Det har inte hänt så mycket

Hej!

Nu bloggar jag igen fastän jag inte har så mycket att skriva. En sak känns i alla fall skönt och det är att Milanotävlingen är under påsklovsveckan vilket innebär att jag inte behöver ta ledigt från skolan för att åka dit:) Det känns riktigt bra faktiskt för då behöver jag ju inte missa någonting:) Däremot har jag hört att brottsligheten är hög i Italien, Milano är ju en stor stad så det får man väl nästan räkna med när man åker dit. Jag får i alla fall hoppas på det bästa och jag behöver ju inte direkt ta med mig jättemycket pengar eller andra värdefulla saker dit. Hoppas bara att jag inte blir nerslagen eller något för sånt kan ju också hända, jag skulle inte ha någon chans mot någon man. Det borde ju kunna gå bra om jag går med andra hela tiden och aldrig är ensam.

I skolan är det faktiskt ovanligt lugnt just nu men vecka åtta har jag flera prov, bland annat i matte och kultur och idéhistoria. Sen har vi ensembleuppspel den veckan också så det blir mycket att göra. Men jag har börjat plugga redan nu för att slippa göra allting de sista dagarna. Det är klart att man pluggar extra mycket då men det hjälpder ju om man har pluggat lite varje dag innan, så är det i alla fall för mig. Estetisk orientering var inställd i tisdags och jag tänkte att det skulle bli skönt med sovmorgon eftersom jag hade sovit dåligt natten innan. Men eftersom jag var tvungen att ringa taxin tidigt på morgonen och ändra tiden för när den skulle hämta mig kunde jag såklart inte somna om sen. Sånt är så otroligt störande, håller ni inte med om det?! Igår hade jag alltså vokalensemble, spanska och matte. Matten är svår och idag fick jag veta att jag kanske även måste läsa om den fjärde året på grund av att man tydligen måste ta bort ett visst antal poäng för att få gå ett fjärde år. Men tanken med det fjärde året för mig är ju att jag samtidigt ska hinna gå en kurs på syncentralen och att jag vill träna mer på att åka kommunalt då. Därför vill jag ju inte att det fjärde året ska bli så jobbigt för i så fall kommer jag ju inte hinna göra någonting sånt överhuvudtaget. Jag stör mig verkligen ifall det är så för om jag nu ändå ska gå det där fjärde året vill jag absolut flytta hemifrån sen och kanske börja plugga eller söka något jobb. Men det låter ju konstigt om det ska behöva vara så att man ska läsa ungefär lika många poäng alla fyra år, det var ju inte det som var tanken för mig. Dessutom har jag ju faktiskt klarat två prov i matte b och vill därför gärna inte behöva göra om det ännu en gång. I så fall har jag ju pluggat det i onödan och kämpat för ingenting. Nej, jag orkar verkligen inte läsa om kursen nu när jag har hunnit så långt och jag vill inte behöva ta bort något mer ämne.

Träningen igår gick väl helt okej men jag tycker att jag släppte in flera onödiga mål när vi spelade matcher. Ungdomsgården var jag på en stund också och det var ganska trevligt. Men det dåliga var att jag förlorade mot Christoffer i ett hörseltest som Elsa gjorde. Nästa gång måste jag vinna över honom! Imorgon kommer vi behöva spela mot varandra på träningen men hur kul är det när man ändå bara förlorar? Okej, man lär sig mycket av det men någon gång måste jag ju klara av att vinna över honom också, annars är det ju något fel. Det är så störande att jag inte har någonting som jag är bra på, det känns som att jag antingen är dålig eller halvbra på saker. Men det finns ju ingenting som jag är extra bra på, som jag kan göra bättre än andra.

Idag är det onsdag och i skolan hade jag matte, engelska och kontaktlärartid. Min mattelärare beskrrev några bilder för mig för att jag ska lära mig att räkna utifrån beskrivningar. När vi beställde nationella provet för inte så länge sen valde jag att få bilderna beskrivna istället för att få taktila bilder. Förra året valde jag ju de taktila bilderna men eftersom jag inte hade tränat på att använda sådana förra året förstod jag såklart knappt någonting av dem. Därför testar jag att välja de beskrivna bilderna nu istället. På engelskan pratade vi bara lite om nästa moment och efter det fick de som ville prata med läraren. Jag hann inte göra det idag men jag tror ändå inte att jag hade så mycket att prata om heller, jag vet redan vilket betyg jag ligger på och att jag har lämnat in allt vi har gått igenom. Kontaktlärartiden var lite seg men vi pratade bland annat om skoltröjor och konserter. Det är väl ungeär det som har hänt sen i måndags kväll. Nu ska jag träna lite och efter det får jag se om det finns någon tid till att kanske ringa någon.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Skönt att milanoresan låg på sportlovet.

2010-02-11 @ 11:31:27
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0