Tisdag, vanlig skoldag och ungdomsgård

Hej!

Jag forsätter att skriva där jag slutade igår. Nina kom och hämtade mig på flygplatsen och efter att ha sagt hejdå till några som också åkte till Stockholm åkte jag till skolan. När jag kom dit började jag plugga direkt, mest kultur och idéhistoria. Hoppas att jag hinner göra provet på torsdag då vi ändå förmodligen har en paus på eftermiddagen innan ensemblekonserten. Vi har kanske även sånguppsjugning då men det är inte bestämt än, jag hoppas ändå det för det vore skönt att få två uppvisningar gjorda samma dag så slipper jag tänka på det under lovet. Ensemblen gick dåligt för mig, min röst var inte bra plus att jag inte passar till den låt vi ska sjunga. Läraren sa att jag måste sjunga och tänka rock och det är klart att jag förstår vad han menar. Men jag har både tränat i skolan och hemma men får ändå inte min röst att låta det minsta rockig. Även när jag tar i mer och sjunger blir det inte som jag vill och jag är ett stort problem. Egentligen vore det ju bra om någon annan i ensemblen kunde sjunga min vers så att jag inte behöver förstöra låten, det ska jag föreslå på torsdag. Läraren har ju ändå sett hur jag sjunger på lektionerna så därför kanske min ensemble kan slippa att få låten förstörd. När jag sjunger stämman sjunger jag ju med andra och det går ju bra men att sjunga själv är ju inte roligt när man inte kan fastän man försöker. Det som känns jobbigt är ju att skämma ut sig inför alla som tittar, det är okej att misslyckas när man sjunger för läraren och för ensemblen men däremot tycker jag att det känns onödigt att misslyckas på konserten om man ändå märker att det inte fungerar. Dessutom finns det sångare i ensemblen som sjunger mycket bättre till låten och säkert skulle kunna ta min vers, jag har ju ändå testat att sjunga rock nu och gjort så gott jag kan men jag vet inte.

Tyvärr hann jag inte alls träna mycket igår men det kanske var bra med tanke på att jag tror att jag sträckte mig lite i söndags. När jag skulle skjuta på en boll sträckte jag mig långt fram och kände att armen knakade till, det var inte så skönt och det gör fortfarande lite ont. Anledningen till att jag inte hann spela lika mycket som vanligt var att de hade ett möte. Jag satt och lyssnade lite på det eftersom det handlade om några saker som har hänt i en förening tidigare och jag tycker att det var ganska intressant. När jag tränade lite senare gick det inte särskilt bra, det kanske var för att jag hade spelat mycket i helgen men det borde ju egentligen bara ha gjort att jag skulle bli bättre men tydligen inte.

Den här dagen började med estetisk orientering och jag hann nästan göra färdigt mitt arbete om liv och död. Läraren ska göra färdigt det sista åt mig eftersom vi inte hann klippa allt idag. Ljuden för liv hann vi göra färdigt men att klippa ett långt pipljud till kortare pip var svårt. Pipljudet som jag spelade in förra veckan var dåligt eftersom det lät hackigt när man klippte det och därför fick jag spela in ett nytt ljud idag. Det var svårare än jag trodde på grund av att de har fläktsystem i hela skolan och jag skulle hitta ett ställe där man inte hörde mycket av det och någonstans där inte för många människor gick förbi och pratade. När jag spelade in ett pipljud i ett trapphus blev det till slut ganska bra även om folk gick i trappan längre ner, nu får jag hoppas att läraren klipper inspelningen som jag har tänkt mig. Det är synd att jag inte kan klippa själv för ljudredigering verkar ganska roligt. Vokalensemblen var ganska seg för vi sjöng bara de låtar vi redan har gått igenom. Nu är vi äntligen klara med When I fall in love som är den svåraste låten jag har sjungit hittills, den har svåra stämmor.

Spanskan var väldigt rolig. Vi jobbade med att böja verbet ir på olika sätt. Jag jobbade med en kille som går teater, i början kände jag mig ganska körd eftersom han är mycket bättre än jag på spanska. Men efter att han hade läst upp en text och hittat på olika röster för varje person hade jag roligt. Det kändes inte lika jobbigt att prata spanska med honom sen plus att han var väldigt trevlig och rolig. Några andra som också går teater är med i vår spanskagrupp och alla verkar vara väldigt pratglada:) Läraren sa att jag hade skrivit den förra läxan bra och att jag inte hade något fel, det kändes bra.

Matten kändes inte alls bra. Andra kapitlet verkar mycket svårare än sannorlikhetsläran och jag hade bara g+ på förra rovet trots att jag pluggade mycket mer än förra året. Det konstiga var ju att jag kände att jag förstod det mesta men nu vet jag i alla fall vad jag hade fel på, dels det jag kom på själv efter att ha skickat provet plus en del annat. Seriöst vad dåligt jag är... Jag kände faktiskt att jag hade lagt ner mycket tid på matten och ändå gick det inte bra, tur att jag hade g i alla fall. Medelpoängen i klassen hade tydligen inte varit särskilt bra den här gången och det betyder ju att det inte bara är jag som har svårt för matte. På nästa prov måste jag lyckas bättre, om jag inte gör det, då är det ju knappt någon mening med att plugga känns det som.

Efter skolan träffade jag Rebecka och det var roligt! Det var jättekallt ute och när vi sulle gå till tvärbanan kändes det ju som att det minst var december. När man inte har vant sig vid kylan känns det kanske sådär kallt men det är deprimerande att vintern är på väg. Vi åkte till stan och gick runt i lite olika affärer. Jag tittade på lite kläder men hittade ingenting som jag gillade, det var lite synd när jag ändå slösade tid på att gå i klädaffärer. Det fanns i alla fall ett bra thaimatställe där vi åt, jag åt tofu med grönsaker. Runt sjutiden kom jag till ungdomsgården och träffade alla trevliga människor. Adam var inte där och jag saknar honom så det var synd. Under kvällen gjorde några reklam för en skidresa som uss ska ha under sportlovet plus att vi pratade om regler som vi tycker att alla på gården ska följa. En av ungdomsledarna försökte lära mig att spela gitarr, det gick sådär men nu kan jag tre ackord. När jag spelar låter det inte alls bra för jag håller handen där man ska trycka fel och slår på strängarna på fel sätt, eftersom jag inte har någon gitarr att träna på kommer jag ju aldrig att utvecklas förutom kanske på ungdomsgården men ändå. Ledaren som lärde mig lite var där för sista gången idag eftersom han flyttar snart, det känns tråkigt! Han brukar vara med på showdownträningarna också och det är roligt när han kommer, jag kommer i alla fall träffa honom under Sverigecuppen:) Imogon är det skola igen, förmodligen en ganska seg dag men jag ska försöka tänka positivt.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0