Måndag, studiedag

Hej!

Jag kom inte på någon bättre rurbik än så men jag känner verkligen att jag behöver blogga nu. Att blogga är seriöst beroendeframkallande, i alla fall för mig. Igår när jag inte skrev kände jag verkligen att det var någonting som saknades och egentligen vet jag faktiskt inte varför jag inte bloggade då så det var ju onödigt av mig att inte göra det. Lovisa och jag såg lite av Twilight i lördags kväll men eftersom vi började se filmen runt tolvtiden orkade vi inte se färdigt hela. Nu har jag börjat se Twilight utan att titta färdigt på den två gånger, Magdalena och jag gjorde ju det förut också. Slutet av filmen är ju bra så det måste jag se någon gång! Tänk om det fanns varmpyrer i verkligheten, det vore coolt:)

Igår morse sov jag ganska länge och det var skönt. På eftermiddagen åkte jag till Rebecka. Det är alltid roligt att träffa henne=) Vi var hemma hos henne en stund och åkte sedan till bion som låg nära Hötorget:) Ni som känner mig vet att jag älskar Hötorget och det har jag ju även skrivit här på bloggen, det är verkligen lugnt den bästa tunnelbanestationen, det kommer jag ihåg att min idol också
tycker! När vi kom till kära Hötorget gick vi först och köpte biljetter och det var tur att Rebecka hade bokat platser till oss för det visade sig senare att det nästan var fullt på den film vi skulle se. När vi hade köpt biljetterna gick vi in på HM där Rebecka köpte lite saker. Efter det gick vi runt lite vid Hötorget och jag köpte torkad frukst, då var allt som vanligt:) Rebecka köpte lite godis på en godisaffär, vi gick förbi en godisaffär där de verkligen hade hur mycket godis som helst! Jag minns när jag samlade på godis, då hade jag ju trettioåtta kilo, det var ju en del. Någon gång måste jag gå runt i en stor godisaffär och köpa lite av alla sorter. Även om jag kanske slänger nästan allt godis sen på grund av att det blir gammalt spelar det ingen roll för det är så roligt att köpa godis!

Det var skönt att vi satt längst bak i biosalongen för man satt i en sorts soffa istället för i sådana där fotöljer. Två personer fick plats i en soffa. Reklamen var ganska underhållande, jag känner faktiskt inte så många som uppskattar reklam men jag kan göra det ganska ofta. I och för sig kan det vara störande om man ser en jätterolig film och det helt plötsligt blir reklam när det är som mest spännande. Men fördelen med att gå på bio är ju att det bara är reklam innan själva filmen börjar. Men det är roligt när det kommer en reklam som man känner igen, jag tycker om roliga reklamer med bra musik eller reklam där någon pratar med mycket inlevelse:) Efter att de vanliga reklamerna hade varit fick man se reklam för filmer som man snart kommer kunna se på bio. Att se trailers tycker jag kan vara svårt för det är svårt att hänga med när de byter scen ofta. Den enda film jag längtar tills den kommer ut just nu är andra Twilightfilmen!

Filmen vi såg igår heter Prinsessa och är en svensk ungdomsfilm. Den handlar om en tjej som drömmer om att bli skådespelare. Huvudpersonen heter Maja och i början av filmen träffar hon en tjej som heter Erika. Erika vill göra en dokumentärfilm om Maja och börjar filma allt som händer i hennes liv. Maja vill att folk ska se henne som hon är, hon är överviktig och en person som många skrattar åt. Då hon skickar in bilder på sig själv till olika filmbolag blir hon erbjuden att spela en roll som det är meningen att folk ska skratta åt. Jag kan tyvärr inte förklara filmen så bra för sådant är jag dålig på men jag tycker verkligen att det var en jättebra film som ni borde se! Jag tror att de flesta skulle tycka att den var bra. Prinsessa är nog nästan en av mina favoritfilmer för både handlingen och skådespelarna var jättebra!

Igårkväll gjorde jag inte mycket, jag började om på talboken eftersom jag inte hängde med så bra förra gången jag lyssnade på den. På onsdag ska vi kunna förklara hur huvudpersonerna beskrivs och lite annat och för att kunna göra det behövde jag lyssna om boken. Ikväll kanske jag ska fortsätta lyssna lite och sen har jag ju morgondagen på mig också:)

Det kändes skönt att det var studiedag idag för då kunde jag plugga hemma istället ör att behöva sitta i skolan. På förmiddagen försökte jag förstå den sista novellen och det gick väl halvbra. Imorgon ska jag skriva färdigt alla läsloggar och det kommer säkert att ta minst fem timmar. På eftermiddagen läste jag några sidor ur kultur och idéhistorieboken, undrar vad som är tråkigast av det och naturkunskap. Lite senare åkte jag till Kulturama för att träna vägen till showdownträningen med en från syncentralen. Jag behöver inte åka både tvär och tunnelbana utan kan istället ta en buss som åker direkt dit jag ska. Min assistent och jag ska träna vägen till tvärbanan några gånger så att jag hittar dit, bussen och tvärbanan kommer till samma ställe. När man har gått av bussen tycker jag att det är ganska svårt att hitta till huset där träningen är. Man går över några övergångställen och några av dem låter inte. Sen kommer lite trappor och annat störande men så långt är det ändå inte:)

Träningen gick väl halvbra för mig. Det finns gånger då jag både har spelat bättre och sämre. Men jag förlorade en match med tolv-noll så det säger ju en hel del om hur dålig jag är. Men jag måste bli bättre för om jag inte utvecklas är det ju ingen idé att spela. Taxichauffören som körde hem mig var ovanligt dålig för han släppte av mig vid fel nummer. Jag trodde först att jag hade kommit rätt men att jag bara hade blivit avsläppt lite längre från dörren än valigt. Efter att ha letat en stund och tyckt att det såg annorlunda ut jämfört med vad det brukar göra kom jag fram till en trappa. När jag hade gått upp en bit öppnade en man dörren och förklarade att jag hade kommit fel. Jag hade kommit ganska långt fel men han var snäll och hjälpte mig till rätt hus, tur att han såg mig:) Skumt att chauffören hade släppt av mig så långt ifrån rätt hus, han sa till och med att rätt nummer stod på dörren. Nu ska jag nog chatta lite för såg att några roliga var inne på msn. Sen måste jag ta reda på vilka som gick vidare i Idol ikväll för jag missade ju det.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0