Onsdag, såg Idol nyss

Hej!

Ja, jag älskar verkligen Idol! Det är nog hösten och början av vinterns höjdpunkt för mig. Varenda fredag har man Idol att se fram emot plus att det dessutom är flera dagar i veckan då det är audition, slutaudition och kval. Känslan när jag hör andra sjunga som verkligen är bra, den är verkligen hur bra som helst! Jag blir så glad och jag älskar att höra folk som antingen har röster som jag tycker om eller som på något sätt kan beröra. Idag tycker jag att Rasmus, Rabih och Erik var bäst och jag hoppas att folket röstar vidare två av dem ikväll och att juryn väljer den tredje som wild card i fredagens program:) Ovanligt att jag började skriva från slutet av dagen, det brukar jag ju sällan göra så nu börjar jag från början.

Imorse vill ni inte veta hur trött jag var men jag gick upp tillräckligt tidigt för att faktiskt hinna äta frukost utan att behöva stressa ihjäl mig, hur jag lyckades med det vet jag inte. Men tröttheten kom inte förrän jag satte mig i taxin och när jag kom till skolan var det verkligen jobbigt. Som ni kanske vet finns det ju väldigt många trappor där och eftersom dagens första lektion som var matte låg på sjunde våningen började jag dagen med att skönt gå upp för alla trappor. I ettan tyckte man ju att det var jättejobbigt och jag kan fortfarande tycka det på morgonen men det är inte så farligt och ibland kan det faktiskt vara en bra start på dagen:) Idag är det bara en vecka kvar tills vi har prov på kapitel ett i matte. Därför ska jag alltså sitta och plugga matte i helgen, det är inte det roligaste men om man vill få bra betyg är det ju värt det:) Vg är något jag gärna vill ha men sen är ju matte b mycket svårare än a-kursen så vi får se hur det går. Kapitel ett är ju det absolut lättaste kapitlet i kurser och eftersom jag redan tycker att det är svårt kommer jag förmodligen gå under senare i höst menmen.

På naturkunskapen hade vi vikarie och jag måste säga att jag för första gången föredrog en vikarie framför läraren. Vikarien var kanske inte jättebra men jag känner att jag lärde mig mer idag än vad jag annars brukar göra. Vi delades in i grupper och skulle hitta svar på olika frågor. Jag blev nöjd med min grupp och vi hann hitta svar på fem av sju frågor. I slutet av lektionen redovisade vi en av frågorna för klassen och det gick bra. Efter lunchen var det engelska då vi bara fick skriva upp våra namn på tavlan, nästa vecka har vi sådan där muntlig övning, det är jag ju så bra på, eller inte. Då ska vi prata om de tre novellerna och använda sådana där svåra od som finns med i novellerna och andra ord som man ska kunna. Läraren är ju så bra på engelskan, hon kommer skratta åt mig när hon hör mig och jag kommer skämma ut mig. Som tur är är jag med i en grupp där de andra i alla fall inte är mycket bättre än jag på engelska så det känns bra. När jag hamnar med folk som är jättebra vågar jag knappt prata överhuvudtaget men det känns bättre när man är med folk som man trivs med och vågar skämma ut sig lite för. Jag tittade igenom mina läsloggar idag och kom fram till att jag måste få med mer svåra ord i dem och att jag måste ändra några meningar. Nu har jag i alla fall lämnat in mina dåliga utkast till läraren så nu får hon se hur dålig jag är på läsloggar.

På svenskan började de andra med att läsa, jag tog inte med mig boken till skolan så därför ska jag istället läsa lite innan jag somnar ikväll. Senare under lektionen gick läraren igenom hur vi ska redovisa att vi har läst boken och gissa vad vi kommer få göra, jo, skriva fyra läsloggar och dessutom skriva en analys under en lektion. Kan ni förstå vad jag tänkte när jag hörde ordet läsloggar, seriöst? Vad är det för fel på lärarna, varför gillar dem dessa läsloggar så mycket? De förföljer verkligen mig. Varje läslogg ska dessutom vara en halv himla sida lång, förstå, jag tror aldrig att jag kommer klara att skriva så långt. Vi började med den första läsloggen idag där man ska beskriva språket och stilen av boken, jag skrev fyra rader innan mina tankar tog slut. Vi hade ingen kontaktläartid idag vilket jag faktiskt tycker var skönt även om den lektionen inte är ansträngande men min hjärna kändes ganska tom så det var skönt att få sätta mig i en taxi och åka hem. Tyvärr har jag inte orkat plugga någonting sen jag kom hem men jag har i alla fall hunnit träna lite plus att jag har tränat på ensemble och sånglektionslåten så man kan ju säga att jag har pluggat musik:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0