Måndag, skola och showdownträning

Hej!

Idag var det skola som vanligt men att vara ledig tre dagar istället för två var väldigt skönt:) Det var lite trafik men jag hann ändå i tid, chauffören verkade ganska bra. När jag kom till engelskan fick vi tillbaka våra nationella prov. I år är det tvärtom från förra året, jag fick bäst resultat på det muntliga testet. Jag hade vg där, sen hade jag g på allt annat, det fanns olika nivåer på både g och vg och jag hade en dålig nivå på läs och hörförståelsen, det var inte oväntat. Men på skrivdelen hade jag den bästa g-nivån och på det muntliga hade jag en vg-nivå, minns inte vilken, tror att det var den i mitten. Fastän jag bara hade starkt g på nationella provet när man räknade ihop allt får jag vg i slutbetyg eftersom jag har haft vg eller bättre på alla moment. Datorn krånglade idag och därför kunde jag inte prata om Celine Dion. Att prata utan stödord ville jag inte göra nu när man ska prata i fem minuter. Jag tog i och för sig tid på alla andra och de flesta som redovisade idag pratade inte i fem minuter, därför går det nog bra att jag pratar fyra minuter och spelar musik en minut. Man kan ju bara få g eller ig på det sista momentet så det är nog inte särskilt viktigt att exakt hålla tiden.

På ensemblen spelade vi igenom alla låtar tre gånger, vår trummis var jättesen och därför hann han bara vara med i slutet av lektionen. Som tur är har vi en till lektion imorgon och då ska vi sjunga och spela igenom allt en sista gång, sen är konserten på onsdag. Imorgon hoppas jag att alla är i tid, om någon är sen drabbas ju alla av det, i alla fall om det är någon som spelar instrument. Att sjunga utan en stämma kan också vara jobbigt.
Kören gick bra, efter att ha sjungit igenom låtarna en gång fick vi gå. Lite information fick vi också, nästa vecka är det ingen kör men på fredagen den veckan är ju skolavslutningen då vi ska uppträda med låtarna. Tvåorna och treornas kör ska tydligen också sjunga någonting då eftersom de ska sjunga upp med oss. Nästa år sätts alltså min klass ihop med de som går i tvåan nu, det blir roligare med en större kör:)

Matten gick också väldigt snabbt, vikarien talade om att jag i alla fall hade ett starkt g på nationella provet men att han inte visste ifall jag hade vg. Det var tydligen bara någon poäng som fattades och han visste inte riktigt hur han skulle rätta mitt prov, det verkar som att han hade behövt se reliefbilderna för att veta det men de har vi redan skickat tillbaka. Därför blir det ju lite svårt men jag tror ändå att jag får vg i matte a eftersom jag har haft vg eller bättre på alla moment i kursen och sedan antingen fick eller ligger nära vg på nationella provet.

Kontaktlärarmötet var inställt på grund av att en i min klass hade lyckats övertala vår mentor att slippa det. För mig spelade det ingen roll eftersom jag ändå skulle stanna kvar längre På Kulturama, det var ju träning för mig idag. Men det var lite störande för jag vill veta hur schemat ser ut nästa vecka. Det enda jag vet är att vi har en elevhälsovårdsdag på onsdagen men förutom det kanske vi har vanliga lektioner. Kören och matten är inställt nästa vecka, vår lärare sa att vi inte har någon kör och i matten har vi ju ingenting mer att göra. Engelskan är nog också klar nästa vecka eftersom de sista redovisar på torsdag, kultur och idéhistoria är egentligen den enda lektion jag tror vi ska ha. Samhällskunskapsläraren sa bara att vi skulle vara närvarande på lektionerna den här veckan men på honom verkade det som att vi inte skulle ha någon lektion på torsdagen, musikteorin vet jag inte. Jag får fråga om det på idrotten på onsdag, hoppas att Ola vet hur det blir.

Träningen gick väl sådär, det var i alla fall väldigt många där vilket var roligt. Två personer från landslaget kom, de var med på sm så jag hade träffat de tidigare. Jag spelade mot en av dem, som tur var sköt han inte sitt hårdaste, såklart förlorade jag mot människan men det var ju ganska väntat. Mot Lappis och hans flickvän Maria vann jag i alla fall. Jag testade att skjuta forhand som jag lärde mig idag men det blev fel fastän jag förstod hur man skulle göra. För mig tar det alltid tid att lära mig något nytt, mina forhanskott blev verkligen helt fel. Sedan hade jag svårt att få skotten att bli hårda men jag måste träna mer på det.
Nu ska jag gå och se ifall det finns någon mat hemma.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0