Första dagen i trean

Hej!

De sista två dagarna av mitt sommarlov var ganska lugna. I måndags träffade jag Rebecka på eftermiddagen. Vi fikade och lagade mat tillsammans:) Det var väldigt trevligt för det var ju ett tag sen vi träffades senast. Träningen var som vanligt på kvällen och då firade vi mig lite och åt god choklad och blåbärsglass eftersom jag tog brons i EM:) Men jag spelade väldigt dåligt både i måndags och igår. Tyvärr brukar jag alltid göra det efter en tävling vilket är lite störande menmen. Det är i alla fall bättre att spela dåligt på träningar än på tävlingar när det väl gäller. Efter måndagens träning åkte jag hem till Christoffer. Där sov jag över natten till tisdag och det var trevligt. Jag känner mig alltid lugn när jag är med honom och jag tycker verkligen om lägenheten där han bor:) Han är verkligen en av mina bästa vänner. Igårkväll hade jag tänkt skriva lite om min sommar men det blev inte av. Det här sommarlovet var ju i alla fall ett av mina bästa lov hittills. Förutom att jag tränade väldigt mycket tävlade jag ju två gånger också, både i Prag och på EM. Dessutom åkte jag ju på dataläger i Grekland och det var verkligen ett läger som jag aldrig kommer glömma. En del av mina vänner hann jag träffa under lovet också och jag hade verkligen jätteroligt när jag var och firade Rakel som fyllde tjugo år:)

Idag började jag trean och jag känner mig verkligen trött nu men jag hoppas att jag snart kommer vänja mig vid att gå upp tidigt, att orka vara koncentrerad och vid allt ljud runtomrking. Skoldagen började med att alla tvåor och treor samlades och fick lite info om skolåret. Egentligen hade det inte hänt särskilt många nya saker, de två största förändringarna tycker jag var att det kommer vara annorlunda om man missar något och vill göra omprov och att skolan kommer testa att använda en annan hemsida än fronter i år. Jag tyckte ju verkligen inte om fronter och hoppas istället att hemsidan de har valt nu ska fungera bättre för mig. Alla kommer få en e-postadress från skolan också vilket ju är trevligt, inte för att jag har något emot att använda min privata e-post men ändå. En sak som är jobbig är ju att jag än så länge inte har någon bärbar dator som fungerar. Men jag ska lämna in skoldatorn imorgon och sen får vi se vad som händer. På måndag börjar vi ha vanliga lektioner och det vore jobbigt om jag skulle behöva vänta på jaws i flera veckor nu. Jag hatar verkligen att missa saker och att komma efter! Syncentralen måste tydligen beställa en licens till jaws från USA och det lär ju ta hundra år innan jag får den men jag får väl överleva på något sätt. En i klassen sa att jag kunde få hennes anteckningar om jag inte har en fungerande dator nästa vecka.

Under eftermiddagen repade vi med våra gamla ensembler. Vi kommer få veta de nya ensemblerna på måndag och jag hoppas på att komma med folk som jag trivs med. Varje ensemble ska i alla fall spela upp en låt för de nya ettorna på fredag och min ensemble bestämde att vi ska spela låten Smooth. Det var några som ville spela If I never see your face again men när vi röstadde fick Smooth fler röster vilket jag blev oerhört lättad över. Jag hade verkligen inte velat sjunga solo när det fanns andra som hellre ville göra det. Nu körar jag istället på refrängerna och det känns bra. Eftersom jag knappt har sjungit ordentligt på hela sommaren kändes det jobbigt för rösten att sjunga idag och då körade jag ju ändå bara. Men jag kommer nog in i det snart också får man hoppas:) Det stod förresten på mitt schema att jag kommer ha Dimitri i sång i år. Vi får se hur det går, jag trodde ju att jag skulle ha Maria men det kommer säkert gå bra att ha Dimitri även om det säkert kommer kännas lite konstigt att ha en man som sånglärare i början. Sen kommer jag säkert känna mig blyg i början också, det tog ju ett tag innan jag vande mig vid Kerstin.

Innan skoldagen slutade hade vi skolfotografering. Det tror jag att alla Kulturamas gymnasieelever hade idag och det verkar som att man alltid fotas första dagen man är i skolan. Jag hade glömt bort det men det gick ändå helt okej. För mig var det bara att sitta på en stol och se glad ut:) Efter att ha tagit klassfotot fotades alla för sig och det kändes också ganska bra. Det gick fortare än vanligt på grund av att fotografen var snabb, jag hoppas att resultatet blir bra ändå:) Tyvärr brukar jag ju ofta råka blunda på alla bilder men fotografen sa att jag faktiskt bara hade blundat på en av bilderna hon tog. Därför hoppas jag att de väljer en bild där jag har öppna ögon. I och för sig spelar det inte direkt någon roll för mig men eftersom jag har flest bilder där jag blundar vore det ju trevligt att ha någon där jag tittar också. Däremot tror jag inte att jag lyckades se särskilt glad ut på någon av bilderna och mitt leende såg nog inte särskilt äkta ut menmen. Nu är fotograferingen över för i år och det känns skönt:)

Nu är jag hemma och har alltså gått första dagen av trean. Det känns konstigt att jag nu är en av de äldsta på gymnasiet. Jag hoppas att jag kommer överleva det här skolåret och få betyg som jag blir nöjd med. En del pluggämnen kommer jag ha i år, bland annat historia, religion, samhällskunskap och psykologi. De som har läst samhällskunskap och psykologi har varnat mig och sagt att det är två riktigt jobbiga och svåra kurser. Man kommer till exempel få skriva två stora slutarbeten i båda kurserna vilket man säkert kommer få göra i religion och historia också. Men det är ju bara att kämpa på och jag är glad över att jag inte behöver tänka på projektarbete i år också:) En annan grej som är lite speciell med att gå i trean är ju studenten och allt firande som jag redan börjar få lite panik inför. Det var något som vi redan började diskutera idag trots att det ju är ungefär tio månader tills dess. I och för sig går tiden väldigt fort och man märker verkligen att det är många som längtar till studentdagen. Jag kommer ju gå ett år extra på gymnasiet men det är klart att jag kommer ta studenten tillsammans med klassen som jag går tillsammans med i tre år. Men för mig försvinner ju en del av glädjen med att ta studenten eftersom jag ju trots allt behöver gå ett extra år men jag kommer säkert ändå ha roligt:) Nej, nu orkar jag inte skriva mer idag men nästa gång jag bloggar blir förmodligen på fredag eller lördag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad roligt om man fick åka till Grekland. =)

2010-08-18 @ 19:29:26
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0