Onsdag, essän är äntligen klar

Hej!

Igårkväll ringde några som jag inte har pratat med sen dagen innan min födelsedag. Sen dess har de varit arga på mig för en sak som hände för väldigt länge sen. Men igår ringde de upp för att säga att de ville börja prata med mig igen, jag blev väldigt förvånad men pratade med de en ganska lång stund. Natten var inte särskilt trevlig, jag vaknade flera gånger plus att jag hade jätteont i huvudet. Undrar om det är stressen som får mig att ha ont i huvudet väldigt ofta nuförtiden, det skulle inte förvåna mig. Tabletterna hjälper ganska bra mot sömn och jag tar de varje dag förutom på helgerna, jag klarar mig utan dem när jag kan somna senare.

Idrottslektionen var en väldigt bra och lärorik lektion, vi fick lära oss saker om första hjälpen och hur man ska linda sådana där bindor om någon skadar sig. Alla fick testa att både linda bindor och känna hur det kändes att ha en binda runt olika ställen på kroppen. Jag tycker att det kändes skumt att få en binda runt foten för hela foten somnade men det var ju det som var meningen. Att linda en binda runt knät var svårt för då skulle man linda sicksack på något skumt sätt. Förutom det gick allt bra och jag lärde mig som sagt väldigt mycket.

Mattelektionen var ganska tråkig men jag tittade igenom matteprovet och mailade min lärare det idag, nu får jag se vilket betyg jag får på det. Alla fick se vilka betyg man har fått på tidigare matteprov och mina resultat är vg++, vg++, vg+, vg- och vg. Det måste ju innebära att jag får vg i slutbetyg även om jag bara skulle få g på det senaste provet. Nationella proven måste jag ju få bra resultat på också men det ska nog gå bra säger vi:) De andra fick träna på ett gammalt nationellt prov idag men jag fick inte det förrän efter lektionen. Jag ska be min assistent läsa talen och svaren så att jag ser lite vilken typ av uppgifter som kanske kommer dyka upp.

Jag var hungrig och åt mycket lunch idag, mat är gott:) Efter det skrev jag färdigt min essä, jag tror inte att någon förstår hur skönt det känns! Jag har dessutom mailat essän till min lärare så allt är klart, yes! Okej, jag ska nog inte vara överdrivet glad för jag har ju inte fått veta resultatet än. Essä är det svåraste jag har gjort i svenska hittills tror jag och jag får förmodligen bara g eller g+ på den men nu har jag i alla fall lämnat in den och får hoppas på det bästa.
Adam hjälpte mig att bli medlem på den där hemsidan igår och idag har jag försökt hitta någon att intervjua. Det ska ju vara en person som bor i ett engelsktalande land, kan någon hjälpa mig, vilka länder på jorden är det? Vad jag förstod menar de att man bara ska prata engelska i landet och de enda länder jag vet där man gör det är i USA och England. Jag vet att jag är dålig på sådant där men jag vet att det finns länder där man pratar engelska plus något mer språk, så är det ju i och för sig i vissa av USA-s stater också, oj, nu blev jag osäker på vilka stater man bara pratar engelska i även i USA. Det får nog bli England om jag inte kommer på något annat land.

På svenskan skulle vi först skriva meningar till några citat och sen lyssna när vår lärare läste högt ur boken Saknad. Boken verkar helt okej även om jag inte tycker om deckare särskilt mycket. Men jag ska försöka ge boken en chans och får hoppas att jag inte somnar av den. Inläsaren till boken måste vara bra för det är ju det som avgör om en talbok är bra eller inte. För mig känns det i alla fall lite så, vi ringde biblioteket och fick veta att det var kö på punktskriftsboken Saknad och att sex personer stod före mig i kön. I så fall måste ju den boken vara väldigt populär för det är ju inte särskilt många punktskriftsläsare i Sverige, vi hinner hur som helst inte vänta på boken så min lärare ska skaffa en till talbok som jag får läsa. Det läraren läste i boken idag var i alla fall ganska bra men jag har inte kommit på om det har handlat om en eller två kvinnor hittills.
Innan taxin kom hann jag prata lite med Rebecka som jag råkade träffa utanför Kulturama, hon hade varit där och intervjuat en person. I taxin hade chauffören startat en bra radiokanal där de bland annat spelade Sonja Aldén:)

Imorgon måste jag gå upp tidigt eftersom det nationella provet i hör och läsförståelse är. Förra året satt jag hur länge som helst med läsförståelsen men hann ändå inte klart, ibland läser jag väldigt segt och jag kan ju inte skumläsa heller. Men vi får hoppas att det går bra imorgon och att jag åtminstone får g, mitt mål är att få g på hörförståelsen, jag hade ju ig på en annan hörförståelse tidigare i år men jag stör mig på att man inte hinner skriva samtidigt som man lyssnar och imorgon kommer jag bara ha provet på punktskrift och inte på datorn. Hur ska man hinna läsa frågorna och sen kunna bläddra mellan frågor och allternativ samtidigt som man ska lyssna och försöka komma ihåg så mycket som möjligt av det som sägs? Frågorna kommer ju aldrig i ordning heller utan fråga åtta kanske kommer först och efter det fråga två. I svenskan har man ju inte hörförståelsen på samma sätt, i nian fick man ett häfte innan som man kunde läsa igenom så att man var mer förberedd. Förresten kanske det var läsförståelsen man fick läsa innan men varför får man inte göra det i engelskan? Om man inte får se frågorna borde man ju få läsa texten innan så att man hinner svara på så många av frågorna som möjligt när man sitter där och ska skriva provet. Läsförståelse i svenska borde ju vara samma sak som läsförståelse i engelska. Har man förresten hörförståelse i svenska, jag tror aldrig att jag har haft det när jag tänker efter.
Nu måste jag ta det lugnt en stund och sen börja skriva på ett cv och ett personligt brev.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0