Lördag, ungdomsgård och konsert på Kulturama

Hej!

Dagen började bra förutom att jag som vanligt kände mig trött på morgonen. Frukosten var den bästa på länge, jag åt en mango och en smörgås, mangon var såklart bäst:) En av de tre mango vi köpte i torsdags hade nästan hunnit bli helt mogen och därför åt jag den, mango är absolut en av mina favoritfrukter, synd att det är dyrt bara.
Taxin var tidig och jag tänkte att det bara var bra eftersom det i vanliga fall brukar ta minst fyrtio minuter att köra till ungdomsgården. I och för sig hade jag gott om tid på mig, jag hade beställt taxin till klockan tio och ungdomsgården skulle öppna klockan elva. Eftersom Björn bor i skogen kan man bara beställa taxin till hela timmar och om jag inte hade beställt taxin till klockan tio skulle jag ha fått vänta till klockan elva. Något skumt hände och chauffören körde jättesnabbt, jag var framme redan klockan kvart över tio. Det regnade ute och jag störde mig, ingen hade kommit än och jag fick stå ute och vänta till kvart i elva då ungdomsledarna kom. Som tur var stod jag under tak men det kändes ändå kallt menmen, Adam hade försovit sig och när jag ringde honom då jag stod ute hade han inte ens klivit ur sängen. Ändå var det han som tjatade på mig igårkväll om att jag skulle komma tidigt till gården.

När det lite senare hade kommit några skrev vi upp recept till pajer, jag skulle göra en vegetarisk paj med broccoli, spenat, ost och soltorkade tomater. Jag älskar soltorkade tomater, det är seriöst hur gott som helst enligt mig! Några andra skulle göra tacopajer och en person skulle göra en efterrättspaj med bär. Att göra paj var roligt, det gick helt okej för mig, Adam skulle ha gjort pajen med mig men han orkade inte hjälpa till med maten utan gjorde annat istället. I och för sig var det lite bra för mig för då fick jag göra mer själv och jag behlver träna på att laga mat. Ronja och jag försökte knåda en stor pajdeg men det gick inte särskilt bra och vi fick hjälp med det efter en stund. Resten gick i alla fall helt okej för mig, att lägga ut pajen i formar, göra någon äggstanning och lägga på allt på pajerna, jag gjorde förresten två vegetariska pajer. Pajen blev riktigt god och vi åt inte lunch förrän klockan var över tre, då hade jag hunnit bli hur hungrig som helst. Efterrättspajen var också jättegod, det var jordgubbar, blåbär och hallon på den, jag tycker att det var en väldigt bra blandning. Förutom att laga mat gjorde jag inte särskilt mycket idag utan satt mest och pratade resten av tiden, jag förstår inte hur sex timmar kunde gå sådär fort men tiden går tyvärr alltid fort när man har roligt. Att göra paj var i alla fall roligast idag för det är jätteroligt att laga mat när man är många.

Efter ungdomsgården skulle jag åka till Rebecka men det var samåkning som gjorde att jag kom fram senare än jag hade planerat. Som tur var behövde vi inte stressa jättemycket sen i alla fall men jag störde mig då jag satt i taxin med två äldre damer, eller förresten gamla. Då vi nästan var framme vid adressen där de skulle släppas av kom en av de på att hämta posten innan vi var framme. Vi stannade och fick vänta på människan i cirka fem minuter, kanske till och med mer än så. Brevåldan låg bara lite mer än hundra meter från där de skulle lämnas, de kunde ju lugnt ha gått den korta biten istället för att chauffören och jag skulle behöva vänta medan de hämtade sin himla post. Då jag äntligen var framme hos Rebecka åt vi middag, jag åt inte alls mycket eftersom vi hade ätit sen lunch på ungdomsgården. Lite åt jag i alla fall innan vi gick till Kulturama för att se en konsert som vuxenutbildningen skulle ha. Det kändes skönt att ta en promenad men det var tydligen en massa vita pollensaker som flög runt hela tiden, jag störde mig på dem för de kliade när de kom i ansiktet.

Konserten var väldigt bra och den tog nästan tre timmar om man räknar med en paus på tjugo minuter. Det var nio personer som sjöng plus att några andra spelade instrument. De som sjöng dansade och spelade ibland lite teater också, sen kommer jag ihåg att de bytte om till bikini eller om det var baddräkter en gång. Jag tyckte mest om de lugna låtarna för det var några som sjöng jättebra och grejer! Jag kände igen några låtar från nittiotalet och några disneylåtar.
Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag går och lägger mig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sarah

Min taxi krånglade jätte mycket förra året!!

/sarah

2009-05-24 @ 10:16:02
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: sarah

Min taxi krånglade jätte mycket förra året!!

/sarah

2009-05-24 @ 10:16:22
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: Jonny

hur många inlägg har du skriva egentligen?

2009-05-25 @ 16:47:14
URL: http://jonnywiinberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0