En vecka kvar till sportlovet

Hej!

Nu var det ju länge sen jag bloggade och jag är ledsen för att jag är så otroligt dålig på att uppdatera. Men jag har haft en del att göra och tiden räcker ju tyvärr inte alltid till. Det blev i alla fall helg till slut, det trodde jag verkligen inte i måndags när den här veckan började och jag skulle gå upp tidigt för att gå till skolan. Den här helgen kommer jag behöva plugga en hel del eftersom vi har flera prov plus ensembleuppspel nästa vecka. I kultur och idéhistorian hoppas jag ju på att få vg och i matten önskar jag ju att jag kan få g så att jag slipper göra omprov. Tyvärr tror jag att det är kört med matten men om jag får ig har jag ju faktiskt sportlovet på mig att pplugga. Då skulle jag förmodligen hinna plugga mycket eftersom man är ledig då. Än så länge har jag inte planerat att göra särskilt mycket på lovet så om någon vill träffa mig får ni säga till:) Jag är dock upptagen både helgen vecka åtta och nio men resten av dagarna har jag inte planerat någonting förutom på tisdagen då jag ska följa med och titta på bussar med syncentralen. Det låter ju inte direkt roligt men jag gör det för att träffa en person som jag varken har träffat, pratat eller chattat med på flera år.

Hmm, vad har hänt sen sist då? I skolan har jag som tur är inte haft jättemycket att göra den här veckan. Jag förstod faktiskt ovanligt mycket av genomgången läraren gjorde på matten i onsdags vilket kändes bra:) På engelskan skulle vi göra anteckningar när läraren pratade om old English, idag gick vi igenom middle English men jag kom tyvärr försent till lektionen vilket var jobbigt för då missade jag en del. Dessutom tar det ganska lång tid för min dator att starta upp, egentligen borde jag ju alltid försöka starta den innan varje lektion börjar.

Vi hade möte i onsdags då vi mest pratade om det fjärde året, för er som inte vet det ska ju jag som är så otroligt seg gå fyra istället för tre år på gymnasiet. Det blev bestämt att jag ska läsa musikteori b det fjärde året och det känns ganska bra. Läraren jag har där har ju inte tid att träffa mig särskilt ofta eftersom vi har valt en dålig tid då han ofta har viktiga möten han måste gå på. Sen har jag inte hunnit få hjälp med punktskriftsnoterna än heller och därför känns det lika bra att läsa kursen om två år och då hoppas på att jag hinner få mer hjälp. En annan sak jag fick veta i onsdags som gjorde mig väldigt glad var att man nästa år kommer få välja bort vissa ämnen som har varit obligatoriska för estetelever tidigare. Det gör att jag till exempel inte behöver läsa kursen nutida konst! Det känns riktigt skönt för jag tror att den kursen hade varit både svår och tråkig för mig då det tydligen handlar mycket om konstnärer och bilder. Synd bara att det här bestämdes i år för matte b blir då nämligen ingen obligatorisk kurs längre, tänk om jag inte hade behövt läsa den... Då hade jag ju varit glad. Men så blir det tyvärr inte nu.

Det var en ganska bra dag igår förutom att jag fortfarande var förkyld. Imorse hade jag ont i halsen också men nu ikväll har det känts som att förkydlingen äntligen håller på att släppa:) Gårdagen kändes extra jobbig på grund av att jag behövde sjunga mycket, jag hade ju kör, ensemble och sånglektion. Det orkar jag inte berätta så mycket om förutom att vi på ensemblen inte är särskilt bra på låtarna vi ska spela upp på måndag och att det ju är lite jobbigt. Men vi har ju helgen på oss att träna plus att vi ska lägga in ett extrarep på måndag så det ska nog gå bra till slut:) På sånglektionen fick jag en ny jazzlåt som jag ska sjunga på det stora sånguppspelet, den tjugofemte mars tror jag att det är så nu vet alla det. Den här gången sjunger jag ju en lugn jazzlåt och det ska bli intressant att se hur den är att sjunga. Den lite snabbare jazzlåten kände jag ju mig faktiskt ganska nöjd med. När jag fick höra den låt jag ska sjunga tyckte jag först att den var väldigt skum, särskilt melodin. Men efter att ha lyssnat på den några gånger känns det som en ganska rolig och bra låt:)

Igår på idrotten var det teori då vi fick sätta upp ett eget mål. Mitt mål är att träna min styrka så att jag orkar skjuta och ta emot hårdare skott när jag spelar showdown. Det tog tid för mig att komma på målet och att dessutom formulera det i en bra mening men jag blev ganska nöjd till slut. Tills nästa vecka ska jag skriva hur det känns i nuläget, en handlingsplan och dessutom göra ett styrketräningsprogram. Man kunde även välja att göra ett konditionsprogram men eftersom jag redan tränar lite kondition kände jag att jag vill fokusera på styrka nu. Träningen var ju igår också och det kändes riktigt roligt att spela igen:) Tyvärr vann Christoffer över mig med två-noll men när vi spelade igen lite senare på kvällen vann jag med två-ett. Det är roligt att vi i alla fall spelar jämnt ibland:)

Idag hade jag ju som jag skrev tidigare engelska som jag kom lite försent till. Det berodde på att jag inte hittade till klassrummet, det brukar jag annars göra men idag gick jag lite fel. De flesta fick tillbaka sina uppsatser idag men läraren hade tyvärr glömt att rätta de uppsatser som skickades in via internet. Jag är nästan säker på att jag kommer få saker som jag behöver förbättra i min text för min uppsats blev ju inte alls bra, jag skriver aldrig bra under stress och sen var det ju svårt att komma på bra argument. Men med lite tur fick jag godkänt och det som är bra med läraren är ju att hon aldrig sätter ig utan att de som inte är godkända istället får ta hem texterna, förbättra dem och sedan lämna in dem igen:)

På spanskan hade vi oförberett prov vilket jag tror att många tyckte var ganska jobbigt. En fördel med oförberedda prov är ju att man faktiskt inte hinner vara nervös innan och att man inte sitter och pluggar i flera timmar varje dag inför dem. Idag var det hur som helst länge jag gjorde ett oförberett prov, i högstadiet hände det ju ibland men jag tror aldrig att det har hänt på gymnasiet. Provet vi gjorde idag tycker jag som tur var inte var särskilt svårt. Det är klart att det fanns saker jag gjorde fel på men jag får hoppas att det jag skrev räcker till ett vg. Tyvärr hade min assistent bara scannat in ungefär halva provet så jag måste göra en del nästa vecka menmen. Det som jag tycker var svårast idag var i alla fall att kryssa rätt allternativ på några frågor som bland annat handlade om vilka olika personer var och om platser och befolkning i Spanien. De återstående delarna av provet som jag inte har gjort än är tydligen svårare än det jag gjorde idag men jag hoppas som sagt att jag i alla fall får vg.

Efter skolan åkte jag till Rebecka. Vi gick runt lite på stan och hon köpte doppresenter till sin syssling. Sen fikade vi på en chokladfabrik och det var väldigt trevligt. Jag köpte en chokladbakelse, det var browniebotten med någon sorts chokladkräm ovanpå. Det går inte att beskriva i ord hur god bakelsen var:) Brownien var inte alls lik någon brownie jag hade ätit tidigare, den var mjuk och väldigt god. Däremot blev jag väldigt besviken över en liten tryffel som det stod skulle smaka kokos och mango. Den smakade kokos men jag kände ingen mangosmak alls.

När vi skulle åka tillbaka till Rebecka var det såklart väldigt många som skulle hem på en fredagkväll. Det kom flera tunnelbanor som vi inte kunde gå på på grund av att de var proppfulla. Det slutade med att vi fick ta en taxi efter att ha stått och väntat i över en halvtimme. Taxin som jag åkte till Björn hade väldigt svårt att hitta hit men jag kom hit till slut och ikväll har jag ätit och pratat en del med Björn och Maria. Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag går och lägger mig. Jag får se när jag hinner uppdatera nästa gång, jag har ju mycket att plugga inför nästa vecka men ett kort inlägg hinner jag nog skriva på söndag eller måndag, ha det bra tills dess:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

SV: Den som skjuter hårdast är en kines. Han skjuter i ca 85km/h. Damerna har jag ingen koll på, men de skjuter ju inte alls lika hårt. Jag är också bollrädd i vanliga fall, men med goalball är det annorlunda. Slänger man sig dessutom bara rätt så är det ingen fara. Klart det händer att folk skadar sig, men gör man bara rätt så är det ingen fara.



Stockholm har massa klubbar. Man brukar ha träning för landslaget, det är sant, men sedan finns ju Hammarby, Brukarhuset och IFAS. Hammarby och IFAS har elitlag, men även breddlag, B-lag ungefär. IFAS B-lag är IFAS Power, som vi mötte i Malmö. Hammarbys B-lag ska vi upp och spela med den 9 mars :) Kan vara bra och få lite extra matchträning.

Så vill du börja med goalball finns det massa möjligheter där uppe :)



Hoppas du har haft en bra helg! :)

2010-02-21 @ 18:25:16
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0