Fettisdagen, semmeldagen

Hej!

Idag är ju fettisdagen och det är ju egentligen en ganska onyttig dag, i alla fall om man har grädde på semlorna. Hur brukar ni äta semlor, brukar ni ha något särskilt på dem? Jag är inte säsrskilt förtjust i grädde men har kommit på att det är gott att ha banan på semlorna:) Banan kan man ju ha på det mesta:) Men det här med att ha mjölk till semlor har jag inte riktigt fastnat för. Jag trodde att det var en vecka kvar till den här dagen och när jag fick reda på att den var idag trodde jag att jag skulle bli utan semlor. Men som tur var blev det inte så eftersom vi åt semlor på ungdomsgården, det var ju bra att de hade det där och att jag åkte dit idag:) Jag åt både en liten vanlig och en vegansemla, vegansemlan var godare:) Nu är jag ju vegetarian och jag har börjat fundera på att även bli vegan men jag tror inte att jag skulle klara mig utan till exempel mjölk och ägg, korna blir ju ändå bara glada när man mjölkar dem och hönor värper ju ägg automatiskt. Men jag skulle säkert kunna vänja mig vid att vara vegan också, varför inte? Hur som helst var det ju bra att jag faktiskt åt semlor idag, den här dagen är ju bara en gång om året och då kan man ju inte bara strunta i den:) Traditioner är bra och det är bra att någon har bestämt att fettisdagen ska vara en gång om året, då har man en ursäkt att äta något onyttigt:) Dessutom är det bra att den här dagen ligger i slutet av vintern för det är ju en liten ljuspunkt:) Snart blir det vår, ljusare ute och förhoppningsvis varmare. Även om jag inte ser ljus märker jag verkligen när det blir mörkare eller ljusare ute, det märks ju så mycket på omgivningen också:) Ljuset och värmen gör ju till exempel många gladare och piggare om dagarna.

Igår var det måndag, en ganska tråkig dag som jag inte orkar berätta särskilt mycket om. Skolan var som vanligt och nästa vecka har vi prov i kultur och idéhistoria, inte roligt men jag satsar på vg den här gången, om jag får vg- igen kommer jag bara få g i slutbetyg och det vill jag inte! Läraren förra året sa ju att jag låg på vg+ eller mvg men då fungerade ju redovisningar och prov annorlunda, vi hade ju till exempel en uppgift som vi fick skriva hemma och en muntlig redovisning då vi jobbade i grupper. Nu har vi bara skriftliga prov som vi gör i skolan och det tycker jag är svårare. Ensemble hade jag igår också och på måndag har vi uppspel, bara för min och parallellklassen och det känns ganska skönt. Senare i vår har vi ju en konsert där föräldrar och andra får komma. Igår började vi på en ny låt, Crazy med Seal, en ganska bra låt:) Solot som jag ska sjunga är ganska kort och det känns skönt för då behöver jag inte lära mig så mycket utantill, dessutom tycker jag ju inte om att höras när det gäller att sjunga. Träningen var inställd igår vilket jag tycker var väldigt tråkigt. Men det kanske var lite bra för jag hade ändå ganska ont i halsen. Idag har jag blivit mer förkyld än att ha ont i halsen och det är verkligen jobbigt. När man sover kan man ju knappt andas ibland plus att det blir jobbigt att prata, träna och sjunga. Träningen idag kändes dock inte särskilt jobbig.

På estetisk orientering började vi med grupparbeten. Jag hoppas att min grupp ska kunna göra något bra men uppgiften är väldigt svår. Vi ska göra en danskoreografi och själva göra musiken till den. Man fick välja att ta en låt som redan finns men de flesta i gruppen ville att vi ska spela själva. Jag vill hellre spela någonting än att behöva dansa inför alla men vi får se hur det blir. Ni som har sett mig dansa förstår nog varför. För det första har jag ju absolut ingen taktkänsla och för det andra kan jag inte alls röra mig smidigt eller bra på något annat sätt. Att sjunga samtidigt som man ska röra sig i takt är ju absolut svårast, det känns ju nästan omöjligt. Vokalensemblen är ett bra exempel, där skulle vi gå och gunga i takt samtidigt som vi sjöng, gissa hur det gick för mig, jo, riktigt dåligt. Där är ett stort fel på mig, min hjärna eller något, jag har ju tränat hemma på just det där enkla men ändå har jag inte fått det att sitta än.

På spanskan jobbade vi med en jättesvår text som handlade om presidenter och annat segt. Man skulle hitta på frågor utifrån texten och det var svårt, både att förstå texten och att formulera bra frågor. Sen gick vi igenom diftonga verb eller vad det heter och det tycker jag däremot verkar vara ganska lätt:) I matte är jag verkligen helt körd nu och nästa onsdag har vi prov. I helgen ska jag sitta med matten och kultur och idéhistorian, i matten kan jag ju räkna med att få göra omprov redan nu och jag tror inte ens att jag kommer klara det. Men kapitel fyra som kommer sen är tydligen lättare enligt många och det innebär ju att det här kapitlet är det sista svåra i kursen och därför måste jag bara klara det.

Det kändes som att träningen gick bra idag. Jag spelade mot tre personer och vann mot alla, det kändes extra bra att vinna över Christoffer. Idag var det första gången jag vann över honom med två-noll i set men nu har jag ju uppnått ett av mina mål:) Nu gäller det bara att jag lyckas vinna över honom fler gånger, sen finns det ju andra personer på träningen som jag brukar förlora mot som jag vill vinna över härnäst. Men det borde gå om jag kämpar, kanske. Nästa tävling är ju ganska snart och nu börjar jag bli taggad:) Som jag skrev tidigare åt vi semlor på ungdomsgården. Förutom det hände inte så mycket, Elsa var där och jag gjorde ett känseltest, Ronja hade bättre känsel än jag, i alla fall på ovansidan av handen. Jag pratade som vanligt med en massa sociala människor på gården och det var trevligt:) Nej, nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen. Imorgon har jag dessutom ett möte där vi ska prata om det där fjärde året och lite annat, jag hoppas att det ska gå bra. Nästa gång jag bloggar blir förmodligen på torsdag eller fredag. Hoppas att alla har det bra, som jag har skrivit tidigare är det jätteroligt att så många läser min blogg:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anna Jacobsson

Hej!

Tycker verkligen attsemror är jättegott! Har aldrig haft något annat än mandelmassa och grädde på. Har aldrig heller förstårt det där med att äta varm mjölk till semla. Jag frå testa banan på semla någon gång, det lät ganska spännande.



Hoppas proven imatte och kuutrur- och idéhistoria går bra! Jag tyckte också att matte B var svår när jag läste den, ändå yckades jag på något underligt sätt få VG i kursen, förstår inte hur det gick till. :) Kultur- och idéhistoria har jag däremot aldrig läst.

Ha det bra!

/Anna

2010-02-17 @ 07:51:41
Postat av: Johan

Återigen, är du förkyld e.d. träna inte!



Vad är det på en vegansemla?

Semlor är gott :) Det ska vara grädde och mandelmassa på dem, men vaniljkräm är också gott, istället för mandelmassan, men banan? Det låter lite skumt tycker jag... :)

2010-02-21 @ 18:13:22
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0