Fredag, äntligen sportlov

Hej!

När den här veckan började kändes det verkligen inte som att det skulle bli fredag, eller i alla fall att det var en evighet dit. Men nu är det fredag och för några timmar sen fick jag sportlov:) Eftersom det är just sportlov ska jag försöka träna mer än vanigt nästa vecka. På idrotten jobbar vi dessutom med träning och jag håller på att göra ett styrketräningsprogram som jag ska göra några gånger i veckan under fem veckors tid för att sedan utvärdera det. Jag tror inte att jag kommer känna någon skillnad, kanske bara jättelite i så fall men jag tror att jag kommer bli mer motiverad att träna styrka när jag väl har satt ihop ett styrketräningsprogram som passar mig. Förutom att träna hade jag även tänkt hinna träffa en kompis och plugga lite på lovet. En sak som jag aldrig trodde skulle hända var att jag konstigt nog fick g på matteprovet så nu behöver jag ju inte plugga till något omprov! Det är jag verkligen glad över:) Min lärare är verkligen snabb på att rätta prov, jag skrev ju provet i onsdags och fick veta det redan igårkväll. Men tur att min lärare sa det för annars hade jag ju pluggat på det kapitlet i onödan. Nu ska jag istället börja titta lite på nästa kapitel som handlar om geometri för att försöka vara lite förberedd när vi börjar jobba med det.

Gårdagen började med körsång där vi började med en jättesvår låt som hade hur mycket text som helst. Texten var extra svår att lära sig eftersom orden inte rimmade på något sätt och man kunde inte heller gissa sig till vilket ord som skulle komma. Lärarna hade som vanligt glömt att maila texten till mig och den här gången var det ju lite jobbigt menmen. De skämtade om att de skulle ge mig godis för varje gång de glömde att maila mig något, en godis för varje papper. Tänk om det vore så, i så fall skulle många lärare behöva ge mig godis ofta:)

På idrotten testade jag att göra lite olika styrketräningsövningar för att få en känsla för vilka som skulle passa mig. Jag hade sökt efter övningar på internet men inte hittat särskilt många. Men det visade sig att jag ändå hade hittat en hel del då jag kände igen de flesta av de övningar jag gjorde igår. Idag har jag lite träningsvärk så det är skönt, då känner man ju att man har tränat och ansträngt sig:)

Efter lunchen var ensembleuppspelet. Som tur var saknades bara en person, Jocke och jag fick sjunga hennes verser. Vi hann spela igenom alla låtarna innan uppspelet började så det var skönt. Min ensemble spelade som nummer två och det var skönt att inte behöva sitta och vänta så länge men jag hann ändå bli ganska nervös. Sen när vi väl stod där på scenen tycker jag inte att det kändes särskilt bra. Efteråt hörde jag att jag ine hördes särskilt mycket men jag tror att min mick var ganska låg. I låten Come with me hade läraren sagt till mig att jag skulle skrika när jag rappade och det försökte jag göra även om det inte gick särskilt bra. Nu har man i alla fall gjort det och jag tror inte att särskilt många har uppträtt med en rapplåt på Kulturama tidigare. Det här med att röra mig på scenen behöver jag träna mer på till vårens konsert men jag känner ändå att jag rörde mig mer igår än i julas, alltid något. Men jag vill inte ens tänka på hur konstig jag måste ha sett ut, det är ju så svårt att sjunga och röra sig i takt samtidigt. Jag hann lyssna lite på några andra ensemblar igår och det lät bra om dem. Lite senare hade jag sånglektion då jag fortsatte sjunga på God bless the child. Att improvisera på den låten känns mycket svårare än i Fly me to the moon, jag tror att det beror på att det är annorlunda ackord nu och att improvisationen ska låta på ett annat sätt. Hur som helst har jag ju tid på mig innan nästa sånguppspel, det jobbiga är bara att det är ett öppet uppspel då många kommer komma och titta. Men man måste ju göra sånt man tycker är svårt ibland och utmaningar är ganska roligt. Vi får se om jag kommer klara de höga tonerna i sticket, det tvivlar jag på.

Träningen var rolig igår och det kom extra många. Jag spelade några matcher och förlorade tyvärr mot Christoffer. Men nu är det lika efter två veckor och vi har båda vunnit över varandra med två-noll och två-ett i set. Det är tur att jag inte behöver spela mot honom imorgon. Ja, imorgon är det ju tävling och jag börjar bli både nervös och taggad. Igår spelade jag mot Madde också och det var väldigt roligt även om jag förlorade. I januari vann jag ju över henne men den gången var det väldigt jämnt. Nu känns det som att hon är bättre än jag.

Idag skulle de andra göra ett lästest på engelskan men eftersom läraren inte hade förberett det för mig fick jag göra ett lyssningstest istället. Det är ju verkligen något som jag behöver träna mer på. Egentligen skulle man bara höra testet en gång innan man svarade på frågorna men jag lyssnade två gånger eftersom min assistent inte läste frågorna första gången. Fastän jag lyssnade två gånger lyckades jag inte svara på särskilt många av frågorna och det var jobbigt. Det här med att lyssna, memorera en dialog och sedan svara på frågor tycker jag är svårt. Men jag känner mig lite säkrare på det nu än förra året och jag är säker på att språkresan har hjälpt mig mycket.

Idag på lunchen hann jag prata en del med Ellen och Julia och det var trevligt. Vi slog bland annat upp olika namn för att se vad de betydde och sen såg min assistent att maträtten skomakarlåda som vi åt till lunch kanske har fått sitt namn eftersom det innehåller biff och att den ser ut lite som en skosula, trevligt, eller inte:) Men det är ju säkert sant. Spanska var dagens sista lektione och vi arbetade med en text om Kuba, vi fick skriva egna frågor till den och sedan diskutera lite olika saker som stod på några kort.

Nu är jag ju som jag skrev tidigare hemma och imorgon är det tävling. Då gäller det att jag kommer minst trea för att komma med i a-gruppen nästa år. Det måste jag verkligen klara för det vore hur roligt som helst! Det tråkiga är bara att jag förmodligen kommer bli bland de två sämsta nästa år och i så fall kommer jag behöva spela i b-gruppen om två år igen. Men att få spela i a-gruppen ett år skulle verkligen både vara roligt och lärorikt. Imorgon får vi se hur det går, det är många bra spelare som har anmält sig till den här tävlingen, det är bland annat fyra tjejer som tävlar vilket känns roligt för det brukar ju i vanliga fall bara vara två eller tre:) Nu var det en kompis som ringde nyss och därför postar jag det här inlägget så att jag kan vara lite social. Hoppas att alla får en bra helg.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0