Onsdag, prov i datorkunskap

Hej!

Inatt mådde jag faktiskt inte särskilt bra, det har faktiskt känts lite som att jag ska bli sjuk idag men nu har jag i alla fall tagit sådan där china guard eller vad det heter som ska skydda mot sjukdomar, om sjukdomen redan har brutit ut är det ju ingen idé men det kanske kan hjälpa, vem vet.
På idrotten hade vi frågesport och frågorna handlade mest om onödigt vetande. Vi fick till exempel reda på att det ord man säger näst mest på jorden är coca cola, det skulle jag faktiskt kunna tänka mig med tanke på hur många som dricker och tycker om det. Övningarna vi gjorde på varje fråga kunde till exempel vara armhävningar, sit ups, springa runt salen, höga upphopp och att springa med höga knän. Jag kände faktiskt att jag inte orkade göra lika mycket som vanligt fastän jag ansträngde mig, det kan ju ha berott på att jag kände mig skum inatt. Idrottsläraren var i alla fall bra som vanligt och om två veckor har vi vår sista idrottslektion med honom. Nästa år har vi en annan lärare som jag har träffat under temaveckan på Kulturama. Tyvärr tycker jag inte att hon verkar vara lika bra som läraren vi har nu men det är nog väldigt svårt att hitta lärare som är lika bra som han. Men jag ska inte döma någon i förväg och hoppas verkligen att läraren nästa år är bra på att undervisa i idrott:)

Ellen skulle åka hem en stund efter idrotten eftersom hon inte hade någon matte så därför åkte jag till skolan med två andra tjejer i min klass istället. Men det var trevligt att prata med de tycker jag:) När vi kom fram till skolan fick jag veta att det tydligen inte var någon som skulle ha matte förutom de som skulle göra omprov och annat. Jag är ju redan klar med allt i boken och har dessutom gjort alla prov, därför var jag kompledig idag:) Jag tog det mest lugnt innan lunch och var nervös inför datorkunskapsprovet.
Pankakorna var helt okej men trots det åt jag bara fyra stycken, jag har nog ätit mindre idag än vad jag annars brukar göra. Datorkunskapsläraren kom lite innan jag skulle göra provet och jag gick in i en av datasalarna.

Läraren lät väldigt lugn, det gör han alltid och jag har faktiskt lite svårt för sådana människor ibland. Om jag är nervös och hör en människa som omedvetet låter lugn blir jag bara ännu mer stressad än tidigare. Provet var i alla fall inte jättesvårt, vi gick mest igenom vad som fungerar och inte för mig i microsoft word. Vi kom fram till att det faktiskt finns saker som inte fungerar men det är bara saker som inte är särskilt viktigt och det är ju bra. Allt behöver man ju inte kunna och jag tror att även seende som läser den här kursen glömmer saker de lär sig om word. Läraren sa att jag absolut hade fått godkänt på provet och att jag fick mellan g och vg, för att kunna få ett högt betyg i datorkunskap måste jag lära mig andra program som man kan använda ihop med word. Nästa år ska jag ju fortsätta läsa datorkunskap och göra de moment jag inte har hunnit i år, troligtvis kommer jag ha kvar samma lärare som nu vilket jag tycker är lite synd med tanke på att han bara är på Kulturama på onsdagar. Det hade ju varit lättare om jag fick byta till en lärare som är på Kulturama flera dagar i veckan för nu kommer det ju bli så att jag alltid i så fall måste läsa datorkunskap på onsdagar då det kanske inte alls passar in på mitt schema. Läraren jag har nu verkar dessutom ha väldigt lite tid och jag skulle hela tiden behöva anpassa mig efter honom och kanske missa andra lektioner, okej, det är klart att det är viktigt för honom med sitt jobb men det är ju viktigt för mig med skolan också. Om båda anpassar sig känns det däremot helt okej men jag tycker som jag nyss skrev att de kan byta lärare i tvåan så att det blir lättare att lägga upp tider för när jag kan lära mig de övriga programmen. Som det har varit nu har läraren och jag fått ta olika tider varje gång som passar men det blir ju lite jobbigt. Att byta lärare till mig skulle ju passa bra för alla och därför förstår jag inte vad problemet med det skulle vara,. Att jag ska behöva anpassa mig tycker jag till viss del känns fel på grund av att jag faktiskt har fått vänta i ett år och bara hunnit med ett moment, det är ju faktiskt lite lärarens fel att han inte klarar av att lära mig saker samtidigt som han undervisar resten av klassen menmen. Enligt mig borde jag inte behöva missa lektioner nästa år på grund av datorkunskapen av den anledningen.
Hur som helst känns det skönt att ha ett prov mindre i datorkunskap, ärligt talat längtar jag bara tills allt är klart inom det ämnet. Undrar varför det är ett obligatoriskt ämne när man går ett estet-program.

Det enda vi gjorde på svenskan var att lämna in våra portfolior och se ifall det var något vi hade kvar att göra. Jag har ju redan lämnat in allt och ligger som det ser ut nu på vg, det har jag fått i nästan allt. Därför skulle det inte hjälpa ifall jag bearbetade en av mina texter men funderar ändå på att göra det för att lära mig något av det. Möjligheten finns ju att få en text rättad av min lärare och egentligen borde jag kanske göra det, även om det inte höjer mitt betyg kan det ju hjälpa mig nästa år då jag ska läsa svenska b.
Alla inklusive läraren gick från lektionen väldigt snabbt, det var bara några killar som satt kvar längre och pratade och spelade gitarr. Det var intressant att lyssna på ett samtal med killar, jag märkte att de hade väldigt annorlunda åsikter än jag om vissa saker vilket var intressant:) Naturligtvis behövde det ju inte vara för att de var killar men jag har märkt att de flesta tjejerna i min ålder pratar på ett annat sätt än killar.

Rebecka och jag gick och tränade efter skolan. Det kändes skönt att få röra lite på sig fastän jag hade idrott tidigare idag. Vi gick till det där lilla gymmet som var det andra gymmet jag testade. Nu tror jag att jag har bestämt mig för att ta tjejgymmet eftersom det passade mig bra. Jag rodde en del på roddmaskinen, boxade på en boxboll och gjorde övningar för armar och ben. Boxbollen var rolig, jag fick jätteont i händerna av en maskin där man skulle lyfta upp sig själv. Maskinen jag testade för ben var svår för jag tyckte att det var jobbigt att skjuta fram en sak med benen men det var ju tänkt att det skulle vara jobbigt:) Jag känner mig i alla fall starkare i benen än i armarna.
På lördag kväll ska jag träffa Rebecka igen, då ska vi gå på en konsert som vuxenutbildningen på Kulturama har, de är säkert jätteduktiga! Att höra när andra sjunger gör mig verkligen glad, särskilt om personerna jag hör är bra på att sjunga=)

Efter att jag kom hem har jag mest pratat i telefon, en kompis ville att jag skulle skriva i min blogg att han tycker att jag är lik Rapunzel för att jag har så långt hår. Jag håller nog inte riktigt med eftersom Rapunzels hår var flera meter och mitt hår bara är ungefär en meter.
Imorgon ska jag förmodligen åka till en kusin men det beror på hur jag mår. Jag ska i alla fall åka till Björn och vara där tills på lördag morgon. Det känns skönt att jag nu har fyra lediga dagar framför mig, det är ju dubbelt så långt som en vanlig helg:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0