Tisdag, tredje dagen

Hej!

Mina rubriker kommer kanske tyvärr vara såhär tråkiga när jag är i England för jag orkar inte hitta på nya hela tiden. Många verkar läsa min blogg nu eftersom jag är här och det är såklart trevligt. Till lunch igår åt vi bröd med bönor och sallad, det var gott. Jag har ätit bönor med bröd hos en kompis förut och det var alltså inte första gången. Efter lunchen skulle vi ha åkt ut med en båt och rott lite tror jag men det blev inte av. Nick och jag gick till ett bibliotek där jag lånade två talböcker, Harry Potter och hemligheternas kammare och en berättelse som heter A dream come true. Jag började läsa Harry potter när vi kom tillbaka till deras hus och eftersom jag har läst boken på svenska förstod jag nästan varenda ord, det var roligt. Innan middagen tittade jag på nyheterna men där förstod jag däremot inte allt, bara sammanhanget men det var ju alltid något. I England verkar det hända mer än i Sverige. Till middag åt vi ugnsbakad potatis eller vad det heter med någon ostgrejsemojs och sallad, det var gott. Sen åkte vi för att se en gospelkonsert, Mary hittade information om den igår och ringde till en massa människor för att se om det fanns några biljetter kvar. Eftersom konserten var fullbokad förra året trodde vi inte att det skulle finnas några men som tur var fanns det två biljetter till oss:)

Att åka till kyrkan där konserten var tog lite mer än en halvtimme, då var jag ganska trött men tröttheten försvann lite när konserten började. Det var ungefär sextio personer i kören plus ganska många som spelade instrument, alla var verkligen jätteduktiga! Ibland tycker jag dock att instrumenten hördes lite för mycket och att kören knappt hördes men det var riktigt bra vissa låtar. Jag kände igen en eller två av låtarna och solisterna sjöng jättebra! En kille hade väldigt mycket känsla när han sjöng och en tjej hade en jättestark röst. I pausen träffade jag en man som sjunger i kören och hans dotter som var tolv år, hon var trevligt och sa att hon tyckte om mitt hår. Jag träffade också en kvinna som sjöng i kören, hon berättade att två personer i deras kör känner folk i Sverige som är med i en gospelkör och det var ju trevligt. Efter konserten åkte vi hit igen och efter att ha ätit en toast gick jag för att sova. Det kunde jag däremot inte göra trots att jag hade känt mig trött en stor del av dagen och klockan var ett i Sverige, än så länge har jag inte hunnit vänja mig vid engelsk tid. Konserten var i alla fall som sagt väldigt bra och jag är glad över att jag fick gå på en musikgrej medan jag är här:)

Idag blev jag väckt klockan halv nio, till frukost åt jag yogurth med flingor och drack te och efter det hade jag lektion med Mary. Vi började med att titta på engelsk punktskrift, de använder mycket förkortningar och har ett ord för nästan varje bokstav. Det verkar väldigt bra för om man lär sig alla förkortningar går det ju mycket fortare att läsa punktskrift på engelska än på svenska. Jag skrev ner en del förkortningar på en punktskriftsmaskin, det var otroligt länge sen jag använde en sådan senast haha. I början gick det ganska segt men efter ett tag kom jag igång och kunde skriva lite fortare. Efter en kort rast jobbade jag med två texter, jag skulle säga vad som var sant och falskt efter att ha läst en text, det var ganska lätt. Sen skulle jag läsa på engelska och jag skämdes över mitt dåliga uttal. Efter det har vi bakat bröd, gjort en dressing och lite annat. Nu ropar Mary att det är lunch så jag skriver mer imorgon.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Mamman

Hej, igen Vispelina!

Det verkar som att du har det bra där borta! Kul att läsa om det du/ni gör. En bra konsert, toppenkul!

Jag har mailat till dig men det har inte kommit fram. I det mailet finns din nya kod till Mobile Speak. Hör av dig o det inte dyket upp inom ett par dagar.

Här i Svedala är det sol och varmt...bara för att jag jobbar. Lovisa hjälper till att lägga nya takpannor på Kråkishusen. Grabbarna här hemma spelar dataspel och har tagit en cykeltur.

Danne fick VG på sin utbildning och är nu helt klar, så nu kan han vara helt ledig.

Nu ska jag gå ner och fixa lite kaffe!

Vi hörs!

Kramar, Mamma

2009-06-23 @ 20:01:17
Postat av: Johan

Ett ord för varje bokstav? Låter krångligt...

2009-06-26 @ 23:49:54
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0