Tisdag, pluggat datorkunskap

Hej!

Nu skriver jag ganska kort eftersom jag har huvudvärk och måste orka plugga ikväll. Jag har bestämt mig för att mest plugga svenska idag, jag är osäker på om den ska lämnas in imorgon eller på fredag och därför tar jag det säkra före det osäkra och gör färdigt den på håltimme imorgon om jag inte hinner klart idag. Samhällskunskapen ska lämnas in på fredag och den har jag inte ens börjat med än så om jag inte gör det idag får jag skriva den på onsdag och torsdag men det arbetet lät inte särskilt jobbigt, eller jo ganska. Men jag har funderat på vilket jobb jag ska söka och kommit fram till att det är svårt att komma på ett realistiskt jobb, jag har ju ingen utbildning och är dessutom blind, vad finns kvar då? Det är ju lättare för seende, i och för sig skulle jag ju kunna låtsas vara seende för det här är ju bara ett skolarbete och jag hade inte tänkt använda varken mitt personliga brev eller cv senare, min lärare borde ju inte kunna sänka mig om jag söker ett jobb som bara seende skulle kunna få egentligen.

Vi pratade om renässansen på kultur och idéhistorian, jag hade svårt att koncentrera mig i slutet av lektionen och lyssnade knappt. Men jag antecknade det mesta av vad läraren sa tror jag, orkade inte skriva allt men ändå. Nästa termin ska vi tydligen skriva om renässansen och det låter inte roligt, det blir tydligen en sådan där stor skrivning som vi gjorde med den grekiska antiken förut. Men den uppsatsen fick jag ju mvg på så om jag skriver liknande om renässansen borde ju det ge mig åtminstone ett vg. Det enda man ska lämna in den här terminen är ett papper där man svarar på frågor om filmen vi såg för länge sen, den uppgiften kommer jag nog bara få g eller kanske sämre på. Filmen var svår att förstå och frågorna besvarades ju knappt i filmen.

Efter lunchen pluggade jag datorkunskap, min assistent läste och vissa saker förstod vi inte. Jag blev ganska borta efter en stund men tycker ändå att jag kan det mesta av vad man måste kunna i word. Vissa saker fanns det kommandon till och andra kunde jag hitta själv men sen var det några saker jag inte förstod hur jag skulle göra. Jag ska be min assistent läsa igenom allt en gång till och skriva ner det jag inte kan så att jag kan maila en person och fråga hur man gör. Vi hann i alla fall läsa igenom alla sidor idag, det var duktigt av oss tycker jag=) Det var ju över trettio sidor att läsa men som tur är kan jag redan det mesta.
Ensemblen gick bra, min röst har blivit konstig de senaste dagarna bara men jag får hoppas att det går över snart. Alla i min ensemble har bestämt vilka låtar de vill sjunga på konserten nu, det är bara en tjej som inte har bestämt sig men hon är inte i skolan särskilt ofta så vi andra har nästan bestämt låt åt henne nu.
Jag ringde förresten luma bibliotek idag för att fråga om boken Saknad som vi ska läsa i svenskan hade kommit in. Men det konstiga var att boken inte ens stod med på deras lista över beställda böcker, tänk om den inte kommer nu! Min svensklärare har redan lånat ut talboken till en annan och hon beställde ju punktskriftsboken för ungefär två veckor sen men ändå har den inte kommit. Jag stör mig om jag kommer ligga efter nu för det orkar jag verkligen inte! Bibliotekarien jag pratade med lät väldigt arg också och det lät som att jag störde otroligt mycket när jag ringde. Därför känner jag inte att jag vill ringa och fråga om boken igen om den inte ens fanns med på deras lista. I så fall borde det ju vara någon annan jag ska ringa men jag får fråga min lärare om det imorgon för hon borde ju veta vem hon beställde boken av.

De hörde av sig från kommunen idag och tyvärr får jag inte mer än tjugo timmar ledsagare i månaden fastän jag skrev sådär långt, himla kommun alltså! Men jag får åtta timmar i veckan på lov och det är ju i alla fall bra. Det stod att jag kunde flytta över timmar från en vecka till en annan och jag vet inte om det innebär att jag kan flytta timmarna från månad till månad då också men om det inte är så känns det ju inte särskilt bra.
Nu måste jag plugga och försöka bli medlem på en hemsida där jag kan kontakta någon i ett engelsktalande land.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0