Helg och midsommarfirande

Hej!

Tänk att tiden går så fort, det känns som att dagarna bara springer förbi trots att jag faktiskt inte har gjort så jättemycket. Ändå känns det som att dagarna flyter ihop på något skumt sätt. I fredags var det midsommar och jag firade den hos Björn. Precis som förra året kom det dit folk, inte lika många som då men det var trevligt:) Solen sken och det var lagom varmt ute vilket var skönt. Idag tycker jag faktiskt att det har varit för varmt, när Irre och jag var ute och gick en promenad tidigare idag kändes det nästan jobbigt att orka gå på grund av värmen. Myggorna verkar i alla fall tycka om solen men det får man väl leva med:) På midsommarafton åt vi i alla fall en god lunch med sill, lax, ägg, paj och annat gott. Sen fikade vi lite senare då vi åt tårtor som Irre hade bakat som jag tyckte om. Sen fanns det såklart jordgubbar också, det måste man ju ha på midsommar:) Sill och jordgubbar är två saker som jag tycker är ett måste för att man ska känna att det är midsommar. Många brukar dricka väldigt mycket på midsommaren men det är inget jag tycker om att göra. Någon midsommarstång hade vi inte i år, det var mer när jag var yngre som jag brukade vara med och dansa kring en sådan. Under eftermiddagen spelade vi i alla fall kubb, det har också blivit lite av en tradition för oss de senaste åren. Några kastade yxa också, jag testade att göra det några gånger och lyckades träffa tavlan två gånger:) I kubb gick det däremot dåligt för mig, jag var i samma lag som Björn och Maria och alla missade ganska ofta. Det andra laget utklassade oss två gånger i rad. Runt sjutiden åkte de sista hem, de skulle egentligen ha stannat och ätit middag med oss. Men det gjorde vi istället på midsommardagen:) Vi hade lite problem med internet i fredags men när det inte krånglade hann jag i alla fall prata med en kompis på skype:) Det var trevligt som vanligt, vissa personer kan verkligen göra mig glad:)

På midsommardagen passade jag på att sova ut:) Sen följde jag med och handlade på eftermiddagen innan gästerna kom och grillade med oss. Vi grillade bland annat stora musslor och räkor. Jag hade aldrig ätit den typen av musslor tidigare men jag tycker att de var ganska goda, de smakade inte särskilt mycket men ändå. Efter middagen fikade vi lite och åt jordgubbar och glass. Jordgubbar åt jag även igår och jag kommer säkert bli trött på det snart. Jag kommer ihåg när Adam och jag var tillsammans, de köpte hem jordgubbar nästan varje dag. Men trots att jag alltid brukar hinna bli lite trött på jordgubbar varenda sommar hinner jag alltid sakna dem innan nästa sommar börjar så det gör ingenting att jag nästan föräter mig när det väl finns jordgubbar:) I lördags kväll satt jag uppe länge och det gjorde jag även igårkväll. Men jag hade människor att chatta med båda kvällarna så tiden gick fort:) Både gårdagen och den här dagen har jag tagit det väldigt lugnt, igår kände jag mig extremt seg av någon konstig anledning, det kanske berodde på att det var söndag. Den här dagen är ju snart slut men jag ska nog sitta upe ett tag till och kanske träna lite innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag åka på Allsång på Skansen tillsammans med några i USS och det ska bli roligt. Eftersom första programmet för i år är imorgon kommer det säkert vara jättemycket folk där. Därför lär vi inte få några bra platser men det ska ändå bli roligt och jag hoppas på att det kommer vara fint väder och bra stämning:) Jag bloggar igen någon gång senare i veckan.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Vad kul att du ska på Allsång på skansen i kväll. Hoppas att det blir kul och att det fina vädret håller i sig!

2010-06-29 @ 11:14:42
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0