Måndag, temavecka, prov och träning

Hej!

Idag började alltså temaveckan och jag vågar nästan tro att den är bättre i år än förra året. Det är nog inte särskilt svårt att göra en bättre temavecka än den gången för det var verkligen den tråkigaste skolvecka jag någonsin har haft, i alla fall en av de tråkigaste. Dagen började med att gruppen samlades och pratade med vår resurslärare. Jag har samma som förra året, hon är min idrottslärare i år också. På ett sätt känns det tråkigt att ha samma lärare men samtidigt känner hon mig lite sen tidigare och det känns bra. Det enda vi gjorde idag var att försöka lära oss varandras namn genom att gå runt och hälsa på varandra och sedan komma ihåg så många namn som möjligt. För mig brukar det ta ett tag innan jag känner igen röster, i gruppen fanns det faktiskt ingen som hade en jättespeciell röst, bara Erik i min parallellklass men han går ju i min ensemble och hans röst har jag känt igen länge. Läraren pratade lite om hur vi ska arbeta under veckan och gav oss tider. Vi ommer gå till ungefär klockan fyra varje dag och börja tidigt varannan dag. Imorgon börjar jag klockan halv elva och det känns såklart skönt:)

Efter första lektionen skulle vi lyssna på en föreläsning. Tre personer pratade om miljön och om vad som kommer att hända med jorden om vi människor inte ändrar en massa saker i våra liv. De förklarade hur allt omkring jorden fungerar och jag tycker att de berättade allt på ett bra sätt. Det var lugnt roligare att lyssna på dem än att behöva läsa allt ur en bok. I och för sig visste jag nästan allt sen tidigare men det var ändå intressant, man kan verkligen göra saker roligare genom att spela teater och låta lite glad=) Men undrar hur länge till vi människor kommer kunna leva på jorden, jag tror att det är försent att hindra att den förstörs men att vi kan skjuta fram det och kanske hinna flytta till någon annan planet innnan det händer.

Temat för den här veckan är ju miljö och på nästa lektion började vi tänka kring ordet ekofrossa som skolan har hittat på. Eftermiddagslektionerna är roligare än de man har på förmiddagarna eftersom man jobbar med gestaltning. Idag pratade vi bara men imorgon tror jag att vi ska börja planera vårt preformance, precis som förra året ska vi göra någonting tills på fredag. Några tyckte att vi ska filma istället för att spela teater eller på något annat sätt uppträda direkt och jag håller med om det, jag är verkligen jättedålig på teater och blir bara glad om jag slipper skämma ut mig. Under lektionen kom vi på en mening som kanske kommer vara med i vårt performance. Jag kommer inte ihåg exakt vad den var men någonting med större bussar, mindre bilar och att man ska höja tullskatterna. Vi var inne på att miljön skadas mycket av alla som kör bil och tycker därför att man ska börja åka mer kommunalt men att det i så fall måste finnas fler bussar som går oftare, kanske ungefär lika ofta som tunnelbanan. Läraren vi har på gestaltning har jobbat en del med performance innan och det är ju bra. Idag hade jag dock lite svårt att koncentrera mig eftersom läraren hade med sig sitt barn, det pratade eller gick runt nästan hela tiden. De flesta barn är ju jättejobbiga när de är små, sen förstår de inte vad man säger heller. Även om jag ibland önskar att jag var yngre skulle jag i alla fall vilja vara tillräckligt gammal för att kunna förstå vad folk sa till mig och vilja att folk inte skulle tycka att jag var jobbig. Okej, många tycker att jag är jobbig nu också men ändå.

När lektionen var slut slutade vi för dagen eftersom det inte fanns särskilt mycket att göra och alla var ganska trötta. Jag skulle däremot skriva prov i kultur och idéhistoria. Nu känns det skönt att ha gjort provet även om jag tyvärr inte kunde svara på alla frågor, hoppas att jag i alla fall får vg, annars är det inte roligt. En skum sak var att frågorna på provet var precis samma frågor som instuderingsfrågorna till kapitlet. Läraren hade tagit precis samma frågor, det kanske bara var en eller två frågor som hon hade hittat på själv men jag är inte ens säker på det.

Träningen gick dåligt för mig idag. Jag gjorde självmål hur många gånger som helst när jag spelade mot folk. Ida vann över mig med många poäng, hon äger verkligen jorden! Tänk om jag vore lika bra som hon. Det var i alla fall roligt att hon var där idag för jag blir glad av henne:) Imorgon tror jag att det är träning igen men då är den i Haninge istället för i Stockholm. Nu ska jag snart börja läsa Lord of the flies som jag äntligen fick låna idag! Författaren läser in boken själv och när jag tidigare lyssnade lite på hur han lät verkar han i alla fall vara bättre än vissa inläsare.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Ronja

Haha, nej, jag var inte med Hägle. Jag var med Jeanett. Fast Hägle var med på kvällen sen.

2009-10-20 @ 13:30:27
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: emma

Var glad, inläsaren på svenska är hemsk!

2009-10-20 @ 17:53:47
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0