lite för lätt men det är också en anledning till varför jag vill böjrja. Eftersom det oftast är mycket i skolan skulle jag nog inte hinna lägga ner så mycket tid på att träna på körsångerna men det skulle jag ju hinna om de flesta av låtarna är lätta att lära sig och att komma ihåg.

Den här dagen har varit ganska bra. Först hade jag idrott då jag körde igenom mitt styrketräningsprogram. Jag fick veta av min lärare att jag har skrivit det på fel sätt så därför ska jag skriva om det i helgen. De flesta av övningarna kändes i alla fall ganska bra att göra, däremot hade jag lite ont sen jag halklade i söndags. Efter lunchen sulle vi ha uppspel men flera i min ensemble var sjuka, en tjej visste inte ifall vi skulle spela och när jag pratade med en kille sa han att det inte kunde bli något för att nästan alla i parallellklassen hade åkt hem. Därför var det ju ingen idé för mig att stanna i skolan så jag åkte hem och hann plugga och prata lite med några kompisar innan jag åkte till träningen:) Om jag ska vara ärlig kändes det ganska skönt att det inte blev något uppspel men jag tränade på låtarna i onödan igår och det känns ju lite tråkigt menmen.

Träningen var ganska rolig, tyvärr förlorade jag ett set mot samma person som jag vann två set mot i tisdags men det blev jämnt tretton-elva till honom tror jag. Men jag vann mot Madde till slut, jag tror det blev tretton-elva då också. Madde och jag hann sjunga lite karaoke innan jag åkte hem så det var ju trevligt. Nu har jag inte mycket mer att skriva men imorgon ska Ellen och jag åka på genrepet av melodifestivalen! Det ska jag absolut skriva om sen. Jag hoppas att vi får lika roligt den här gången som förra året, jag börjar bli taggad:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Vad roligt att du och din kompis ska kolla på genrepet av melodifestivalen i Globen. Jag tycker Globen är en häftig Arena. Jag var där i december och såg Peter Jöbacks julkonsert

2010-03-12 @ 10:55:19
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0