Fredag, sjätte dagen

Hej!

Eftersom jag har ont i huvudet orkar jag inte skriva långt idag men ändå. Jag tror att huvudvärken beror lite på att jag har lyssnat och pratat ganska mycket. Igårkväll åt vi en sorts chokladkaka som Mary hade köpt men både Nick och jag tyckte att den var ganska torr. På kvällen chattade jag med en massa människor och det var skönt att skriva på svenska:) Jag hittade förresten ingen bra kanal på radion, nu lyssnar jag på en kanal som spelar en låt som jag aldrig har hört tidigare och som jag inte gillar men jag har hört några låtar som jag känner igen i alla fall:) En tråkig sak som hände igår var att Michael Jackson dog, jag har fortfarande inte insett att det har hänt. Alla dör ju någon gång men han blev bara femtio år, det är ju ingenting! Jag har hört om det på nyheterna flera gånger och det verkar vara en av de största händelserna just nu. Även om Michael Jackson inte är min idol och jag inte har lyssnat jättemycket på honom tycker jag ändå om hans musik och han var verkligen unik, det finns ingen som liknar honom. Hans röst är väldigt speciell och jag känner igen den väldigt väl, alla inspelningar med Michael finns i alla fall kvar men nu kommer säkert alla cd-skivor och annat med honom att stiga i pris, han är ju verkligen jättekänd.

Imorse gick det segt för mig att duscha, vet inte varför men jag var trött på grund av att jag inte kunde somna igår och jag tänkte på en massa saker medan jag duschade. Efter frukosten hade jag engelska, vi började med att göra en frågesport där frågorna handlade om hur man såg på arbete, pengar och lite sådant. På en fråga skulle man sätta fyra saker i ordning, det man tyckte var viktigast skulle stå först och det man kunde välja på var pengar, lycka, kärlek och hälsa. Det var svårt att sätta de i ordning tycker jag eftersom allt är viktigt men jag satte lycka först eftersom jag tycker att man kan klara sig utan kärlek bara man är lycklig. Men jag förstår inte ifall de menade kärlek till en man eller om de menade kärlek till vänner också. Efter lycka satte jag kärlek, därefter hälsa och sist pengar. Pengar är såklart viktigt men jag tycker att det andra är viktigare, man kan inte bli lycklig av pengar men det är roligt att göra roliga saker och pengar ger ändå en viss status. I Stockholm har jag märkt att många har mycket pengar, i alla fall i den skolan där jag går, där verkar nästan alla ha råd med väldigt mycket, en del äter på restaurang varje dag och köper kläder och annat minst en gång i veckan. När jag blir äldre skulle jag vilja ha ett jobb där jag tjänade tillräckligt mycket pengar för att ha råd att leva ett roligt och bra liv men jag skulle inte vilja ha överdrivet mycket pengar, bara så att jag hade råd att äta god mat och göra roliga saker ibland. På en fråga skulle man välja bland sju yrken och välja de tre man helst skulle vilja jobba med, jag satte popsångerska först, det fanns med:) Efter det satte jag journalist och sedan politiker, det vore faktiskt ganska roligt att få vara med och påverka. Journalist vore roligt för att man får prata med människor och sedan skriva ner det de säger. Efter att ha gjort frågesporten spelade jag kort med Nick, han lärde mig ett nytt kortspel men det tog ganska lång tid innan min tröga hjärna förstod hur man skulle spela. Vi spelade först en lättare variant av spelet innan han förklarade hur hela spelet gick till. Imorgon eller senare ikväll kanske vi ska spela det för vi hann bara spela med de lättare reglerna förut. Maja hade redan känt till spelet när hon var här men hon spelar kort mycket oftare än jag.

Jag hjälpte till att göra pizza till lunch, degen blev halvbra men resultatet blev ändå bra till slut:) Vi hade ost, tomatsås, anjovis och oliver på pizzan, det var faktiskt gott. Efter lunchen satt jag vid datorn en stund innan några kom och hälsade på här, det var en man och en kvinna från Nya Zeland. Deras dialekt var annorlunda men jag förstod en del av vad de sa. Lite senare åkte Mary och jag för att träffa de ungdomar som är med i den där kontaktgruppen. Jag köpte en chokladmilkshake innan jag satte mig med dem. En tjej som hette Claire satt bredvid mig och vi pratade lite men jag lyssnade mest på vad alla sa, de pratade mycket snabbare än Mary och Nick, kanske för att de är ungdomar, Mary sa att hon också tyckte att de pratade snabbt. Det är precis som i Sverige, många tycker ju att ungdomar pratar snabbt även här:) De flesta pratade på ett annat sätt än Nick och Mary men jag förstod i alla fall vad de pratade om även om jag inte förstod varenda ord. Sen förstod de vad jag sa när jag pratade så det var ju också bra. En kille som hette Simon var trevlig och alla andra verkade trevliga även om jag inte direkt pratade med dem. På söndag ska jag träffa de igen, det är roligare än att bara prata med äldre människor. Nu orkar jag inte skriva mer, har inget mer att säga heller men hoppas att alla får en bra helg.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: eliin

kolla in vem som vann tävlingen :)

2009-06-26 @ 21:31:41
URL: http://baaraeliin.blogg.se/
Postat av: emmy

ja,alltså Michael Jackson var ju king of pop, så det är klart att det är stort. Samtidigt är han ju en legend, lite av våran tid Elvis haha men ungefär så ,om man tänker, han lyckades med så sjukt mycket,men fick ändå så sjukt mycket skit emot sig.

Men att han lyckades skapa musik kan ingen ta ifrån honom, någonsin!

Även om jag inte lyssnat så mycket på honom så har han gjort en del bra låtar :)

2009-06-27 @ 01:16:09
URL: http://somemmy.webblogg.se/
Postat av: eliinn

nej då lite otur bara så långt ifrån var du väl inte ?:) och tack för du var med och tävlade ! :P

2009-06-27 @ 09:09:34
URL: http://baaraeliin.blogg.se/
Postat av: Mamman

Hej, igen!

Ja, visst blev man lite chockad av att höra att Maxon Jackson är död. Det var liksom inte något man tänkt sig. Konstigt! Otroligt bra var han i alla fall. Så mycket känsla i rösten är det få som har.



Det verkar som att du kommer framåt i språkstudierna. Och att du får mat som är god, det var du ju lite orolig för innan. Kul att vara med och laga maten oxå, eller hur?



Här är det varmt som sjutton och vi sitter i trädgården och pustar. Lovisa lägger tak på Kråkis. Elsa o Matilda kommer hem fån USA i morgon, tror jag. Dannes bil har pajat så han ska köpa en ny.

Och jag har en vecka kvar att jobba.



Ha det så gott!! Kramar, Mamma

2009-06-27 @ 12:32:52
Postat av: Ronja

Oj, bor du på samma ställe som Maja gjorde?

2009-07-03 @ 10:59:21
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0