Torsdag, skola och två uppspel

Hej!

Igår hände inget särskilt och därför orkade jag inte blogga. Dagen rullade på som vanligt, nästa kapitel i matten handlar om grafer, lite ekvationslösningar och algebra. Sen finns det fler saker som vi inte har hunnit gå igenom än och kapitel två är tydligen det längsta kapitlet i matte b-kursen så det kommer förmodligen kännas skönt när provet är gjort, om jag får ett tillräckligt bra resultat. En del saker som man ska kunna i kapitlet är svåra att förstå tycker jag men jag ska plugga mycket matte under temaveckan och lovet och försöka förstå hur man räknar ut allt. På naturkunskapen satt vi i grupper och diskuterade olika miljöproblem, varför problemen finns och vad vi kan göra åt dem. Efter lovet ska vi ha prov på miljön, det känns som att jag kommer få ig med tanke på att jag inte har känt att jag har lärt mig särskilt mycket av lärarens genomgångar. Fastän min naturkunskapsbok är mycket äldre än de andras ska jag nog läsa några sidor i den för någonting borde jag i alla fall få ut av det.

De andra fick sina böcker på engelskan och när jag frågade efter dem idag fick jag veta att läraren som har ljudböckerna inte var i skolan, typiskt. Hoppas att hon är där imorgon för annars kommer jag få lite panik. Det kommer ta lång tid för mig att läsa en bok på ungefär tvåhundra sidor, boken i svenska var ju det och den var både tråkig och seg att läsa. Att läsa på engelska kommer ju vara värre och ta längre tid plus att man ska skriva ungefär som läsloggar till boken. Jag hade tänkt ta en bok som heter Lord of the flies men Ellen sa att hon inte ville ha den när hon såg hur tjock den var. Hon hade tagit en bk som heter Mise and men och den är kortare och verkar dessutom vara väldigt bra. Hoppas att någon av de två böckerna finns imorgon för jag vill inte ha någon annan, det fanns sju böcker att välja mellan och de två jag skrev nyss verkar minst tråkiga. Svenskan gick väl sådär, vi skulle fortsätta skriva på läsloggarna och jag hann ungefär en tredjedel av den andra läsloggen, den första har jag ju inte skrivit klart än och sen har jag två hela läsloggar kvar efter det, jobbigt! Igårkväll pluggade jag ganska mycket och det hade jag tänkt göra även ikväll.

Kören hade jag verkligen sett fram emot idag och den var verkligen rolig! Vi började sjunga en låt som heter September som jag tyckte om eftersom man blev gldd av den:) Det är synd att jag inte är i skolan vecka fyrtiofem för lördagen den veckan ska vi vara med på en konsert och de skulle dessutom lägga in ett extra körrep på schemat som jag förmodligen kommer missa om jag inte har sådan tur att det hamnar på fredagen. Hoppas att någon kan spela in stämmorna till mig för jag vill verkligen inte missa någonting medan jag är borta!

På idrotten var det styrketräning där vi gjorde olika dynamiska övningar. Jag märkte hur lite jag orkar innan jag blir trött, eller en del muskler kändes starkare än andra. Läraren är i alla fall ganska bra på att visa hur man ska göra men eftersom jag är seg tog det lite tid innan jag förstod vissa saker. En del rörelser måste jag nog träna på flera gånger innan jag kan göra dem på rätt sätt.

Efter lunchen var det ensemble då vi repade sista gången innan uppspelet. Min röst lät inte bra på något sätt men jag gjorde verkligen mitt bästa, hoppas att läraren förstod det. Rock är ju coolt och bra men jag kan inte sjunga till det hur mycket jag än vill känns det som. Efter lektionen hade hälften av sångarna gemensam sånglektion där alla sjöng upp sina Beatleslåtar. För mig gick det dåligt, jag glömde texten två gånger och jag vet verkligen inte varför. Tränat på låten har jag gjort väldigt många gånger och jag brukar ju aldrig glömma text. Alla andra var i alla fall väldigt bra! Låtarna som de sjöng var bättre än Hey jude, jag hade nästan inte hört några Beatleslåtar innan men idag förstod jag varför alla känner till dem:) En låt som jag gillade tror jag hette Here comes the sun och sen var det en som hette Black bird.

När alla hade sjungit gick jag ner till kafféet där ensembleuppspelet skulle vara. Min ensemble hann soundchecka lite innan konserten började så det kändes skönt. Jag trodde nästan inte att någon förutom min och parallellklassen skulle titta men det var tydligen så att treorna också skulle ha uppspel idag och de blandadae ensemblarna så att tvåor och treor turades om att spela upp låtar. En del föräldrar hade även åkt dit trots att konserten var klockan fyra och det bara var mitterminskonsert. Det kändes bra att ingen i min familj såg mig eftersom jag verkligen var dålig idag. Efter att ha upprätt känns det i alla fall bättre än jag trodde och att dessa två uppspel var innan lovet kändes väldigt skönt:) En sak som var synd var att min ensemble bara spelade upp en låt, alla andra hade hunnit gå igenom två. Jag hann titta på när en ensemble från trean sjöng, de var väldigt bra. De ensemblar jag hann se från tvåan var också väldigt bra=) Nu ska jag plugga spanska och kanske orka läsa lite av Therese Raquin.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Både böckerna har jag läst i skolan och de är inte alls bra! Lord of the flies (som jag läste ut igår, dock på svenska) är bäst i så fall, of mise and men är riktigt dålig. I alla fall slutet, usch!



Förresten, vad gör du i helgen? Alla verkar upptagna, jag ska till stockholm som du kanske hörde i tisdags. Jag vet inte vem onna sa det till.

2009-10-15 @ 19:37:56
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0