Onsdag, England om fyra dagar

Hej!

Nu lyssnar jag på Om jag kunde drömma samtidigt som jag skriver det här, därför blir nog inlägget både tråkigt och kanske lite skumt menmen. Nu är jag på kapitel fjorton och börjar verklligen tycka om boken trots att jag vet ungefär hur den slutar. Vissa tycker att böcker blir förstörda om man vet slutet men jag tycker ändå att det kan vara intressant att läsa böcker även om jag vet en del av handlingen, bara jag inte vet allt.
Igår satt jag uppe ganska länge, både för att lyssna på boken och för att chatta lite. Det finns en del roliga hemsidor att vara inne på och att lära känna nya människor eller kanske bara skriva om något onödigt kan vara ganska underhållande tycker jag:) Jag har fått många bra tips om musik och böcker av andra vilket ju är bra. Idag har jag fått två talböcker av biblioteket plus att jag fick ett mail om att de ska skicka fler snart, böckerna jag fick idag verkar inte jätteintressanta men en av dem verkar okej.

Jag vaknade vid tolvtiden idag, kanske till och med lite senare än så, Adam sov till halv två och jag hann duscha och kolla mina mail innan han vaknade. Vi gjorde pastasallad till lunch som faktiskt blev väldigt god, jag vill bli bra på att laga mat eftersom jag älskar att prova nya maträtter och vill kunna äta även när jag har flyttat hemifrån. Men när jag flyttar kommer jag förhoppningsvis inte bo själv, i början vill jag kanske bo med en kompis eller med en pojkvän, att bo själv skulle kännas ensamt. Det är dessutom billigare att bo tillsammans med någon, det finns en kö man kan ställa sig i för lägenheter, jag borde göra det snart med tanke på att man ändå måste vänta flera år innan man kan få en.
Efter lunchen sjöng jag igenom en massa låtar med Sonja Aldén och några andra artister, sjunga är roligt när man kommer igång och sjunger det man tycker om:) Sedan lyssnade jag igenom en cd-skiva som vi spelade in på ett sommarläger för några år sen. Jag sjöng låten För att du finns på den skivan och jag förstår inte hur folk kan tycka att det var bra, seriöst, hoppas att jag har utvecklats sen dess. Jag har hört av ganska många att jag har mindre känsla än tidigare när jag sjunger. I och för sig skulle ju det kunna vara för att jag väljer fel låtar men det kan också vara för att jag går musikinriktning och då har lärt mig att sjunga på ett speciellt sätt. När jag jämför inspelningar med mig från tidigare år och nu kan jag hålla med om att jag låter annorlunda och som många säger kanske det stämmer att jag låter tråkigare nu. Jag vet att det händer ganska ofta och jag har själv hört vissa som enligt mig sjöng bättre och mer var sig själva innan de började i musikklass eller på ett gymnasium med musikinriktning. Hmm, jag kanske har tappat mig själv i sången och bara börjat låta som alla andra, eller i alla fall tråkigare. Med tanke på att jag har hört det av ganska många och själv håller med tror jag att det stämmer menmen. Jag tycker i alla fall att jag sjunger renare nu och att jag har lättare att träffa toner, sen kanske det hörs att jag har jobbat en del med min röst.

Adam och jag tog en promenad under eftermiddagen vilket var skönt. Dessutom åt vi pizza till middag och därför är det bra att jag har rört på mig idag=) Mary som jag ska bo hos i England kan ringa när som helst och om hon ringer ska jag prata lite med henne, då lovar jag att jag kommer bli nervös. Hon kanske inte förstår mig eftersom jag pratar otroligt dålig engelska, mitt uttal är verkligen bland de sämsta jag vet plus att jag ofta måste tänka innan jag säger en meing. Ibland hänger det sig när jag pratar och när jag ska säga ett ord blir det ibland helt fel. När jag kommer hem måste jag vara bättre, annars har jag åkt i onödan, jag ska verkligen försöka lyssna mycket på engelska och prata så mycket som möjligt nu när jag är borta. Om jag märker att ingen förstår mig kanske jag ändrar mig och mest är tyst men man måste ju prata för att bli bättre eller också kanske jag skulle bli bättre efter att ha lyssnat mycket på engelska, då kanske talet skulle komma mer naturligt, jag vet inte. Jag har i alla fall fått pund nu som de växlade åt mig idag, vet inte vad jag vill köpa i England men det kan ju alltid vara bra att ha med sig pengar för säkerhets skull. Det var något mer jag skulle skriva också men har glömt det så skriver mer imorgon istället.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

To be honest I agree with those people, you seem to have less emotion when you sing nowadays, but that´s nothing you cannot fix huh? :) and no, there´ll be no swedish in my comments from now on. None!

2009-06-17 @ 21:49:57
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Sandy

Nick och Mary är very nice people... Du kommer få det hur kul och trevligt som helst, lovar! (Ja, jag har iofs inte bott med dom, men träffat dom har jag gjort) Jag lärde även Nick ordet "Fiskmås" så du får påminna honom om det. Det var typ: Nick Moss, Mary Moss, Fiskmås... Ja... Jag vet.

2009-06-17 @ 22:32:14

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0