Lugna dagar

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. De senaste dagarna har varit väldigt lugna och det har varit skönt. Allt skolarbete är ju klart nu och det märks att alla bara går och längtar tills sommarlovet ska börja. Vädret har varit fint också, till och med idag då vi hade elevhälsovårdsdag i skolan:) I måndags hade jag bara en lektion, kultur och idéhistoria. Där var det en tjej som redovisade och sedan tittade vi färdigt på den kära filmen som vi började med förra lektionen, den var ju på franska, jag förstod jättemycket, eller inte. Jag kommer inte ens ihåg vad filmen heter men det spelar inte så stor roll, jag tycker ändå inte att den var bra. Efter den korta skoldagen åkte jag hem en stund innan träningen. I måndags var sista träningen och nu börjar den inte igen förrän i höst, förstår ni hur tråkigt jag tycker att det är? Det är ju på sommaren som man borde ha tid att träna mer, då borde man ju inte lägga ner! Som tur är tränar jag ju med två klubbar och jag hoppas att jag ska kunna träna med de andra en del i sommar också, annars kommer jag ju vara helt körd på tävlingarna, om jag nu kommer med i någon av dem. En sommar utan showdown, det går ju inte! I måndags gick det i alla fall ganska bra att träna, jag vann alla träningsmatcher och det var väldigt trevligt:)

Igår började dagen med estetisk orientering och läraren tyckte att vi skulle vara ute eftersom det var varmt. Först hade vi betygsamtal och jag får vg i kursen vilket känns ganska bra. Det verkar knappt som att någon i vår klass får mvg. Efter betygsamtalen pratade läraren lite om folkmusik och lärde oss några låtar. En stund senare hade jag vokalensemble där vi fikade och pratade om lite allt möjligt:) Tyvärr ska vi inte sjunga på skolavslutningen eftersom vi inte har varit särskilt många de senaste lektionerna. Det är synd att många börjar skolka på våren. Efter lunchen hade jag spanska där vi lyssnade på en spansk saga och på spansk musik, sagan förstod jag en del av medan jag inte alls förstod mycket av vad låtarna handlade om. Musiken hördes högre än sångarnas röster, annars hade jag kanske förstått mer. Det kändes i alla fall lite tråkigt att jag hade den allra sista lektionen i spanska igår, jag har verkligen lärt mig mycket det här året och jag tycker att läraren är väldigt bra. Efter spanskan hade jag matte då alla lämnade in sina matteböcker. Jag hade ingen bok att lämna in eftersom jag ju har den på datorn men gick ändå till lektionen för att säga hejdå till läraren. Nästa år kommer jag säkert se honom ibland men det är ju inte riktigt samma sak. Matteläraren är nog den lärare som jag känner att jag har fått mest hjälp av i år. Han har verkligen varit hur bra som helst och han verkade verkligen vara glad för min skull för att jag fick godkänt i kursen, jag fick till och med en kram av honom igår.

Träningen gick dåligt igår, för dåligt för att jag ens vill skriva om den. Tur att det bara var träning i alla fall och imorgon måste jag spela bättre! Lite senare på kvällen åkte jag till ungdomsgården där det var avslutning. Det är tråkigt att allt roligt slutar innan sommaren! När jag kom dit fick jag i alla fall hjälpa till att grilla, det gick ju inte direkt jättebra men grillspetten blev klara till slut och det var många som gillade dem:) Jag hade väldigt trevligt igårkväll och jag kommer sakna alla i sommar! Några kommer jag i alla fall hinna träffa, min kompis fyller till exempel år i juli och hon har bjudit jättemånga till sin fest.

Idag var då den kära elevhälsovårdsdagen. Som jag skrev tidigare har det varit ganska varmt idag och det har varit skönt. Men förutom det hade jag faktiskt väldigt tråkigt idag. Precis som förra året var det nästan ingen från min klass som var där, bara Josefine och några andra tjejer som jag inte pratade särskilt mycket med eftersom de mest spelade brännboll. Seriöst vad jag tycker att min klass är tråkig ibland när de aldrig är med på sådana här dagar men det kan jag kanske förstå lite med tanke på att det nästan inte är någon som tränar. När jag kom till idrottsplatsen där vi skulle vara träffade jag en tjej som jobbade istället för min assistent idag, han valde att jobba på ett annat ställe. Tjejen hade med sig sin syster och jag tror verkligen att båda tyckte att hela dagen var tråkig. En sak som var jättestörande var att tjejens syster först inte verkade tro att jag kunde prata eftersom hon frågade sin syster saker om mig, till exempel vad jag ville göra eller om jag ville sätta mig någonstans. Sådant kan jag verkligen störa mig på ibland, okej, jag är blind men jag kan ju faktiskt prata ändå. Jag pratade med en massa andra människor idag men den där tjejen verkade tydligen tycka att det var svårt att prata med mig av någon skum anledning. Idag tävlade i alla fall alla olika inriktningar mot varandra i fotboll, brännboll och pictionary. Jag kom fram till att allt skulle vara svårt för mig att göra. Pictionary skulle vara helt omöjligt eftersom man ju måste kunna se vad andra ritar, brännboll eller fotboll kanske jag hade kunnat vara med på men tjejen jag hade idag verkade inte direkt vara taggad på att spela och jag känner inte att jag hade vågat springa med henne eftersom hon inte hade ledsagat någon tidigare. Därför fick jag mest titta på idag och det var lite segt, de andra som tittade på fick nog ut mer av det än jag som ju inte kunde se vad som hände. När artist och musiker, inriktningen som jag går, spelade brännboll fick jag i alla fall matcherna lite halvt förklarade för mig men det gick tyvärr väldigt dåligt för dem och de kom näst sist. Skoldagen skulle ha slutat halv tre men jag åkte hem lite tidigare eftersom jag verkligen inte kände att jag fick ut någonting av dagen. Sen kändes det tråkigt att tjejen som jobbade med mig idag verkade tycka att hennes jobb var tråkigt, hennes syster ville gå därifrån så fort som möjligt, det märktes jättetydligt. Jag undrar lite varför hon tog med sig henne, det var säkert för atthon ville ha sällskap av någon. Imorgon har jag henne igen men efter det kommer jag ha min vanliga assistent, jag har faktiskt saknat honom lite de senaste dagarna, särskilt idag. Nu ska jag snart åka och vaccinera mig, det var ett tag sen jag gjorde det senast. Hoppas bara inte att jag blir lika sjuk som när jag vaccinerade mig mot svininfluensan, då var jag ju sjuk i över en vecka efteråt. De säger i alla fall att det här vaccinet inte har lika många biverkningar. Jag bloggar igen snart.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Tycker inte heller om människor som inte vågar prata med mig som är synskadad.

2010-06-10 @ 13:01:56
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Oj oj oj, vad man kan störa sig på sådant! Jag bokstavligt talat hatar när folk frågar någon annan som går med mig om mig. Usch! Som du säger, visst, man ser inte, men man kan ju prata!



Var jobbade din vanliga assistent den dagen? Hon du var med verkade ju inget vidare om man säger så...

2010-06-13 @ 17:37:15
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0