Onsdag, inviger min nya dator:)

Hej!

Ja, nu har skolan gett mig en ny dator som syncentralen installerade jaws på idag:) Jag hoppas att datorn och jag ska kunna arbeta bra och att den ska vara snäll mot mig. Vissa datorer verkar verkligen inte tycka om mig men på gymnasiet har jag haft tur. På mellanstadiet hade jag en dator som inte gick att skriva på i word, efter bara någon minut kunde den bli konstig plus att punktdisplayen hängde sig jätteofta. En bra sak jag har märkt är att den här datorn inte raderar bokstäver när jag är inne på internet, äntligen! Word har jag inte hunnit testa än men det får jag göra imorgon, jag har hört att det ska vara svårare att använda med windows vista än med windows xp men det märker jag. Det var verkligen tur att den nya datorn började fungera idag eftersom jag igår tappade en sak som satt fast på sladden till min förra bärbara dator. Det gjorde att sladden inte gick att koppla in men nu får jag låna en sladd av skolan så att jag kan överföra alla filer från den förra till den här datorn:)

I måndags blev det tyvärr ingen träning eftersom ingen orkade eller hann svara på mina sms. Nästa vecka åker jag i alla fall dit för då måste den ju ha börjat. Jag tränade i alla fall på cross trainern och den är roligare än motionscykeln. Ikväll hade jag både tänkt använda cykeln och cross trainern så om jag ska hinna det måste jag skynda mig med det här inlägget.

Igår började jag dagen med estetisk orientering eller vad det heter, det där var säkert helt fel namn på ämnet. Läraren där verkar i alla fall ganska bra, hon verkar i alla fall vara glad och trevlig så det är ju bra:) Först tränade hon på alla namn och hon lärde sig mitt ganska snabbt, Vispen är ju inte direkt vanligt kanske. Efter det delades vi in i grupper och skulle sen spela in intervjuer om oss själva. Inspelningsgrejen var ganska svår att sköta för mig men jag lärde mig några knappar på den. Det var svårt att komma på frågor till den person man skulle intervjua men jag kände inte killarna i min grupp särskilt bra och det gjorde att det kanske både blev lättare och roligare. Okej, det här internet tar visst bort bokstäver men det var värre på den förra datorn.

Efter den lektionen hade vi vokalensemble! Det hade jag verkligen sett fram emot. Tvåor och treor är tyvärr inte med i samma vokalensemble men det var ganska många från min och parallellklassen som hade valt det. Vi sjöng två låtar, Super trouper och Att älska dig. Carla och jag sjöng altstämman tillsammans och det gick bra. Nästa vecka är lektionen inställd så det är synd men om två veckor ska alla ta med sig en låt som de vill sjunga.

När jag hade ätit lunch fick jag veta att spanskan var inställd hela den här veckan. Det var inte alls roligt för då missar vi ju tre lektioner och igår hade jag dessutom en lång håltimme. Några i min klass hade i alla fall inte heller någon lektion så jag pratade med dem. Matteläraren var sjuk så vi hade en vikarie. Jag hann räkna de sidor vi skulle plus två till.

Efter middagen kom Ida och Sanna förbi en stund och det var såklart jätteroligt! Vi satt mest i mitt rum och pratade, jag fick höra några låtar på Spotify också som de gillar. Att de kom igår gjorde dagen mycket bättre! Det är lätt att skratta när man är med dem:)

Idag var den jobbigaste dagen på hela veckan men nu är den avklarad. Eftersom jag inte hade någon fungerande dator satt jag mest och hade tråkigt under matten. Men vikarien vi hade idag var väldigt bra, när hon inte behövde hjälpa någon i klassen läste hon i matteboken för mig så att jag ändå kunde göra några tal. Jag hade redan räknat sidorna man skulle göra färdigt så det var ju tur och nu kan jag de ännu bättre eftersom vikarien läste upp talen för mig.

Naturkunskapen var inte rolig, vi tittade på en film som handlade om miljön. Filmen var i och för sig ganska intressant men jag hade svårt att förstå en del av de engelska orden, Jonas syntolkade en del och det var bra. Ibland stod det bara någon text om någonting utan att någon pratade om det. Tills nästa vecka ska jag söka på internet och kolla upp lite olika saker om miljön så att jag kan vara med i diskussionen nästa vecka.

Efter lunchen hade vi engelska då de andra fortsatte rätta sina diagnostiska prov. Jag hade ju fortfarande ingen dator och därför satt jag och hade tråkigt hela lektionen men jag hann sitta och tänka på lite allt möjligt en stund. På svenskan pratade vi först lite om Oidipus och efter det såg vi en film som hette Hamlet. Den kunde ibland vara svår att förstå när de bytte scener och engelskan de använde var svår. Filmen verkade ganska tråkig när Jonas efter lektionen förklarade vad som hade hänt. Läraren sa i alla fall att vi inte kommer jobba med filmen sen så det är bra=)

Efter att jag har kommit hem har jag mest försökt ändra inställningar på datorn för att den ska fungera så bra som möjligt och förutom det har jag inte hunnit göra så mycket annat. Någon hackade sig förresten in på min msn igår så ifall någon skrev något konstigt eller taskigt till er då var det inte jag. Nu ska jag träna lite, det ska bli skönt. Sen har jag sköna skoldagar både imorgon och på fredag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Usch, Vista är värdelöst! Jag tänker köra med XP så länge det går och sedan får man väl gå över till Widows 7.



Byt lösenord, direkt! Virus och spysök innan så du får bort alla eventuella ohyror först.

2009-09-04 @ 17:55:15
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0