Onsdag, idrottsdag

Hej!

Fastän det kanske har hänt en del idag känns det inte som att jag har mycket att skriva. Vi hade ju som ni kanske redan vet idrottsdag istället för vanlig skoldag, jag hade problem med att beställa taxin till Enskede ip eftersom adressen varken fanns när jag försökte beställa via internet eller ringde. Men när Nina ringde fanns konstigt nog adressen och det var ju tur, Nina fixade matsäck till mig imorse och det var verkligen jättesnällt av henne att göra det:) Dagen började klockan tio och självklart regnade det när jag kom dit, hemma hos mig regnade det inte och därför trodde jag inte att det skulle göra det i Enskede heller. Det var nog ungefär lika kallt som på idrottsdagen i höstas men då fick vi i alla fall sluta tidigare än vad det var tänkt från början, idag skulle vi ha gått till klockan halv tre men jag tror att vi slutade lite efter två. Anledningen till att jag kom idag var dels för att jag skulle åka hem med Rebecka efter det och dels för att vara social med min klass. Men gissa om jag blev besviken när det bara var två tjejer från min klass som kom, jag pratade knappt med dem heller eftersom de spelade brännboll och annat. Några killar kom ungefär klockan halv ett men de pratar jag aldrig med i vanliga fall och det blev inte av idag heller. Jag ångrade verkligen att jag hade åkt dit med tanke på att jag inte fick ut någonting av dagen, jo att frysa och ha tråkigt. Min mentor hade rätt i att jag inte skulle få ut någonting av dagen och jag pratade knappt med någon heller. Alla sprang runt och tittade på andra lag eller spelade själva. Även om det inte spöregnade regnade det tillräckligt mycket för att man skulle bli blöt, det blåste dessutom ganska mycket. En fotbollsmatch mellan lärarna och ett annat lag såg jag i alla fall, min assistent berättade vad som hände hela tiden, lärarna vann med fem-noll tror jag, alltså med ganska mycket. Efter att ha sett matchen gick jag runt lite för att få upp värmen i kroppen, man blev kall av att bara stå stilla. Sedan satt jag på en läktare en stor del av dagen, de spelade pictionary i närheten plus att man kunde se när en annan skola hade dragkamp och löpning. Finalmatchen i fotboll spelades mellan artistmusiker och storband. Efter straffar vann artistmusiker och det tycker jag var bra:) Lärarna vann tydligen förra året men den här gången förlorade de mot storband. Förra året hade det tydligen varit mycket varmare, det är synd att det har regnat båda idrottsdagarna jag har varit med på, ingen av de har gett mig något. Jag tror inte ens att de tog någon närvaro idag så nästa gång funderar jag faktiskt på att inte komma.

Hos Rebecka hade jag i alla fall roligare, efter att hon hade ringt några samtal spelade hon upp en jättebra låt för mig, jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter. Det enda dåliga med den var att den inte hade något stick utan bara bestod av verser och refränger. Vi gick och handlade lite och pratade sedan medan Rebecka gjorde middag. En lärare på min skola sa idag att han om han fick välja mellan att vara blind, döv eller stum skulle vara stum. Jag hade svårt att förstå det med tanke på att han är sångare men han skulle vilja vara det för att slippa prata och inte behöva förklara saker, det lät ju i och för sig ganska bra men ändå. Att varken kunna sjunga eller prata verkar inte alls roligt enligt mig, ibland kan jag tycka att det är svårt att vara social och hitta nya människor med tanke på att jag är blind och inte ser var folk är ibland. Men när jag väl pratar med någon eller några tycker jag om det och har då inga problem med att göra det. Det enda jag kan tycka är jobbigt är när andra pratar om utseende, kläder och smink, därför har jag ibland lättare att prata med killar, de brukar sällan diskutera sådant. Vi kom fram till att de flesta tjejerna i min klass är väldigt tjejiga plus att vi pratade om killar som är manliga och lite hårda till sättet.

Efter middagen tittade vi på filmen I taket lyser stjärnorna. Jag har hört av några att de blev besvikna när de såg filmen eftersom de tycker att boken var mycket bättre. Jag läste boken för väldigt länge sen och minns inte alls mycket av den men jag tycker att filmen var väldigt bra. Den handlar om en tjej som heter Jenna, hon bor först bara med sin mamma som har kancer. Men senare i filmen blir hon sjukare vilket gör att Jenna och hennes mamma får flytta in till Jennas mormor. Jenna har svårt att vara med sin mormor och tycker mest att hon är jobbig men Jenna mår väldigt dåligt eftersom hennes mamma hela tiden blir sämre. I skolan blir Jenna osams med en kompis men börjar sen vara med en tjej som heter Ullis istället. Jenna förändras ganska mycket samtidigt som hennes mamma blir sämre, hon har såklart svårt att inse det. Filmen är i alla fall verkligen jättebra och jag tycker att ni borde se den om ni inte har gjort det! Även om det kanske inte är den bästa film jag har sett men den får åttta av tio poäng av mig. Det enda som jag tycker är lite synd är att man inte riktigt förstår hur den slutar, eller jag ville veta mer efter att ha sett slutet. Men nu ska jag göra någonting annat, kanske ringa Adam och fråga hur hans skolavslutning var.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Nej, idrottsdagar är inget vidare... I högstadiet var det alltid någon förbannelse över idrottsdagarna. Det gick alltid sämre på dem än annats =) hehe

2009-06-11 @ 19:02:03
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0