Nu är jag glad:)

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Här kommer ett inlägg som jag skrev igårkväll men eftersom hemsidan krågnlade då lägger jag upp det nu istället.
Nyss fick jag veta en sak som verkligen gjorde mig glad! Det är att jag får följa med till Milano i april och tävla! Det är den åttonde till elfte och jag tackade såklart ja till att vara med! Det är alltså nästa stora tävling att se fram emot för mig! I höstas åkte jag ju till Breda i Holland och tävlade och det var verkligen hur roligt som helst! Att få tävla internationellt igen känns verkligen roligt! Därför vill jag ju hinna utvecklas en del de här två månaderna som är kvar innan tävlingen och sen ska jag verkligen göra mitt bästa. Nu när jag har blivit uttagen vill jag verkligen visa att jag kan spela för jag vill verkligen det här så mycket och jag vill inte att de ska ha tagit ut mig för ingenting. Då kommer jag spela för Sverige igen och det känns roligt. Det finns bara ett problem och det är det här med skolan, jag har redan tagit ledigt mycket i år och nu måste jag ta ledigt ytterligare en torsdag och fredag. Jag tror verkligen inte att jag kommer få vara ledig då och om jag inte får det, då blir det förmodligen första gången jag skolkar i mitt liv. Egentligen kanske det var dåligt av mig att tacka ja till tävligen och jag kanske istället borde gå i skolan de där två dagarna. Men å andra sidan tycker jag ju verkligen om att tävla och internationella tävlingar är väldigt sällan, dessutom kanske jag inte blir uttagen nästa år ifall jag tackar nej nu, då kan det ju ha kommit många andra bra spelare. Nu i april är det till exempel bara tre killar och två tjejer som får följa med. Därför är det ju inte alls säkert att jag får en plats nästa gång. Nästa och nästnästa år kommer jag ju också gå i skolan och då kommer ju ändå problemet om ledighet så därför kommer jag åka den här gången. Men jag kommer ha dåligt samvete om jag skolkar för det har jag aldrig någonsing gjort. Förra veckan tog förresten kontaktläraren upp att min klass har väldigt hög frånvaro och det är ju inte bra. Jag ska hur som helst prata med honom om april på onsdag och se vad han säger.

Okej, nu kan jag ju skriva lite om vad jag har gjort sen jag bloggade senast. Igårkväll åt vi en jättegod middag, pitabröd med falafel, grönsaker, goda såser och lite annat trevligt. Vi brukar ofta äta väldigt god mat hos Björn eftersom det ofta läggs ner myket tid på den. Jag måste bli bra på att laga mat för när jag flyttar hemifrån om några år skulle jag aldrig klara mig utan god mat, det man äter bidrar ju till ifall dagarna blir bra eller inte:) I taxin påväg hem pluggade jag musikteori men efter halva vägen började jag må väldigt illa och fick ont i huvudet. Illamåendet kanske hade att göra med att jag läste samtidigt som jag åkte bil men det brukar aldrig vara några problem annars. Huvudvärk har jag haft hela den här dagen också vilket inte alls har varit roligt men jag har överlevt:)

Den här dagen har varit ganska seg men det har absolut funnits några bra saker med den. Först hade jag kultur och idéhistoria där vi pratade om olika ideologier och fick läsa om hur musiken utvecklades under 1800-talet. Därefter hade jag håltimme fram till lunch då jag pluggade matte, tyvärr känner jag inte att det gav något resultat. Skollunchen idag var inte alls särskilt god, det var pasta med en ostsås som luktade jätteskumt men som knappt smakade någonting. Ellen, Josefine och jag diskuterade bland annat bloggar lite senare och jag fick några förslag på bloggar som jag kan börja läsa. Det kan ju vara riktigt roligt att läsa om vad andra gör och vad de tycker om olika saker. Däremot tycker jag inte alls om modebloggar och det beror nog mycket på att jag aldrig har tyckt om kläder och på att jag dessutom inte kan se bilderna på det som läggs ut. Vilka bloggar brukar ni läsa? Skriv gärna några ni tycker är bra:)

Eftersom min musikteori var inställd även idag gick jag till öppen scen där de som går yrkeslinjen på Kulturama uppträdde. Jag måste säga att det var det bästa jag har hört på länge! Bandet spelade hur bra som helst och alla sångare/sångerskor sjöng verkligen jättebra! Det lät jättebra när alla sjöng tillsammans och när en eller flera personer sjöng solo lät det också coolt! Ni som bor i eller nära Stockholm borde se någon av deras konserter någon gång! Jag kände igen de flesta av låtarna som de spelade idag, de avslutade med att sjunga olika schlagerlåtar och det var roligt:) Öppen scen var alltså ett stort plus med den här dagen och jag är riktigt glad över att min musikteorilärare inte hade tid att träffa mig idag. På ensemblen sa han att han hade funderat på att ringa mig när mötet han egentligen skulle vara med på var inställt. Men när han såg mig gå till öppen scen hade han ändrat sig:) Tur att det var en musiklärare, någon som inte var det hade nog inte ställt in en lektion som man egentligen skulle kunna ha på grund av att eleven ville se några musiker spela.

Ensemblen gick inte så bra för mig idag, jag måste träna på att sjunga ut mer och använda den kära magen mer när jag sjunger. Det kändes i alla fall som att jag till slut lyckades sjunga min solovers på Fields of gold helt okej men rappen går inte alls framåt. Nu kan jag åtminstone texten utantill men det svåra nu är att rappa på rätt sätt, att få fram en arg och skrikig röst.

Idag var jag tyvärr tvungen att hoppa över träningen på grund av att vi skulle åka till banken för att aktivera internetbanken till mig. Ett tag trodde jag inte att jag skulle hinna till banken i tid på grund av att det var mycket bilköer. Vi kom i alla fall dit till slut och jag fick en sån där dosa som pratar. Det kommer nog ta tid innan jag vänjer mig vid att logga in på Swedbank för det verkar vara jobbigt att slå in en massa koder och hålla på. Efter att ha varit på banken åt vi på Mc donalds, maten är ju varken god eller nyttig där. Dessutom kändes det tråkigt att behöva hoppa över en träning också idag men imorgon ska jag träna som vanligt:) Nu har jag inte mycket mer att skriva men jag bloggar mer någon annan dag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Vispen, det är klart att du ska åka till Milano!!! Gud va roligt, kommer nog vara perfekt väder när ni åker. Kollade precis min kalender ock tycker att det ser ut som att ni åker på påsklovet? Eller har jag förvirrat mig själv som vanligt?^

Åk! Åk! Åk!

2010-02-10 @ 09:32:36
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

Kul att du ska sjunga Fields of Gold!

2010-02-10 @ 11:53:12
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Hm, det där skrev du igår. I måndags hade du alltså problem med blogg.se. Jag hade problem med dem igår också...



Internetbanken är inte alls jobbig att logga in på. Det är jättelätt. Det såvraste är att hitta inne på själva sidan, det tar ett tag innan man lär sig, men du kommer vänja dig! :)



Häfigt att få åka till Italien! :=) Det blir säkert superkul och det är självklart att du ska med! Får du inte ledigt, vilket jag är ganska säker på att du borde få, ska du inte ha dåligt samvete för att du skolkar. Klart showdownen ghår före skolan i såna där lägen. 2 skoldagar spelar ju liksom inte så stor roll och en internationell tävling är, som du skriver, inte så ofta.

Det var bara 5st som fick åka med dit sa du, var det bara slumpvis utvalda eller är du redan så bra att du är bland de bästa damerna i Sverige? :O

Jag skulle som sagt vilja spela mot dig någon gång och se hur bra chans man har :)



SV: Tack så mycket! Vi ska göra vårt bästa nere i Malmö! :)



Nej, vi har lov V8, veckan före er. Dock åker vi till Wien nästa vecka med tyskagruppen. Så det blir nästan 2 veckors ledigt där :)

Det är alltså dit vi ska flyga. Vi kommer hem från Malmö på söndag kväll och åker till Wien på tisdag morgon.



Hoppas du har haft en bra dag! :)

2010-02-10 @ 16:17:05
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Ronja

En blogg som jag tycker är rolig och bra är

www.365saker.se

Där ger de en massa tips på saker som man kan göra när man har tråkigt eller så. Riktigt inspirerande blogg.

2010-02-14 @ 16:18:14
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0