Elevhälsovårsdag, skola, träning och Trollhättan imorgon!

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Än så länge mår jag bra men nu har jag börjat känna mig nervös inför helgen. Åh, vad det är jobbigt att vara nervös men det är samtidigt bra också, kanske inte om man blir nervös flera dagar innan man ska göra saker men ändå. Imorgon ska jag ju åka till Trollhättan och tävla i showdown och det ser jag verkligen fram emot. Jag vill inte ens tänka på att den här helgen faktiskt kommer att kännas hur kort som helst och att jag på söndag kommer vara lite deprimerad när jag åker hem. Det här blogginlägget blir nog ganska kort eftersom jag både måste hinna packa och göra lite annat ikväll.

Igår var det ju elevhälsovårdsdag och det var en av de onödigaste och tråkigaste dagarna hittills. Det hade kanske nästan till och med varit värt att få frånvaro och hoppa över att åka till skolan för att istället sitta hemma och plugga eller göra något annat mer meningsfullt. Det min klass skulle jobba med igår var nämligen foto. Jag har hört att många av tjejerna i klassen verkligen var nöjda med dagen men jag känder inte att jag fick ut särskilt mycket av den. Det vi skulle göra var nämligen att ta bilder med kameror. Två lärare förklarade först lite om hur kamerans inställningar fungerar och vad olika saker innebär. Därefter delades vi in i små grupper som fick turas om att vara i olika fotostudios som de kallade det. Där fick vi fota varandra, det tog tid eftersom man först ställde in ljuset och därefter kameran. Skillnaden i de olika rummen var mest bakgrunderna och ljuset. Hmm, jag vet inte om de menade att ljuset såg olika ut men ljus kan väl inte ha färger? Däremot kan väl ljus vara olika starkt? De tog några bilder på mig i ett rum, jag var inte beredd innan de skulle ta dem och ser nog därför konstig ut på varenda bild. Det enda jag gjorde sen var att trycka på en knapp så att några andra fotades. De hjälpte mig först att rikta kameran rätt. Min kamera som jag hade tidigare är ju trasig och därför har jag inte orkat lära mig att ta bilder, det är ju jättesvårt att veta hur man ska rikta kameran och så vidare. Men någon gång i framtiden kanske jag börjar ta kort ibland, man vet ju aldrig. För mig känns ju bilder väldigt tråkigt eftersom jag inte kan se dem men jag skulle kunna ta bilder så att andra skulle kunna se vad jag har gjort och för att visa de hur olika ställen jag har besökt ser ut. En sak som är synd är att man inte kan bevara dofter och smaker, ljud kan man ju däremot spela in:)

Igårkväll pluggade jag en del plus att jag pratade i telefon, det var trevligt:) Den här dagen började med kör som ju är mitt favoritämne i skolan. Vi fick lära oss lite av en kanon plus att vi fortsatte med låten Käraste bröder. Den är ganska svår att sjunga eftersom den innerhåller många olika takter. Efter kören var det idrott och vi jobbade med samma sak som förra veckan, att stå på huvudet, händerna, hoppa trampett och lite annat. Jag tycker att det gör hur ont som helst att stå på huvudet men jag tror inte att jag gör rätt. Sen känner jag att min balans påverkas då jag rullar, försöker stå på huvudet eller gör kullerbyttor. Efteråt kan jag till och med börja må illa, det gjorde jag både idag och förra veckan. Undrar om det är så att synskadade och blinda personer påverkas mer än seende för jag har hört att balans och syn hör ihop lite. Ibland när jag åker bil kan jag må illa men då hjälper det inte för mig att sitta fram för jag kan ju ändå inte titta ut på vägen.

Ensemblen var väl helt okej och vi fortsatte spela Come with me som vi idag blev klara med:) Att spela den låten har gjort att jag nu känner mig säkrare på att rappa även om det absolut inte låter bra på något sätt. Vi hann även rösta på vilka låtar vi vill spela men läraren sa att han redan har bestämt vilken låt vi ska börja med nästa vecka. Det tråkiga var bara att just den låten inte fick en enda röst av oss. Hoppas att läraren väljer det vi har röstat på nästa gång, det är ju ingen mening med att vi röstar om han ändå ska bestämma låtar. Låtarna vi fick rösta på hade han dessutom valt och han sa att alla var pedagogiska och skulle göra att vi utvecklas. Idag var sista sånglektionen innan uppspelet nästa vecka. Det kändes faktiskt ganska bra att sjunga igenom Fly me to the moon men jag har några saker som jag behöver träna på tills nästa vecka.

Klockan fyra åkte jag till träningen och det tog ovanligt lång tid att komma dit men det kan man ju förstå med tanke på hur mycket snö det har kommit de senaste dagarna. Jag som hade förhoppningar om att det faktiskt skulle bli lite varmare nu eller åtminstone att vi skulle slippa mer snö men så blev det ju inte. I tidningen stod det att det i år är den kallaste vintern på länge här i Sverige. Träningen gick väl inte sådär jättebra, vi spelade bara matcher idag och jag förlorade mot både Krister och Christoffer. Mot Christoffer förlorade jag tre set, det var så otroligt störande! Jag förstår inte hur han kan vara så bra och jag så dålig. Men mitt mål är ju att vinna en match mot honom, alltså två set och det ska jag klara! Det racket jag köpte i lördags gick sönder redan idag men det ska tydligen gå att limma ihop igen som tur är. Eftersom det är tävling i helgen fick jag ett nytt racket idag så att kan spela då, när de har limmat ihop den andra racketen ska den finnas i reserv på träningen. Sen jag kom hem har jag hunnit äta och nu skrev jag ju det här. Det jag har kvar att göra ikväll är att packa, plugga, sjunga igenom Fly me to the moon och kanske börja lyssna lite på den låt vi ska börja jobba med i ensemblen på måndag. Hoppas att ni får en bra helg för det ska jag försöka ha. Mitt mål den här helgen är att komma minst tvåa för det gjorde jag ju i Växjö. Ni får hålla tummarna för mig:)
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hoppas det gick bra för dig i helgen

2010-02-01 @ 11:52:55
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0