Måndag, andra dagen

Hej!

Man skulle kunna säga att min andra dag har börjat, det känns i alla fall så. Att höra engelska bara en halv dag fick mig att känna mig trött i huvudet. Vi åkte till kyrkan igår, det verkar vara fler som går i kyrkan i England än i Sverige. Jag hade svårt att förstå vad de sa ibland för de pratade väldigt snabbt, sedan blev jag trött av att sitta och lyssna sådär länge och orkade inte bry mig särskilt mycket. De pratade ändå mest om Jesus och gud och allt som man även brukar prata om i svenska kyrkor, jag förstår inte ens allt när man pratar om sådant på svenska och därför kändes det ju såklart ännu svårare på engelska menmen. Att sjunga olika sånger var i alla fall roligt, det var ingen orgel som spelade utan andra instrument och det var ju lite annorlunda. Jag hann läsa texten samtidigt som vi sjöng och kunde sjunga med lite. Kontaktgruppen skulle träffas efteråt men då kände jag mig otroligt trött och orkade inte vara med på den. Men jag sa hej till några tjejer plus en man som jag tror var ansvarig för gruppen. Jag förstod ganska bra vad de sa vilket ju var bra:) Mary sa att de i vanliga fall brukar träffas innan själva kyrksaken börjar och därför orkar jag vara med på den nästa gång. Tjejerna lät i alla fall trevliga och de var mellan sexton och tjugo år.

Middagen var god och vi åt sallad med bönor, ris, tonfisk, russin, tomat gurka och sallad, sen fanns det bröd och en god dressing. Jag åt lite av en aprikosyogurth också som var väldigt god. Efter det kollade jag mina mail innan jag gick för att sova, fastän jag hade varit jättetrött innan hade jag svårt att somna när jag väl hade lagt mig i sängen, det är vrklige typiskt mig. Mary visade mig en knapp som finns bredvid sängen som gör att den blir uppvärmd, det var coolt för jag hade aldrig testat det tidigare. Att lägga sig i en uppvärmd säng är skönare än att ligga i en kall säng enligt mig:)

Imorse fick jag sova ut, alla som brukar kkomma hit brukar tydligen komma på en lördag och sedan ha söndagen där de kan ta det lugnt. Därför fick jag sova lite extra länge trots att det är måndag idag. Jag gick upp klockan tio och duschade, deras dusch var lite annorlunda men helt okej. Sedan åt jag frukost, yogurth med persika, en smörgås med någon honungsliknande sak på och te, ett gott fruktte.
Efter frukosten hade jag min första lektion, där fick jag först skriva dagbok om gårdagen, Mary skrev det jag sa, jag skrev ner min dagbok på datorn också men den blev inte jättelång. Sedan har jag tränat på prepositioner, på hur olika verb ska böjas och när man använder ingform plus lite annat. Det har jag gått igenom i skolan tidigare men det kändes ändå bra att göra det igen, jag brukar nämligen använda vissa saker på fel ställe ibland. Prepositioner kände jag mig i alla fall ganska säker på. Nick och Mary turades om att prata med mig, båda var bra och jag förstod ganska bra vad de menade. Det är bra att Nick har en ordbok där han kan slå upp engelska ord när det är något jag inte förstår som de inte kan förklara. Jag har ju en ordbok på datorn också men igår slog de till exempel upp några ord under middagen.
Nu ska vi snart äta lunch här, vi får se vad det blir. Jag har hört att många i England brukar äta smörgåsar, dricka någonting och äta något sött till lunch. I Sverige äter man ju oftast någon varm mat, det är intressant att testa olika sätt att äta på tycker jag. Familjen jag bor hos verkar väldigt engelsk, jag skriver mer imorgon. Det är roligt att ni kommenterar, det visar ju att ni inte har glömt mig:) Johan frågade ifall de uttalar mitt namn med v eller w och de uttalar det faktiskt med v och säger Vispen nästan som vi gör i Sverige=)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Prepositioner är väl det jag har svårast för tror jag. Blandar alltid ihop när det ska vara in, at eller on osv.



Hehe, lite coolt att de säger "Vispen" då =)

2009-06-26 @ 23:44:55
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0