Måndag och tisdag, skola och träning

Hej!

Nu är det tisdag kväll och jag tycker att de två första dagarna av den här veckan har gått ganska fort. Men jag hoppas att tiden kommer gå fort nu fram till påsklovet då jag ser fram emot att få åka till Milano. För några dagar sen fick jag ett mail om att våra flygbiljetter är bokade så det känns verkligen roligt! Det kommer dock inte bli jätteroligt att behöva gå upp vid kanske halv sex eller sex för att hinna i tid till flyget men det är absolut värt det! Jag ska inte klaga för det finns ju faktiskt de som blir tvugna att åka till Stockholm kvällen innan för att hinna med medan jag faktiskt bara bor någon timme från Arlanda flygplats.

Igår var det i alla fall studiedag och jag pluggade mest på eftermiddagen, vaknade någon gång runt tolvtiden men jag behövde verkligen sova ut. Nu är det en del jag behöver plugga i musiken, både låten vi sjunger i kören som har en svår text, min jazzlåt som jag sjunger på individuell sång och ensemblelåtarna. Jag trodde ju faktiskt att jag sjöng de för sista gången innan sportlovet men så är det inte utan vi ska sjunga för de som söker till Kulturama på torsdag. Min kompis Ronja är en av dem och jag önskar henne stort lycka till:)

Sen var det träning igår och jag kände att det gick helt okej, det gick dock dåligt för mig att skjuta både servar och raka skott. Men jag vann äntligen över Anderz den här gången så mitt mål är att göra det även nästa måndag för jag har ju förlorat mot honom två måndagar i rad innan. Sen tog jag det mest lugnt igårkväll och var lite nere över en grej. Men man kan ju tyvärr inte alltid känna sig glad och det är klart att man blir ledsen när man märker att någon är arg på en och man inte vet varför eller vad man har gjort för fel, jag hoppas verkligen att det löser sig snart.

Idag var första skoldagen efter lovet och att gå upp var ju inte direkt roligt menmen. Färdtjänsten som jag idag har börjat åka även till och från skolan har faktiskt varit nästan i tid och jag hoppas att det kommer fortsätta att vara så. Annars kanske jag bara har tur till en början men jag hoppas på det bästa:) Första lektionen var estetisk orientering och det kändes väldigt segt. Min grupp hade verkligen inga idéer och ingen av oss verkade känna oss särskilt inspirerade eller motiverade att jobba. Med tanke på att det bara är två veckor kvar tills vi ska göra en stor redovisning då både musik och dans ska sitta är det inte alls bra. Dessutom var killen som ska spela gitarr inte ens i skolan idag vilket ju var dåligt. Efter den lektionen hade jag håltimme eftersom vokalensemblen var inställd men det kändes ganska skönt att kunna koppla av en stund.

Efter lunchen hade jag spanska och matte. På spanskan jobbade vi med en text där vi skulle svara på frågor och fick sedan förbereda oss inför en muntlig redovisning som vi ska ha på fredag. Jag tror tyvärr inte att det kommer gå särskilt bra för mig men jag ska kolla upp några ord tills dess och sen får jag hoppas på att jag lyckas prata lite. Vi fick tillbaka proven idag också och jag hade bara femtiofyra av sextiotre poäng, det tror jag i alla fall att läraren sa. Hur som helst är jag ju inte särskilt nöjd med resultatet men eftersom jag vet att läraren bara kommer sätta högst vg i slutbetyg spelar det kanske inte så stor roll.

På matten började vi med det fjärde och sista kapitlet i matte b-kursen! Ni anar inte hur glad jag är över det, desutom hoppas jag att jag ska klara godkänt och inte behöva göra något omprov den här gången då läraren sa att de flesta brukar tycka att geometrikapitlet är lättare än kapitel två och tre. Idag var det mest repetition från matte a-kursen men jag tyckte ändå att uppgifterna var ganska svåra, som tur var förstod jag i alla fall de flesta av g-uppgifterna.

När skolan var slut skulle jag äntligen träna i Handen och det var ju nästan två veckor sen jag var där senast så det kändes riktigt roligt:) Idag är jag faktikst ganska nöjd med träningen för när jag sköt raka skott satte jag sju mål av tio, däremot var jag inte lika bra på att valla som jag kände mig säkrare på tidigare. Men det där brukar ju variera från gång till gång för mig. När vi spelade kändes det ganska bra för idag vann jag över en person med två-noll i set och det var länge sen jag vann över honom senast:) Dessutom hann jag spela ganska mycket eftersom vi bara var tre personer som tränade idag. Nu har jag nog skrivit det mesta av det jag har hunnit göra de här två dagarna. Hoppas att veckan har börjat bra för er läsare också:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0