Onsdag, nationellt prov, träning och gospelkonsert

Hej!

Nu kom jag precis hem efter en lång och ansträngande dag. Det känns alltid skönt att skriva blogg varje dag när det har hänt saker, att få skriva av sig och ha kvar det som minne senare.
Det sista jag gjorde innan jag gick och lade mig igår var att blogga, natten var helt okej även om jag vaknade några gånger. Taxin var till och med lite tidig men jag tänkte att det var lika bra att åka på grund av att nationella provet skulle börja klockan halv nio. Allt gick bra och jag tänkte att det kanske till och med var lite onödigt att beställa taxin mycket tidigare än jag brukar. Men helt plötsligt fastnade vi i en bilkö, när klockan var mer än tjugo över åtta hade jag hunnit bli väldigt nervös. Min assistent ringde och frågade var jag var och när jag fick reda på det störde jag mig. Klockan var över halv nio när jag kom fram till skolan och eftersom jag visste att man inte skulle få skriva provet om man var sen hade jag nästan gett upp. Men det visade sig att många var sena idag och att det bara var några personer i min grupp som hade kommit, jag kände mig lättad:) Det har dock aldrig varit sådär segt att åka till skolan tidigare, det tog nästan femtio minuter att åka dit när det annars brukar ta mellan tjugo minuter och en halvtimme.

Idag gjorde vi a-delen av mattens nationella prov. A-delen bestod av fjorton frågor där man bara behövde skriva svar utan att skriva hur man hade tänkt, den femtonde frågan var däremot längre och där var man tvungen att redovisa allt man tänkte för att få poäng. Det gick helt okej för mig och jag svarade på alla frågor förutom de som hade bilder och förutom en fråga som handlade om vinklar. Jag känner mig egentligen ganska säker på vinklar men eftersom man inte fick ha miniräknare på provet kunde jag inte räkna ut vad en vinkel skulle bli. Jag var mycket bättre på huvudräkning förut, då använde jag knappt miniräknaren eftersom jag räknade mycket snabbare i huvudet, i och för sig var talen enklare då men nu är jag till och med dålig på att räkna ut lätta tal i huvudet. Bilderna som kom på sådant där skumt papper där bilden var ritad med ett material som jag kunde känna var väldigt svåra att förstå. På den sista frågan skrev jag på alla frågor, från a till e och jag hoppas att jag lyckades få några poäng där. Efter att ha tänkt en stund kom jag i alla fall fram till en del av svaren. Alla andra hann gå innan jag var klar, de första fjorton frågorna hann jag göra ungefär lika snabbt som dem men den sista frågan tog väldigt lång tid för mig.

Till lunch var det jättegod pastasallad som jag åt mycket av, jag blev väldigt hungrig av att bara sitta och tänka och koncentrera mig länge. Den vanliga mattelektionen var som tur var inställd innan lunch, det enda läraren gjorde var att ta närvaron och sedan låta alla gå=)
Efter lunchen pluggade jag musikteori och tittade igenom det diagnostiska provet som vi ska fortsätta gå igenom på morgondagens lektion, jag kan det mesta men ska fråga Sara om en del saker när hon kommer på tisdag. En stund av håltimmen läste jag Saknad som blev väldigt spännande. En del hade boksamtal på svensklektionen men jag kommer vara med på det på fredag, alla hann inte ha det idag. Man fick tillbaka sina essäer, läraren ska maila till mig och skriva hur det gick, än så länge har jag inte hunnit kolla mailen men ska göra det när jag har skrivit färdigt det här. På lektionen hann jag läsa ut boken vilket kändes skönt, nu har jag en sak mindre att göra=) Boken var väldigt bra, absolut den bästa deckaren jag har läst, den var nästan aldrig seg och det hände alltid nya och ibland väldigt oväntade saker. När jag trodde att mördaren var hittad visade det sig senare att det var en helt annan person som man aldrig hade kunnat tro. Läs Saknad av Karin Alvtegen!

Rebecka hämtade mig efter svenskan och vi gick för att träna. Gymmet vi var på idag var bara för tjejer och det märktes lite på maskinerna. En bra sak med de var att man inte kunde ställa in hur hårt man ville ha vissa saker utan att det blev tyngre när man till exempel drog hårdare med armarna i maskinen man höll på med. Det fanns först saker man kunde värma upp med, springband, en cykel som jag tycker är bekväm och någon sådan där grej där man använder både armar och ben. Sen gick man runt på tjugo stationer och gjorde olika saker, det var egentligen tänkt att man ska byta station varje minut, det fanns hela tiden en röst som talade om när man skulle byta station och ibland hur många sekunder man hade kvar. Man tränade kondition och styrka på varannan station. Jag hade en person som hjälpte oss och visade allt idag, hon var väldigt bra och kunde förklara bättre än många andra seende personer jag har träffat. Att träna på tjejgymmet kostar bara niohundra kronor under sommaren men sen kostar det ettusen sexhundra kronor för tre månader, om man däremot köper årskort kostar det trehundra kronor i månaden vilket ju är ett helt okej pris. Jag funderar på att antingen börja träna där eller på Nautilus där jag var första gången, båda gymmen verkar vara bra på olika sätt. I sommar ska jag i alla fall träna på tjejgymmet eftersom det är billigt.

Efter träningen åkte vi till Enskede där konserten skulle vara, den låg i alla fall nära Enskede, kyrkan vi var i hette Triangelkyrkan och idag var det en gospelkör som sjöng där. Innan vi gick dit åt vi på en pizzeria, jag tog en sallad som var riktigt god. Vi trodde hela tiden att konserten skulle börja klockan sju men fick senare veta att det inte var förrän halv åtta. Det var kallt ute och jag frös ganska mycket i min vårjacka, det hade jag inte gjort på länge men den här kvällen var nog ovanligt kall. En stund fick vi gå runt utomhus eftersom kyrkan inte var öppen än. Några killar cyklade runt och skrek, jag tyckte nästan att det var lite läskigt för de cyklade jättenära där vi gick.

Konserten var hur bra som helst idag och kören sjöng verkligen jättebra! Eftersom de sjöng gospel sjöng de väldigt mycket om Jesus och saker som hade med det att göra, i låtarna kunde de upprepa samma text många gånger men jag tröttnade ändå inte på att lyssna. Deras röster hördes jättetydligt i kyrkan och det lät coolt när de tog i och sjöng starkt. När jag lyssnade på dem blev jag glad och kände att jag bara kunde tänka på bra saker en stund, allt jobbigt och tråkigt kunde jag lägga åt sidan. Ibland önskar jag att jag var med i en kör men gospekören jag testade i Huddinge för ett tag sen var inte ens en fjärdedel så bra som den här. Där var dessutom de flesta mycket äldre än jag vilket jag tycker var tråkigt, alla verkade känna varandra väldigt bra och personen som var näst yngst i kören var tjugofyra år eller något, resten var minst över trettio och en del var över sextio. Därför kände jag inte att jag passade in där, jag vill gå i en kör där det åtminstone finns några i min ålder.
Det är ju otroligt svårt att komma in i en kör där folk sjunger jättebra, sådana körer måste man söka till och de flesta kräver dessutom att man kan noter och att man sjunger hur bra som helst. Där skulle ju aldrig jag komma in. Men en ungdomskör borde väl inte vara så svårt att hitta? Eftersom det till oh med finns i Nykvarn där jag bodde tidigare borde det ju finnas i Huddinge. Nykvarn är bara en liten kommun. Jag gick i Södertäljes kör i tio år, från att jag var fem år tills jag var femton. Då hann jag byta kör några gånger men det fanns några tjejer som gick kvar lika länge som jag och som kanske fortfarande går där. Men det är verkligen jätteroligt att sjunga med andra människor tycker jag! Kören i skolan är inte särskilt bra, de som spelar instrument är ju för det mesta inte vana vid att sjunga och det märks att många inte är vana vid att sjunga i kör. Förresten kanske jag inte ens skulle hinna med kör nu med tanke på att många säger att andra och tredje året är jobbigt på gymnasiet, det får nog bli senare i så fall.

På konserten var det en person som pratade om bön plus att alla gemensamt sjöng några psalmer. Kören sjöng ganska många låtar och många av dem fastnade på min hjärna efteråt. Innan konserten var slut var det några som tackade kören för att de hade sjungit i Triangelkyrkan i cirka åtta år och nu tydligen inte kommer sjunga där lika ofta längre, jag vet inte varför. Alla i kören fick i alla fall ett litet instrument som tack, de flesta fick trianglar, ni kanske förstår varför:)
Innan jag åkte hem träffade jag en tjej som går första året på Rytmus. Vi har skrivit en del till varandra på internet och idag kände hon igen mig och kom och sa hej, det var väldigt trevligt att träffa henne=) Jag visste inte att hon gick i den kören. Hennes blogg är:
Http://www.emmalisanorrhamn.blogg.se
Hon skriver inte särskilt ofta men läs om ni vill:)
Nu måste jag träna lite på Your song.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0