Onsdag, fjärde dagen

Hej!

Nu har jag nästan varit här en tredjedel av tiden. Det känns inte direkt som att jag har utvecklats särskilt mycket, många i min klass är hundra gånger bättre än jag. Men den här språkresan borde ge mig någonting, annars är det ju väldigt konstigt. Jag har en rast nu innan Mary ska berätta lite av en berättelse för mig. Imorgon ska vi nämligen åka till en skola där de håller på att läsa en bok, därför måste jag ju veta vad som har hänt för att kunna hänga med. Oj, nu hör jag henne skriva på en punktskriftsmaskin och jag har nog aldrig hört någon skriva lika snabbt som hon, det går mycket snabbare är när jag kunde skriva på den. Igår åt vi lasagne till brödet jag bakade, Mary hade gjort en jättegod vegetarisk lasagne till mig, hon tog bort svamparna eftersom jag inte tycker om det:) Efter det åkte Nick och jag till ett slott som finns i Tonbridge där de bor. Det fanns en jättebra modell av slottet som man kunde känna på, jag förstod ganska mycket av den. Man kunde dessutom känna på allt som fanns inne i slottet, medan man gick hade man hörlurar och en liten bandspelare där man kunde höra information om varje rum. Inspelningen var bra gjord för mannen som pratade hade mycket inlevelse plus att man kunde höra olika effekter i bakgrunden. Nick förklarade lite vad mannen skulle säga innan vi startade inspelningarna för varje rum, jag hade inte förstått allt ifall Nick inte hade förklarat det på lite lättare engelska innan. Nick tog några bilder medan vi var i slottet som jag har på datorn nu. Efter att ha varit där gick vi hem och det var skönt att gå. I England har det varit jättevarmt varenda dag och jag har kunnat gå utan tjocktröja ibland:)

Till middag igår åt vi resten av rissalladen och ägg, jag åt ägg och de andra åt svamp. Sen tittade vi lite på en film som hette Sense and Sensibility, vi såg bara en halvtimme av filmen men jag tycker att den verkar bra. Om några dagar ska vi se mer av den för då kanske jag förstår mer engelska plus att det är bra att ta en bit i taget. Det är ganska svårt att förstå filmer ibland för de pratar snabbt plus att man ibland måste kunna se för att hänga med, jag kan även tycka att svenska filmer är svåra att förstå. Att sova är svårt här men jag somnade någon gång runt halv två svensk tid.

Efter att ha haft lite engelska idag åkte vi för att ro. Det var länge sen jag rodde eller åkte båt överhuvudtaget senast och därför kändes det väldigt roligt. Vi kanske gör det någon mer gång medan jag är här. Jag tycker faktiskt att det gick bättre än vad det brukar göra, årorna ramlade inte ut särskilt ofta och båten åkte framåt när jag rodde, även åt sidorna ibland haha. Mary och Nick tyckte också att det gick bra, det sa de i alla fall. Nu känns det lite i armarna att jag har rott för jag var tvungen att anstränga mig lite men det är skönt för jag har ändå ätit en del kakor och glass här:) Efter att ha rott lite åkte vi till en skola där jag träffade en liten klass, eller det var snarare en grupp på tre personer. De hade hemkunskap och vi åkte förbi för att säga hej. Alla tjejer var från Hongkong och pratade inte jättebra engelska, det tyckte jag om för då behövde jag inte känna mig dum hela tiden=) Jag pratade en del med två tjejer, en av de hette Melanie, hon var trevlig. Att prata engelska med folk i min ålder som dessutom också håller på att lära sig språket tycker jag är roligt, jag vågar säga mer då plus att det känns naturligare på något sätt. Efter att vi kom tillbaka hit åt vi lunch, ravioli. Sen har jag haft engelska, tränat på förkortningar och pratat, att läsa engelska med deras skumma förkortningar på allt är jättesvårt. Det är inte ett enda ord som står i bokstäver utan de har tecken för nästan allt. Ibland står först några bokstäver och sen en förkortning men det blir ju ändå jobbigt. Det känns kanske lite onödigt att kunna förkortad engelska men när jag väl kan det kommer jag säkert tycka om det, så får jag i alla fall försöka tänka. Alla böcker här är skrivna på det sättet. Nu kommer Mary igen och jag ska fortsätta lektionen.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: elin

tack för du är med och tävlar, svaret kommer inom kort =D

2009-06-25 @ 19:25:26
URL: http://baaraeliin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0