En rolig helg med vänner

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det bra och jag har nog nästan ingenting att klaga på för tillfället:) Efter att ha cyklat, duschat och gjort mig i ordning i fredags åkte Maria och jag in till T-centralen. Det var bara lite köer men vi klarade oss ganska bra eftersom vi skulle åka in mot stan, det brukar ju mest vara köer åt andra hållet på eftermiddagen. Det blev däremot lite stressigt när vi väl hade kommit fram eftersom jag behövde ta ut pengar. Men vi hann göra det också och fick till och med vänta några minuter innan ledsagningen kom. Ledsagningen fungerade faktiskt precis som den skulle både på väg till och från Sala, bra SJ:) I Stockholm hade jag samma ledsagare båda gångerna vilket var skönt, jag har tyvärr glömt vad killen hette men han var väldigt trevlig och pratade mycket. Många av mina vänner har tydligen också haft honom som ledsagare här i Stockholm vilket ju är trevligt:)

Tågresan var ganska seg och det hände ingenting under resan som tog ungefär en timme och en kvart. Christoffer och jag satt i samma vagn men tyvärr inte särskilt nära varandra eftesom han hade en bestämd plats och jag inte hade det menmen. När vi äntligen var framme i Sala kom Rakels mormor och en som heter Barbro och hämtade oss:) De körde oss till en liten stuga där vi skulle vara, jag satt i samma bil som Desirée och Barbro medan Christoffer och Daniel åkte i den andra. Jag hade träffat Desirée några gånger tidigare men inte pratat särskilt mycket med henne, därför var det väldigt trevligt att göra det i helgen:) När vi kom fram till sommarstugan träffade vi Rakel, Belinda, Emma och Kim som hade kommit dit tidigare. Efter att ha sagt hej till alla, ställt in packningen i stugan och sagt hejdå till de vuxna, de ville förresten ta kort på oss också, gick vi ner till en sjö. Det var väldigt trevligt där förutom att det såklart var hur mycket mygg som helst men det överlevde jag även om jag fick väldigt många nya myggbett i helgen. Vid sjön grillade vi korv och det gick bra även om vi inte fick igång grillen förrän ganska sent på kvällen. Christoffer hade med sig gitarren och vi spelade och sjöng. Han terrade mig lera gånger och spelade låten Mitt lilla rugbylag, jag tror absolut att det är en av de sämsta låtarna som existerar. Några män satt en bit bort och ibland pratade de med oss och en av dem satte sig med oss lite senare och några drog dåliga skämt och berättade roliga historier:) När vi kom tillbaka till stugan igen tog vi det lugnt en stund, blåste upp luftmadrasser, bäddade, pratade om roliga saker och lyssnade på musik. En del av oss gick och la sig ganska tidigt eftersom vi ville orka vara uppe länge på lördagen, jag var en av dem.

Efter några timmars sömn, jag drömde väldigt jobbiga saker, gick jag upp och åt frukost med Emma och Kim. Sedan tog vi det lugnt under förmiddagen, några av oss sov väldigt länge och jag tror att nästan alla låg på luftmadrasser och ingen av oss orkade göra någonting. Men lite senare hjälptes vi åt att göra lunch, smörgåstårta som jag tycker blev god:) Efter lunchen diskuterade vi Twilight och lite annat roligt innan klockan blev fyra och en tjej som heter Linnea kom förbi en stund. Tyvärr fick hon ont i magen och ville åka hem ganska tidigt vilket var synd. När hon hade kommit fikade vi i alla fall och åt kladdkaka och glass. Rakel hade bakat en jättestor kladdkaka som verkligen var jättegod. Vi sjöng såklart för Rakel också för hon fyllde ju år i fredags. Sedan körde vi femkamp, mitt lag vann och det är klart att vi var bäst:) Haha, jag vill ju alltid vinna när jag tävlar för hur roligt är det att förlora? Jag förstår mig knappt på de som inte är tävlingsmänniskor, för mig är det en självklarhet att man ska kämpa om man tävlar, nästan oavsett vad man än tävlar i. I en av grenarna blev det jämnt mellan lagen medan mitt lag vann resten av dem. Tyvärr hade Rakel tänkt att en gren skulle vara Singstar men det gick tyvärr inte. Först trodde vi att det bara saknades en kabel och när vi väl hade fått den märkte vi att vi även saknade en kontroll som vi behövde för att välja låtar och sånt menmen, vi bestämde att vi ska ha en Singstarkväll i augusti:) Vi körde i alla fall den där klassiska bokstavsleken som jag alltid brukade leka på musiklektionerna i högstadiet när vi hade vikarie. Sen körde vi ljudcharader vilket var roligt, det var enligt mig såklart mycket roligare än vanliga charader.

På kvällen regnade och åskade det ute. Men det var mysigt att kunna ligga i stugan och lyssna på regnet. Vi låg och pratade om människor och Rakel och jag pratade om killar. Efter att ha ätit jordgubbar, sjungit lite och när jag hade skrattat mycket åt att några hittade på roliga verser till en låt, berättade Christoffer historier som han kom på, det var roligt att lyssna på honom för han kan verkligen komma på roliga saker ibland:) Sen pratade vi om Pokemon vilket också var roligt för vi kom fram till att nästan alla tyckte om det när vi var yngre. Jag var ju verkligen beroende av spelen för några år sen. När vi såg att det började ljusna ute och jag såg att klockan var ungefär halv fem på natten gick jag och la mig.

Igår väckte Rakel mig vid elvatiden och efter att alla hade ätit mycket, ändå blev det en massa mat över, när vi hade packat ihop allt och hunnit prata om en massa, både trevliga och mindre trevliga saker, var det dags för oss att åka till tågstationen. Det kändes tråkigt att säga hejdå till alla, speciellt till de som bor långt från Stockholm eftersom jag tyvärr träffar de väldigt sällan. Men jag ser fram emot Singstarkvällen för dit skulle så många som möjligt av oss försöka komma. Dessutom hann jag krama alla mycket, några hann jag till och med krama flera gånger och därför kändes det ändå ganska okej att säga hejdå. Jag hade i alla fall en väldigt rolig helg med mina vänner och lärde dessutom känna några bättre än innan och det var verkligen roligt att så många kunde komma till Rakel och att hon hittade ett så bra ställe att ha sin fest på. Från början hade hon bjudit sexton personer men vi blev bara åtta, förmodligen för att många är väldigt upptagna på sommaren. Jag skulle också gärna vilja fira nästa gång jag fyller år, jag brukade ju ofta ha fest tidigare men nu var det ganska många år sen. Tyvärr är det ju inte jättelätt att hitta någonstans där man kan vara, särskilt inte på vintern men det borde man ju kunna lösa på något sätt.

Idag vaknade jag runt elvatiden och det var skönt att kunna sova mer än åtta timmar inatt:) Jag började morgonen med att cykla och därefter åt jag lunch och satte mig sedan och chattade med mina vänner en stund och fortsatte lyssna på boken Genom mina ögon, nu börjar den bli riktigt spännande. Lite senare på eftermiddagen åkte Björn, Maria och jag in till stan och åkte till en lägenhet där Björn satte upp en stege och fixade med några hyllor, han är ju snickare:) Därefter åkte vi och åt middag på en restaurant som heter Herrmans där de hade vegetarisk buffé. Örtagården är en annan restaurant som också har vegetarisk buffé och efter att ha ätit på båda ställena kan jag säga att jag tycker att båda är bra men på olika sätt. På Ötragården fanns det mer att välja bland medan jag tycker att en del mat faktiskt var godare på Herrmans. På Örtagården ingår det efterrätt men det gör det inte på Herrmans, det kan jag tänka mig att många ser som en fördel med Örtagården men å andra sidan blir man ju väldigt mätt efter att ha ätit en massa mat vilket gör att man knappt orkar någon efterrätt. Aja, nu är jag hemma igen och imorgon ska jag träffa Rebecka och sedan hoppas jag att det är träning som vanligt:) Ha det bra tills nästa gång jag bloggar.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tråkigt värre, lite mer go ska man väl ha på en fest och inte bara sådanna lågstadiesaker som ni höll på med, eller är ni 14 ell?

2010-07-20 @ 16:28:04
URL: http://www.psxqml308b2.cc.org
Postat av: vispen

Haha, man ska ju vara barn så länge man kan:) Jag vet, jag är omogen men det är skönt att det inte bara är jag.

2010-07-20 @ 20:28:45
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0