En rolig dag och genrep melodifestivalen 2010

Hej!

Idag har det hänt en del och den här dagen har gått alldeles för fort. Jag skulle vilja uppleva sådana här dagar oftare för idag har jag verkligen haft roligt och jag har haft roligt hela dagen och jag kan faktiskt inte komma på en enda tråkig sak som har hänt. Nu vet jag varken var jag ska börja eller sluta men jag försöker skriva ihop något dåligt innan jag går och lägger mig, förvänta er inget bra eller roligt inlägg nu.

Skoldagen gick fort, först hade vi engelska då läraren pratade om renässansen. Det var svårt att anteckna eftersom hon sa många ord och namn som jag inte kunde stava till men jag gjorde mitt bästa. Läraren skickade i alla fall de anteckningar hon använder när hon föreläser lite senare idag så det är bra, där finns det några namn och stödord som kan vara bra att känna till. Sen kanske jag får lättare att hänga med när läraren föreläser om några tidsperioder som kom senare nu när jag har antecknigar.

Till lunch var det hamburgare, inget som jag direkt tycker jättemycket om menmen. Det var i alla fall väldigt god klyftpotatis till:) Sen träffade jag Rebecka lite för hon satt vid ett bord och pratade med de som söker till Kulturama i år, det är ju bra att ha någon som man kan ställa frågor till, så bra var det inte när jag sökte. Vi ska i alla fall ses på söndag och göra något, det blir säkert trevligt:)

Sen hade jag spanska och vi skulle börja med den kära muntliga redovisningen. Min grupp hann i alla fall förbereda lite men sen gick det jättedåligt för mig under själva redovisningen. Tjejen som ställde frågor till mig pratar jättebra spanska eftersom hon har bott i ett spansktalande land i flera år och därför kände jag mig väldigt dum när jag skulle försöka prata med henne. Sen pratade hon ganska fort så jag hörde knappt vad hon sa ibland, därför fick jag fråga det flera gånger när vi redovisade, inte bra ju. Dessutom tyckte jag att det var svårt att formulera bra svar trots att jag tyckte att det gick bra när vi övade in allt tidigare. Då är det klart att jag skulle göra allt dåligt när läraren plus alla andra hörde, det är så typiskt mig. Okej, det var en dålig sak med den här dagen men det var ju bara mitt fel. Nästa gång måste jag göra bättre ifrån mig. Läraren skrev upp saker som han ska prata med oss om senare, han skrev väldigt mycket på mig hörde jag. Men ja, nu är det gjort och det kan ju inte alltid gå bra, för mig går det ju oftast dåligt. Efter att ha lyssnat på alla redovisningar fick vi ett papper där vi skulle hitta en massa ord, det var svårt. Vi skulle sedan skriva en berättelse när vi hade hittat en del av orden men den hann jag inte börja på idag så det jag får göra det nästa vecka istället.

Efter spanskan var skoldagen slut och Ellen och jag åkte in till Globen där vi började med att byta ut biljetten vi tidigare hade beställt. Det var nämligen en biljett till morgondagens genrep men vi ville hellre gå idag, om man går på lördagen har jag hört att artisterna oftast brukar vara väldigt stressade och att genrepet nästan alltid är bättre att se på fredag kväll. Som tur var var det i alla fall inte särskilt lång kö eftersom vi kom till Globen redan runt tretiden. När vi hade fått rätt biljett gick vi runt i Globen centrum eller vad det heter, så heter det inte men ändå. Där gick vi och kollade i några klädaffärer men jag ville inte köpa något. Sen helt plötsligt hörde vi att någon ropade på oss och det var Roshanak som gick i vår klass tidigare. Det var verkligen hur roligt som helst att träffa henne och jag insåg verkligen hur mycket jag har saknat henne sen i våras! HOn var verkligen speciell och klassen är inte densamma utan henne. Roshanak berättade i alla fall att hon jobbade med melodifestivalenturnén och att hon åkte runt och hjälpte till med lite olika saker, hon hade varit i alla melodifestivalstäderna och träffat en massa roliga människor. Det verkar ju vara ett jätteroligt jobb! När vi hade pratat med henne en stund gick vi ut på en promenad och det har varit ganska varmt ute även idag:) Däremot är det fortfarande en del snö kvar men jag hoppas att den smälter bort snart, även all is som gör att man halkar. Eftersom vi hade tråkigt och mest ville att tiden skulle gå gick vi sen till Mc donalds eftersom jag var törstig och jag tycker om deras vatten. Vi såg att de sålde vatten i en mataffär också men där kostade en halvlitersflaska åtta eller nio kronor, det tycker i alla fall jag är dyrt när man vill ha vanligt vatten utan bubblor. Dessutom var den flaskan ganska varm och när man köper vatten vill man ju åtminstone att det ska vara kallt. Ifall det hade varit det hade jag kanske betalat nio kronor för en flaska för det gör man nog om man är tillräckligt törstig. När vi ändå var på Mc Donalds passade jag på att köpa en glass:) Ellen köpte en paj som tydligen var väldigt varm men god, en sådan borde jag köpa någon gång för det var ju ett tag sen man åt en sådan senast. Efter det korta besöket på Mc donalds gick vi till HM där Ellen köpte en tröja för femtio kronor, det var ju billigt och jag tror att även jag hade kunnat tycka om en sådan tröja men jag köpte ingen eftersom den inte fanns i någon färg som jag gillar. Lite senare gick vi tillbaka till Mc donalds igen och åt en snabb middag och sen gick vi förbi Pressbyrån och kollade runt lite, det känns ju alltid speciellt när man kommer in i en pressbyråbutik. Man hör alltid ett brummande ljud från en frysdisk eller om det är från kylskåpet där de har all dricka. Sen är ju alla pressbyråbutiker små och det tycker jag är trevligt.

Okej, nu kommer det roliga här, kvällen! Vi var vid entré två lite innan klockan sex då de öppnade. De hade insläpp för något annat halv sex men vi förstod inte riktigt vad det var så därför gick vi inte dit förrän lite senare. När vi kom in i Globen var det varmt som vanligt så vi gick till ett ställe där man kunde hänga av sig jackor och annat. Jag orkade inte göra det eftersom jag inte visste hur säkert det var där och eftersom jag inte orkade betala pengar för det. Sen skulle jag ju ändå gå runt och bära min kära väska med datorn och den ville jag inte lämna. Den väskan har varit med mig lite överallt nu och jag har stört mig på den ett antal gånger.

Sen gick vi i alla fall runt i Globen, vi gick runt där väldigt många gånger och kollade vad som hände. Det var en del sponsorer som var där även i år och de flesta delade ut lite roliga saker. Vi fick först tidningen aftonbladet på ett ställe och det var roligt även om jag ju inte kan läsa den. Sen delade delicato ut delicatobollar:) Förra året tror jag att de delade ut dammsugare, den hann jag ju tyvärr varken äta upp eller spara eftersom jag råkade tappa den någonstans. Den här delicatobollen tror jag i alla fall att man kan spara ett tag för den ligger ju i en sådan här plastförpackning. Nästa sponsor som vi gick förbi tror jag var K-rauta. De hade en tävling där man skulle höra låtar och förknippa varje låt med en färg. Det spelades upp olika låtar och sen hade man en skärm som man skulle trycka på. Ellen fick tävla för oss och hon fick trettiotvå poäng och det var ganska bra. Vi fick en skiva för att vi var med och tävlade:) Efter det gick vi och sjöng karaoke på ett annat ställe och vi sjöng I remember love. Det blev väldigt jämnt, Ellen fick 5550 poäng och jag fick 5560, att bara vinna med tio poäng är ju ingenting, nästan omöjligt att få så lika poäng men det gick tydligen:)

När vi hade fått chips från en annan sponsor hände något coolt! Vi såg att någon radio eller något annat var på ett ställe. Där var en kändis, nämligen Shirley Clamp! När jag såg det blev jag hur glad som helst och ville såklart springa dit! Men det gick jättelångsamt att komma fram och många människor stod redan i vägen. Men som tur var gick kön ganska snabbt och vi lyckades tränga oss fram tillräckligt långt för att både kunna ta kort på Shirley och för att få hennes autograf. Ellen har redan den, värsta coolt ju, på Shirleys hemsida skrev hon att hon ville ha den. Då skickade Shirley hem ett brev till henne med sin autograf, jag vill också skriva till henne om det fortfarande går! Jag fick ju Shirleys autograf på en singel när jag var med Ronja förra året men jag vill ju såklart ha flera autografer med henne. När Shirley skrev autografen till mig sa hon att hon kände igen mig. Det blev jag verkligen jätteglad över för när jag och Ronja träffade henne kände hon inte igen mig fastän jag hade pratat med henne tidigare. Jag hann inte säga så mycket till henne idag men jag hann säga att jag tycker att hon är hur bra som helst några gånger och det var ju bra! Hoppas att jag hinner träffa henne flera gånger för jag tycker verkligen att hon sjunger hur bra som helst och grejer! En rolig sak var att Ellen och jag hade pratat om Shirley tidigare idag och då hade jag sagt att jag ville träffa henne och att jag ville att hon skulle komma ihåg mig. Därför var det ju ett roligt sammanträffande att hon var i Globen idag:) Ellen sa att hon tog kort med mig och Shirley också så det var ju roligt:) Det hoppas jag att jag alltid kan ha kvar som minne, sen har jag ju en inspelning där hon säger hej till mig också:) Nu hoppas jag att jag får träffa Sonja Aldén snart och att hon kan spela in en hälsning till mig nästa gång för det vore roligt! På ett annat ställe kom det några andra kändisar och där var det hur mycket folk som helst. Vi hann i alla fall få autografer från Måns Zelmerlöw och från en tjej som också är programledare i år, jag kommer faktiskt inte ihåg vad hon heter just nu. Dolf Lundgren var där också men han hann aldrig skriva någon autograf till oss och det var ju synd. Vi var förresten vid en sponsor där vi fick rösta på vem vi tror vinner imorgon. Jag funderade länge på ifall jag skulle rösta på Anna eller Eric men jag valde till slut Anna och fick därför en pin med en bild av henne, det var ju lite kul:) Nu i efterhand kan jag känna att jag ångrar att jag inte tog Eric eller någon annan men Anna är verkligen en av mina favoriter i år! Ingen sjunger med så mycket känsla som hon och jag tycker att hennes låt lätt fastnar på min hjärna och jag har gått runt och sjungit den ganska mycket idag. Ellen röstade på Salem al Fakir och om jag ska vara ärlig är det den enda låten som jag faktiskt inte tycker särskilt myckt om i år. Den är i och för sig helt okej men jag tycker att de andra nio låtarna är bättre. Men jag tror att Salem har chans att vinna i år så vi får se. En sponsor hade en tävling där man skulle kasta några ärtpåsar, det kan ha varit något annat än ärtor i dem, man skulle i alla fall träffa olika hål på väggen. Men det var ju inte alls lätt för mig som inte kunde se hålen och jag störde mig på att jag var blind just då. Man kunde nämligen vinna både chips och nyckelband, nyckelband ville jag ju ha som ett minne av kvällen. Killen som hade hand om tävlingen var i alla fall bra och jag fick fem kast på mig istället för två, Ellen sa att jag var nära flera gånger, i alla fall närmre än vad hon hade varit. Men jag missade tyvärr hålen och det var störande, jag är ju en tävlingsmänniska, det spelar ingen roll vad eet är för tävling. När jag förlorar och jag vet att det säkert hade gått bättre för mig ifall jag kunde se känns det ju inte kul. Chansen att jag hade träffat något hål hade ju varit stor med taneke på att det var många yngre barn som träffade. Jag fick i alla fall en påse med någonting som jag tror var en liten väska, en broschyr och någon annan grej som man nog ska blanda ut med vatten på något sätt. Alla som deltog fick det, väskan kan jag i alla fall spara:)

Tiden gick ju tyvärr väldigt fort idag och plötsligt var klockan nästan halv åtta. Ellen och jag hade en rullstolsplats eftersom man behövde köpa en sådan för att få ha med sig en ledsagare. Det fanns inga stolar på de platserna men det gick ganska snabbt att få det efter att ha frågat om det vid informationen. Det första som hände var att ett liveband spelade, de var riktigt bra och de sjöng lite olika schlagerlåtar, en del av de som sjöng lät lite lika orginalartisterna:) Man blev verkligen glad av att höra musik idag och när jag sitter och skriver det här längtar jag verkligen tillbaka till Globen och den bra stämningen! NI som har varit där på någon konsert måste hålla med mig om att det är en speciell stämning där, att man verkligen blir glad av att sitta där och att det är väldigt bra ljud! Platserna som Ellen och jag satt på var ganska långt fram och man såg tydligen ganska bra vad som hände. Ljudet var ganska högt men det vande man sig vid ganska fort, jag kommer förmodiligen tappa hörseln ganska fort med tanke på att jag både hör hög musik ofta, dels när jag är på konserten men främst när jag har ensemble och för att det dessutom är högt ljud när man spelar showdown. Men det kan kanske vara värt det för då har man åtminstone fått ha roligt när man är lite yngre, det finns mycket dumt man gör i livet som man ångrar sen men jag är ju glad nu och känner att jag varken skulle kunna leva utan musik eller showdown. Därför får jag ta det här med höga ljud, helt döv lär jag ju inte bli på ett tag i alla fall:)

Alla artister sjöng otroligt bra idag och det var verkligen roligt att få höra alla live! I år tycker jag ju som sagt att alla finalister är bra men jag hejar lite extra på Anna och Eric. Eric Saades låt fastnade jag dock inte för förrän jag hörde den för andra gången men sen dess har jag verkligen gillat den jättemycket. Timoteijs låt tycker jag att man blir väldigt glad av och att refrängen lätt fastnar, dessutom gick de ju direkt till finalen utan att vara kända innan, därför kanske deras låt skulle gå hem även i Europa. Vi får se hur de sex internationella jurygrupperna röstar imorgon:) Olas låt tycker jag om för den både börjar och slutar bra:) När alla artister hade sjungit fick man höra några artister från Sverige och Norge och det var roligt! Shirley Clamp sjöng bland annat refrängen av Min kärlek och henne tyckte jag såklart om! Sen var Kicki, bettan och lotta där, Maria Haukas, Afrodite, Roger Pontare plus en del andra artister. Därefter fick man se några jurygrupper rösta på olika bidrag som man hade lottat ut. Det var sex internationella jurygrupper och fem jurygrupper från olika städer i Sverige. Ett rockband spelade sedan en omgjord version av La Voix, låten som Malena Ernman sjöng förra året. Sen fick man se när Svenska folket röstade och det blev Eric Saade som vann den utlottade omröstningen:) Oj, nu var jag nära på att säga att man såklart fick se den traditionella snabbreprisen två gånger idag:) En kvinna sjöng sedan låten Kärleken är evig, jag tror att hon avslutade genrepet även förra året, då kanske hon till och med sjöng samma låt, jag är osäker.

Genrepet var tyvärr slut sen men Ellen och jag hann i alla fall sitta kvar en stund till i Globen innan en städare kom och ville att vi skulle gå ut. Vi hann gå runt lite i Globen innan min taxi kom och nu sitter jag här hemma igen. Det är så tråkigt att melodifestivalen bara är en gång om året men jag måste verkligen gå på genrepet nästa år! Det finns nästan ingenting som skulle kunna få mig att hoppa över det, jag tror till och med att jag skulle välja det före en showdowntävling. Jag känner att jag har haft en av de roligaste kvällarna på länge och tycker att genrepet var minst lika bra i år som förra året! De tre bästa sakerna med den här dagen var att jag träffade Roshanak, att jag träffade Shirley Clamp och att Ellen ville följa med mig på det här och att hon har orkat med mig hela kvällen:) Det hade ju inte alls varit samma sak utan henne och det var bra att hon hjälpte mig att komma fram till kändisarna:) Jag känner andra som inte är lika framåt och som inte hade velat göra det. Aja, nu är klockan ungefär halv två och det har tagit lite tid för mig att skriva det här. Men jag känner mig inte särskilt trött än och jag ville hinna skriva färdigt det här innan jag skulle sova. Att gå på genrepet fick mig att känna mig piggare och gladare än vad jag har gjort på länge! Det gav mig extra mycket energi och ork att kämpa vidare i skolan fram till påsklovet:) Hoppas att ni har det bra och att ni ska se mdloeifestivalen imorgon kväll, det ska jag göra:) Godnatt!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0