Bloggar på håltimmen

Hej!

Nu har jag en lång håltimme och det har jag haft sen ungefär klockan tio idag. Det kan ju ibland vara skönt med håltimmar men inte om det är från klockan tio till tjugo i fyra. Plugga har jag försökt göra och jag har faktiskt hunnit göra en hel del vilket känns skönt. Men man orkar ju inte plugga hur länge som helst utan att ta en paus, i alla fall inte jag, så därför bloggar jag lite nu för att tänka på annat en stund:) Det var ju dessutom ett tag sen jag orkade skriva senast.

Helgen har varit väldigt lugn och det ser ut som att även nästa helg blir det. På lördag ska jag i alla fall åka till ett ställe och visa showdown. Andra kommer kunna utmana mig och då är det tänkt att jag ska göra allt för att inte låta dem vinna. Om de vinner får de ett års gratis medlemskap i en förening och det ska ju inte precis vara lätt. Jag fick frågan om att vara med för några veckor sen och bestämde mig för att tacka ja, det är bara att hålla tummarna för att jag faktiskt lyckas vinna över alla eller i alla fall de flesta:)

I lördags gjorde jag nästan ingenting förutom att titta på finalen av melodifestivalen! I år tyckte jag om alla tio låtarna som var med i finalen, Salem al Fakirs låt Kepp on walking var ju inte direkt någon favorit men den är i alla fall bättre än La voix och Snälla Snälla som var med förra året. Mina favoriter i lördags var Eric Saade och Anna Bergendahl och jag ringde och röstade på dem några gånger för det var ju länge sen jag röstade senast. När jag var yngre kunde jag ringa hur många gånger som helst på vissa låtar. Omröstningen var väldigt spännande och jag var inte nöjd med att Salem låg först efter att jurygrupperna hade röstat. Folkets högsta poäng var ju avgörande och det blir Anna som får åka till Norge! Jag blev jätteglad när hon vann för jag tycker ju verkligen om hennes låt. Även om jag är medveten om att det kanske inte kommer gå jättebra för Sverige i Eurovision song contest i maj spelar ju det kanske inte jättestor roll. Sverige har ju kommit långt ner hur många år som helst. Dessutom var det ju länge sen vi skickade en ballad så det kanske går bra, man vet ju aldrig:) Jag tycker inte direkt att alla låtar som har vunnit de senaste åren har varit typiska schlagerlåtar. Eftersom jag är nöjd med att Anna tävlar för Sverige i år ska jag nog titta på Eurovision song contest, det brukar jag ju annars hoppa över vissa år.

Igår gjorde jag inte heller så mycket. På eftermiddagen träffade jag Rebecka och vi satt först ute på en bänk en stund. Varmt var det ju inte direkt, det hade nog förresten känts varmare ifall det inte hade blåst mycket menmen. Man märker att våren snart är här! Lite senare gick vi till ett kaffé och fikade. Vi delade på en semla, hon åt grädden och jag åt brödet och lite mandelmassa, grädde är någonting som jag verkligen inte tycker om. Sen satt vi och pratade om kändisar, det kan ju verkligen vara roligt:) Några barn gick förbi och vi frågade de ifall de var kända på något sätt, det finns ju barn som till exempel är lite kända inom musik eller film. De sa i alla fall att de inte var det men efter ett tag kom de tillbaka och sa att de var lite kända eftersom de brukar sjunga på skolgården, det var ju lite kul:) Barn kan verkligen säga gulliga saker ibland:) Vi lyssnade lite på musik igår och jag har börjat fundera på vilken låt jag ska sjunga efter nästa sånguppspel. Det är på torsdag nästa vecka så det är inte så långt kvar nu. Det jag känner mig mest orolig över är att jag inte ska klara av att sjunga det höga sticket plus att jag ju ska improvisera och jazzlåten jag har nu är inte alls lätt att improvisera till. Dessutom är nästa uppspel ett öppet uppspel och då kan man ju räkna med att många föräldrar, syskon och andra ska komma. Därför känns det lite extra nervöst men det ska nog gå bra till slut hoppas jag.

Den här dagen har ju som jag tidigare skrev varit väldigt lugn. På kultur och idéhistorian fick vi tillbaka proven och jag hade vg, det blev jag nöjd med. Jag gör vad som helst för att läraren faktiskt ska sätta vg på mig. Att få godkänt går bara inte med tanke på hur mycket jag har kämpat med det här ämnet i snart två år. Nu har vi börjat läsa om 1900-talet istället, om hur musiken, teatern och bildkonsten utvecklades. Sen ska vi såklart läsa om några kända filosofer och tänkare som levde på den tiden också. Enligt mig känns det väldigt ointressant men nu är det bara två prov kvar innan det faktiskt är sommarlov. Då behöver jag förhoppningsvis inte tänka på det här ämnet mer. Tänk, nu är det bara ungefär tre månader kvar och sen har jag gått ut tvåan, tiden går fort:) Om ungefär två timmar har jag ensemble och därefter ska jag träna vägen till träningen, jag tror att jag idag ska testa att åka tvärbana och tunnelbana istället för att åka buss. Egentligen känns det kanske lite onödigt när bussen faktiskt åker ända fram till stationen som ligger nära träningen men det kan ju vara bra att ha testat alla vägar. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja du, Vispen, jag förstår dig, håltimmar är inte alltid det roligaste. Men jag är säker på att det kommer att gå bra för dig på sånguppspelet, i alla fall! Läs gärna min blogg!

Kram!

/Anonym

2010-03-15 @ 16:09:41
URL: http://anonymastebloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0