Mest skola

Hej!

Idag är det torsdag och jag känner mig faktiskt lite nere för tillfället. Det beror nog en hel del på att jag inte har tränat showdown på väldigt länge nu, idag var det nio dagar sen jag tränade senast och nästa riktiga träning har jag inte förrän på tisdag. Det känns ju som en evighet tills dess, jag oroar mig över hur dålig jag kommer vara nästa gång jag spelar. För mig hjälper det inte att inte träna som jag har märkt att det gör för vissa andra. Dessutom tycker jag ju verkligen om att träna och spela så när jag inte får göra det på ett tag känner jag verkligen att det är något som fattas de dagar när jag egentligen skulle ha tränat. Jag saknar det otroligt mycket! Nu när det är skola känns det verkligen som att jag behöver göra något som jag tycker om, att jag kan ha något att se fram emot efter att ha gått en lång och tråkig skoldag men utan showdown känner jag mig inte lika motiverad att göra något. När jag tränar brukar jag kunna koppla bort det mesta som jag tycker känns jobbigt och tråkigt för tillfället och om jag har känt mig arg eller ledsen en dag brukar jag nästan alltid känna att showdownträningen får mig på bättre humör. Det tror jag dels beror på att de jag tränar med oftast är väldigt glada och dels på att jag faktiskt kan slå på showdownbollen hur hårt jag vill. En boll känner ju ingenting och personen som står på andra sidan har ju handskar vilket gör att den inte heller får ont. De flesta jag tränar och spelar med är dessutom killar eller män och därför skjuter de automatiskt ganska hårt vilket jag tycker är bra:) Nej, jag vill träna showdown nu! Det är inte alls samma sak att träna styrka eller kondition även om det såklart också hjälper lite:) En person har i alla fall fått mig på bättre humör idag och jag tror att du vet vem du är:)

Skolan rullar på som vanligt. Igår hade jag min första sånglektion för i år och jag kan säga att jag oroade mig i onödan. Att ha Dimitri i sång var inte alls så jobbigt som jag hade föreställt mig och jag vågade faktiskt sjunga ut ganska mycket igår, redan första lektionen med honom. Med Kerstin kände jag mig blyg och osäker ett helt år. Men eftersom jag har haft Dimitri som lärare i körsång och han har varit med på sånguppspelen visste jag ju i alla fall lite vem han var sen tidigare:) Jag fick en ny låt igår, Black Orpheus som är en bossa-låt. Den ska jag träna på tills nästa vecka och det ska bli roligt att sjunga bossa, det är en stil som jag knappt visste om att den ens existerade. I och för sig beror det nog på att jag ju inte direkt är särskilt insatt i vilka musikstilar som finns, det finns ju en hel del.

Hmm, vad hade jag mer för lektioner igår? Just det, ensemble. Vi pratade först lite om vilka låtar som vi ska lära ut till resten av gruppen. Jag valde låten Save tonight som tydligen bara innehåller fyra ackord:) Eftersom jag inte kan spela något instrument, i alla fall inte särskilt bra, kommer det säkert bli svårt för mig att visa de andra på vilket sätt de ska spela men jag ska sätta mig och lyssna igenom låten i helgen och se i vilken ordning ackorden kommer och så vidare. Igår började vi splea en ny låt också, I want it all, Queen gör orginalet. Det var enligt mig en bra låt, inte direkt en låt som passar min röst men jag gillar ju utmaningar.

Igårkväll åkte jag och vaccinerade mig mot TBE igen och nu har jag alltså tatigt den andra sprutan. I och för sig har jag ju nästan aldrig råkat ut för färstingar men eftersom jag är i skogen ofta och man tydligen kan få men för livet av sjukdomen TBE kanske det var lika bra att jag vaccinerade mig. Jag har kommit fram till att jag brukar reagera efter att ha tagit vaccin, det har jag i alla fall gjort de senaste gångerna och det är jobbigt menmen. Nästa sprunta behöver jag i alla fall inte ta förrän om ett år och det känns skönt:)

Idag har jag haft två lektioner, historia och religion. I historia har jag Uffe som jag även hade i samhällskunskap a för två år sen. Han fick mig att verkligen tycka om samhällskunskap och därför hoppas jag att han kanske kan få mig att känna att historia i alla fall är lite intressant. Det är nämligen ett ämne som jag aldrig har tyckt om eller varit särskilt intresserad av under grundskoletiden. Men man vet aldrig, det kanske kommer ändras nu:) Idag gick vi bara igenom på vilket sätt vi kommer examineras. Det kommer vara sex oförberedda prov plus att man måste lämna in två skriftliga arbeten. I samhällskunskap b har man också oförberedda prov, det finns ju både för och nackdelar med det men jag tror att man lär sig mer på det sättet och att det kommer göra att en del kommer hitta ett bättre sätt att plugga på. Det finns ju de som pluggar jättehårt inför ett visst prov bara några dagar innan själva provet. Jag brukar inte plugga på det sättet så för mig kommer det nog inte bli annorlunda. Okej, jag kommer kanske känna mig mindre stressad eftersom jag aldrig kommer veta vilka datum proven kommer vara, på ett sätt kommer jag nog känna mig mer stressad på grund av det men vi får se. Närvaro har jag ju i alla fall inte direkt några problem med så jag hoppas att jag inte kommer missa något prov, högst ett i så fall. En bra sak är hur som helst att man får ha med sig sina anteckningar som man har skrivit under lektionerna till proven:) Det borde ju faktiskt göra att det inte är helt omöjligt att få godkänt, för att få vg måste man kunna reflektera, tänka kritiskt och lite annat, jag tycker ju att sånt är svårt men jag satsar ändå på att få vg i både samhällskunskap och historia. Även religion verkar kunna bli helt okej. Där har vi samma lärare som i svenska b, jag hade ju i och för sig inte det särskilt länge men jag tycker ändå att läraren verkar vara väldigt bra. Eftersom han har haft mig tidigare vet han redan att jag behöver få material i tid och att det är bra att han mailar det till mig:) Samhällskunskapsläraren mailade mig förresten idag och bifogade en fil med det vi kommer att arbeta med imorgon. Det var ju riktigt bra för det är inte många lärare som kommer ihåg att göra det och den läraren har jag dessutom aldrig haft tidigare.

Jag avslutar med att skriva något som jag verkligen tycker är roligt. Jag fick inbjudan till ETT idag, European top twelve! Idag är det exakt femtio dagar kvar till den femtonde oktober då tävlingen börjar! Jag kommer behöva ta ledigt från fredagens samhällskunskapslektion vilket gör att jag kanske kommer missa ett prov men det är det absolut värt! Nu har jag ett datum att längta till och det ska bli jätteroligt att få spela mot alla duktiga tjejer igen! Det är ju de tolv bästa spelarna i Europa och det kommer även helt seende spelare. De får ju tyvärr inte tävla i EM så det ska som sagt bli jätteroligt! Idag pratade jag dessutom med Helene om att ha en träningshelg i september så det hoppas jag verkligen blir av. Nu ska jag göra något annat, vi får se vad det blir.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Det är alltid kul att ha ett datum att se fram emot.

2010-08-27 @ 09:37:47
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0