Lördag, nu har Körslaget äntligen börjat!

Hej!

Ja, som ni ser på rubriken så har Körslaget börjat idag! Nu finns det alltså två bra musikprogam att titta på varje vecka, Idol och Körslaget! Förstå hur bra det är! Någon gång skulle jag gärna vilja vara med i Körslaget eftersom jag älskar att sjunga i kör! Tänk hur roligt det skulle vara att få sjunga med så många duktiga människor och hur det skulle kännas att sjunga med över hundra personer på en gång! Idag var det ju etthundrafyrtio personer sammanlagt och förutom att bara sjunga en låt med sin egen kör sjöng de ju också tre låtar tillsammans! En i min klass är med i team Rigo men förjutom det tror jag inte att jag vet någon som är med. Men någon gång i framtiden vill jag söka och få vara med i Körslaget, det skulle verkligen vara så grymt roligt! Idag tycker jag att alla körer var väldigt bra och jag har inte direkt någon favorit.

Igår började dagen med engelska då vi hade prov. Det var tjugo frågor där man skulle kryssa i rätt allternativ. Eftersom läraren inte hittade provet på sin dator fick hon läsa och kryssa i svaren åt mig. Jag kände mig otroligt dum när jag ibland var tvungen att tänka jättelänge innan jag kunde säga vad läraren skulle kryssa i och när alla andra helt plötsligt hade gått och jag satt ensam med läraren kändes det ännu värre. Flera gånger fick jag be om att få samma fråga uppläst två eller tre gånger. För mig tog det minst dubbelt så lång tid som för någon annan att göra provet. En del frågor var jättesvåra, man skulle bland annat svara på i vilken stad de olika novellerna utspelade sig och under vilka år en person levde. Jag kryssade i svar på alla förutom en fråga som jag verkligen inte visste svaret på och senare ångrade jag verkligen att jag inte bara chansade på den. För att få g på provet skulle man ha tio rätt, för vg femton och för mvg arton. Gissa vad jag fick, himla sjutton... Självklart hade jag haft rätt ifall jag hade kryssat i ett svar på frågan jag struntade i men eftersom jag var osäker och sedan glömde bort den fick jag ju fel där. Men jag hade haft rätt för svaret på den frågan var samma svar som jag hade tagit ifall jag hade kryssat. Jag hatade verkligen mig själv efter det, hur dum får man vara? Det var en poäng ifrån mvg som jag hade kunnat få... Läraren har gett mig respons på mina läsloggar och precis som jag trodde finns det saker som jag måste ändra men som tur var var det inte jättemyket utan bara några saker som jag måste skriva mer om, några stavfel och några meningar som var skrivna på fel sätt. Imorgon ska jag välja ut två noveller som jag ska lämna in och därefter försöka skriva färdigt dem.

På spanskan tittade vi på en kort film och skulle sedan läsa och översätta en dialog i grupp. Jag hade inte texten förrän vi hade sett filmen så det var lite jobbigt. Det finns fortfarande vissa ord som jag inte förstår, de andra i min grupp visste inte heller vad allt betydde. Spanska är i alla fall lättare att lära sig än engelska.

När jag kom hem åt jag lite mellanmål innan jag åkte till Kim. Vi tittade lite på en film när jag kom dit och gick sedan och handlade lite. Mickis kom lite senare och vi flummade och hade roligt:) Sedan lagade vi mat, fiskpinnar och makaroner, ingen av oss är särskilt bra på att laga mat men det gick bra igår förutom att det hände en sak menmen. Man måste ju göra missstag innan man lär sig. När vi hade ätit tittade vi på lilla melodifestivalen, Kim och jag har träffats för att se den ganska många gånger nu. Jag tycker att alla var ovanligt bra, de som har tävlat i Junior Eurovision song contest kanske är lite bättre men i år var nog det bästa lilla melodifestivalprogrammet hittills. Mina favoriter var Jonna, Rebecka, Mathilda och Ulrik. Ulrik vann, jag hade hellre velat att Rebcka skulle göra det, men hon får ändå tävla i den nordiska finalen eftersom hon kom tvåa:) Idol började sen och jag blev besviken över vilka tjejer juryn skickade vidare. Reza är i och för sig väldit duktig men Camilla... Jag hade hoppats att Clara och Moa skulle gå vidare eller i alla fall att en av dem skulle göra det och jag förstår inte hur juryn kunde välja Camilla. Hon var ju inte alls bra i torsdags plus att hon gjorde samma misstag igår! Eddie tycker jag är duktig även om han inte var det igår, Nicklas var sådär, hade hellre velat se Rasmus vidare. En sak jag inte kan förstå var att Jon åkte ut! Okej, han gjorde inte ett jättebra framträdande igår men jag tycker ändå att han var bra i jämfört med vissa andra. Det som jag har märkt är dåligt med Idol är att folk ofta röstar på de som får mycket dålig kritik av juryn. Flera gånger har det ju varit så att de som faktiskt har fått sämst kritik får många röster och att det istället är någon som är halvbra som åker ut. Jon var faktiskt en av mina favoriter menmen. Mina favoriter av killarna än så länge är Erik och Rabih och Erika av tjejerna. Efter att Idol var slut hade Mickis tyvärr åkt hem men Kim och jag åt glass, lyssnade på musik och hade roligt:) Senare på kvällen åkte jag hem och jag gick och la mig nästan direkt.

Den här dagen har varit en sådan där seg lördag och morgondagen kommer förmodligen bli ännu segare. Idag har jag i alla fall pluggat och tränat så jag har fått lite saker gjorda:) Imorgon ska jag plugga ännu mer och försöka lära mig hur min nya milestone fungerar.
/Vispen


Kommentarer
Postat av: amy

SVAR: tack för frågan :D

2009-10-05 @ 14:01:34
URL: http://baraamy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0