Måndag, skola och sista träningen innan Holland

Hej!

Jag orkade inte blogga igår eftersom jag inte gjorde något viktigt eller hade något roligt att berätta. Men idag har det i alla fall hänt lite saker och det känns bra att ha någonting att skriva:) Min mormor Lia kom förbi en stund igår, vi fikade och lite sånt. Sen pluggade jag och nu känner jag mig i alla fall färdig med en läslogg till engelskan, den andra ska jag skriva färdigt på onsdag eller torsdag, förmodligen onsdag eftersom jag inte tycker om att skjuta upp saker till sista dagen om det går att undvika. Imorgon ska jag försöka plugga mycket matte eftersom provet är på onsdag, det känns som att jag inte kommer bli nöjd med resultatet efteråt. Förra veckan fick jag en nyare milestone som jag började titta på igår, jag lärde mig det mesta. Egentligen var det inte stor sillnad på den och min gamla milestone men den har mer minne plus att batteriet räcker längre. Dessutom kan man höja hastigheten när man lyssnar på talböcker och det är ju väldigt bra. Den har även olika talsynteser inbyggda, tre som pratar svenska och en som pratar engelska så det är bra för man kan lägga in dokument och få dem upplästa. Talsynteserna är inte de bästa men ändå, det fungerar halvbra:) Igårkväll pratade jag med lite folk och jag är så glad över att jag har vänner som orkar med mig!

Imorse var jag tröttare än vanligt och det berodde på att jag sov ovanligt dåligt. Jag hade verkligen inte haft någonting emot att stänga av väckarklockan och sova vidare. Taxiahcuffören släppte av mig lite fel idag men som tur var fick jag hjälp att hitta rätt ingång av en lärare. På Kultur och idéhistorian skulle vi svara på olika instuderingsfrågor, nästa måndag har vi ju prov på renässansen och barocken. Tyvärr är jag borta den dagen men min assistent ska sitta med mig någon dag så att jag hinner skriva det. Ellen och jag jobbade och vi hann svara på sju av elva frågor, i helgen hinner jag nog inte plugga särskilt mycket så jag får försöka göra det i veckan istället. Sådan här kunskap känns verkligen onödig, historia och olika epoker, det känner jag att jag klarar mig utan. Men eftersom jag låg på vg+ i våras är mitt mål att faktiskt få vg i vår. Läraren vi har nu är sämre än den förra och det är ju inte roligt för jag känner att jag har tappat motivationen nu och att jag har svårare att lära in än när den förra läraren hade föreläsningar.

På svenskan jobbade jag med den första läsloggen och det gick väl sådär, jag kom fyra rader idag också men nu finns det verkligen inte mer att säga och jag måste skriva lika långt som jag redan har skrivit innan jag kan lämna in den. Efter lunchen hade jag ingen musikteori eftersom Micke inte kunde. Det betyder att jag inte kommer ha det på jättelänge nu för nästa vecka hinner jag tyvärr inte komma eftersom flygplanet landar i Sverige klockan halv ett och jag inte kommer kunna åka därifrån förrän tidigast ett. Vecka fyrtiotre är det temavecka, vecka fyrtiofyra är det lov och vecka fyrtiofem ska jag förmodligen vara ledig på grund av ett musikläger men det är inte hundra procent säkert än. Jag hade så gärna velat få lite mer läxor idag för det hade jag behövt! Min bok har självklart inte kommit än vilket inte är oväntat men när den kommer kan jag ju plugga en del själv. Nu finns det absolut ingenting jag kan göra åt saken så jag börjar förstå att denna vår kommer bli minst lika jobbig som den förra. Jag vill verkligen undvika att plugga in allt på bara ungefär en månad men nu sitter jag i samma situation igen ser det ut som, jag vill inte!

Ensemblen började inte bra då vi inte kom igång förrän en halvtimme efter att lektionen började. Det berodde på att några var sena och på att folk inte ens hade stämt sina instrument när de kom. Micke sa i alla fall till de som var sena vilket var bra. Vi hann gå igenom verserna, refrängen och sticket, nu är det bara höjningen av refrängen kvar men det är också bara en lektion kvar så det betyder att alla måste komma då för att vi ska kunna spela upp låten så att det åtminstone låter lite bra nästa torsdag.

Träningen kändes faktiskt ovanligt bra för idag förlorade jag inte en enda match! Christoffer som alltid brukar vinna överlägset över mig vann jag mot med två eller tre poäng, tror inte att han spelade sitt bästa men ändå. Servarna gick tyvärr sämre än vanligt så egentligen kanske jag inte spelade bättre än andra måndagar, det känns som att servarna alltid kommer lite snett och att det sällan blir mål. Det här var i alla fall den sista träningen innan jag åker till Holland, på lördag är jag med i nästa stora tävling och det ser jag fram emot. Nu känner jag mig trött och ska snart sova, imorgon har jag en jobbig dag framför mig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sarah

ska du till holland? när då?

gu vad kul!!! :):)

2009-10-06 @ 18:31:31
URL: http://topztyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0