Söndag, skriver om helgen

Hej!

Nu sitter jag hos Adam, om lite mer än en timme åker jag hem härifrån men innan det hade jag både tänkt blogga och säga hejdå till Adam. Som jag skrev tidigare har Adam också varit borta i helgen, även om jag har sovit mindre än vad jag annars brukar göra har Adam sovit ännu mindre, bara några timmar per natt tydligen och lite på bussen. Men nu ligger han här bredvid mig och sover och vaknar inte trots att jag pratar med honom, därför tror jag att han behöver sova.

I fredags hann jag både plugga och lyssna på musik innan Nina och jag åkte iväg. Vi åkte in till Skärholmen där jag både hann handla ett par tunnare skor och en present till Ronja. Skorna gick ganska snabbt att hitta som tur var, de passar bra att använda på våren men är tydligen för varma för att använda på sommaren menmen. Vi tittade i två smyckesaffärer innan jag bestämde mig för vad jag skulle köpa till Ronja. Jag är väldigt dålig på att både köpa och komma på presenter till folk, att komma på vad man ska köpa är det svåraste och man vill ju inte köpa någonting som ändå inte används eller är uppskattat. Från början hade jag tänkt köpa ett presentkort eller något liknande men kom på att det är tråkigt att ge bort, Ronja hade sagt att hon inte tyckte om att få kläder och dessutom har hon ju den mesta musiken hon gillar, i alla fall vad jag vet. Därför bestämde jag mig för att köpa ett smycke till henne och eftersom jag inte visste om hon hade hål i öronen fick det bli ett halsband. Jag letade en ganska lång stund men kom till slut fram till att jag kunde köpa ett halsband med ett r på, Ronja börjar ju på r så:) Ni ser vilken dålig fantasi jag har men det var ju bättre att köpa ett halsband än att inte köpa någonting. Ronja hade egentligen gurktema i år men jag orkade inte köpa någon gurka eller någon gurksak.

Efter att ha handlat åkte vi till min mormor Lia, där åt vi varsin räksmörgås som det inte bara var räkor på. Räkorna smakade lite annorlunda eftersom de var köpta på ett speciellt sätt och varken Nina eller jag tyckte om dem särskilt mycket. Men vi fick gravad lax istället som var mycket godare:) Vi pratade ganska mycket plus att vi satt ute en stund men jag tycker att det var ganska kallt. Sedan letade vi efter ett band med inspelningar från när jag var liten men tyvärr kunde vi inte hitta det, hoppas att ingen har råkat slänga det för det vore ju tråkigt. På den första inspelningen var jag bara tre eller fyra år och det vore ju roligt att ha kvar den. Ronjas fest skulle börja runt femtiden och vi åkte från Lia ungefär klockan fem.

Nina hittade till Ronja vilket var bra, alla brukar ha svårt att hitta dit men Nina har kört dit mig några gånger tidigare. När vi kom fram fick vi ringa på dörren ganska många gånger innan Ronjas mamma öppnade, alla satt på baksidan av huset och Emma, Rena och Hannah hade redan kommit. Vi pratade om lite allt möjligt plus att dem flesta sjöng till låtar som jag inte kunde innan Maja, Axel och Ronja kom, Ronja hade följt med och hämtat dem. Lite senare kom två seende personer också, Linnea och Emma. Till middag åt vi pizza, jag tog i och för sig en sallad och Rena åt kött men förutom det tog alla pizza. Middagen var god och vi satt ute och åt, av någon skum anledning var det mycket varmare hos Ronja, jag svettades till och med lite. Efter middagen blåste vi upp alla luftmadrasser och bestämde var alla skulle sova innan Ronja öppnade sina paket. Hon fick väldigt mycket gurka och olika krämer och annat som luktade gurka. Mitt halsband hade ju som sagt ingenting med gurka att göra men ändå. Jag var nog den enda som inte gav henne gurka, det kanske var någon mer som inte gjorde det men jag kommer inte ihåg. Ronja fick väldigt mycket godis i alla fall plus en skiva med Within Temptaion som hon redan hade men som hon ändå inte ville byta ut eftersom hon ville sponsra dem. Efter paketöppningen åt vi tårta och lekte viskleken, jag tror aldrig att vi lyckades få en och samma mening från den första till den sista personen men det var roligt ändå. Senare under kvällen sjöng vi Singstar och lyssnade på musik, jag somnade någon gång efter ett.

Nästa morgon väcktes jag tidigt, kommer inte riktigt ihåg när men frukosten serverades någon gång efter nio i alla fall. Jag åt ovanligt mycket men jag ville ju orka med dagen plus att jag var ganska hungrig. På förmiddagen var det många som spelade basket och tränade inför trekampen som började efter lunch. Jag testade Ronjas basketboll och märkte att den studsade lätt och var ganska bra. Igår var det hur varmt som helst ute och jag kunde gå runt i linne. Den första tävlingen i trekampen var basket, man skulle passa bollen inom sitt lag tio gånger, det var lätt och det var bara ett lag som misslyckades med det. Vi var tre personer i varje lag, efter det skulle man springa en viss sträcka samtidigt som man studsade bollen, jag var dålig på det och tappade bollen några gånger men fick i alla fall inte sämst poäng.
Den andra grenen var Singstar och alla fick sjunga låtar som de inte kunde eller kanske bara hade hört en gång, en del kanske hade tur och fick höra låtar de kände igen mer. Det var playstationet som slumpade fram låtar och efter det fick ett av motståndarlagen välja en låt som de andra skulle sjunga. Jag tävlade först mot Linnea och sjöng en låt som jag inte kommer ihåg vilken det var, jag fick hur som helst ganska dålig poäng på den, i finalen sjöng jag mot Ronja och vi sjöng någon Abba-låt som jag kanske bara hade hört en gång tidigare. Ronja vann över mig men vi fick ändå samma poäng:) Innan middagen sjöng vi Singstar väldigt länge, jag fick inte jättebra poäng men fick för det mesta över niotusen när jag hade nivån lätt. På den svåra nivån som jag testade senare fick jag bara runt sjutusen poäng. Ronjas syster fick för det mesta niotusen niohundra poäng vilket nästan är det bästa man kan få, jag förstår inte hur hon lyckas men det är lättare att spela när man ser för då ser man när man missar toner och kan se lite hur man ska sjunga. Det var roligt att sjunga i alla fall. Till middag åt vi tacos som var väldigt gott, de hade köpt kornfärs till mig istället för köttfärs så jag var glad:) Senare spelade vi vattenpoker som jag skrev lite kort om igår. Det var roligt tills en av oss kräktes på grund av att hon hade druckit så mycket. Hon hade förberett sig för vattenpokern hela dagen och inte druckit särskilt mycket men hon började ändå må illa ganska snabbt. Istället för vattenpoker hade vi bråttning och det var såklart Maja som vann den. Maja var förresten bäst av alla på basketen också, deras lag vann alltså trekampen och fick choklad. Vi andra åt godis som tog slut väldigt snabbt, ingen av oss förstod hur vi kunde äta upp en jättestor godispåse på bara några minuter. Trekampen var i alla fall rolig och det var roliga grenar, jag hade velat spela vattenpoker längre men det får jag säkert göra någon annan gång i mitt liv. Vi sjöng Singstar till väldigt sent igårkväll och efter det tog vi det mest lugnt. Jag somnade lite efter halv två inatt men vaknade flera gånger under natten. Luftmadrassen som Linnea och jag sov på var i alla fall väldigt tjock, stor och skön att sova på.

Den här söndagen har som många andra söndagar känts ganska seg enligt mig. Men vi spelade bland annat basket, lyssnade på musik och pratade mycket idag. Dem flesta pratade ett språk som de har uppfunnit, svenska ord används i det men jag kan inte riktigt förklara hur man pratar det. Även om jag inte lärde mig prata det blev jag lite påverkad av sättet att prata på.
Klockan tre åkte jag till t-centralen för att möta Adam och några andra som precis hade kommit hem från Aron i Kramfors. Det var jätteroligt att jag hann träffa Rakel, Emma och Anton en stund innan de skulle åka vidare med buss eller tåg. Hoppas att jag träffar alla igen för det var väldigt roligt att göra det men vi hann bara prata i ungefär tjugo minuter innan de skulle åka vidare.
Efter att vi kom hem till Adam har vi mest bara tagit det lugnt och ätit middag. Nu ska jag prata en stund med Adam innan vi åker och när jag kommer hem måste jag titta igenom matten så länge jag orkar eftersom det är prov imorgon, det är det sista provet och efter det har vi bara de naitonella proven i matte kvar vilket känns oerhört skönt! Jag börjar se ett slut på terminen, eller inte riktigt än men snart kanske, vem vet? Det kanske blir sommarlov i år också=) Jag har i alla fall haft en jätterolig helg och det har varit jätteroligt att träffa alla underbara människor! När jag fyllde sjutton år hade jag ju ingen fest av någon skum anledning men därför vill jag ha en jättestor fest i år när jag blir myndig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sarah

hej!!

kolla in på min blogg!

2009-05-04 @ 17:30:49
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0