Torsdag, tolfte dagen

Hej!

Inatt sov jag faktiskt ganska bra, bättre än jag har gjort på många nätter. I och för sig var det svårt att somna men jag vaknade inte en enda gång på hela natten, rekord på länge:) Nick och jag hade engelska på morgonen, jag jobbade med allt möjligt. Efter det åkte jag till skolan där Mary jobbar och var med under två lektioner. Den första lektionen var samma som förra veckan med Jenny, Fernanda, Susan, Karen och alla andra. De testade att skriva på punktskriftsmaskinerna plus att vi spelade kort=) De var äldre än vad jag trodde, runt femton år och det var trevligt, jag pratade mycket med Jenny idag, hon sa några ord på kinesiska, har glömt de flesta men ändå. Lektionen tog slut väldigt fort vilket kändes lite tråkigt menmen. Nästa lektion hade Mary bara en elev som hette Nigina, hon är från Uzbekistan. Nigina kom till England i oktober och hade inte lärt sig någon engelska innan det, man märkte att hon tyckte att det var svårt men jag förstod i alla fall vad hon sa:) Vi skrev punktskrift och spelade kort, Nigina vann stort över både Mary och mig. Sedan läste Mary ett kapitel ur boken High school musical, jag visste inte att det från början var en bok utan trodde bara att det fanns filmer. Undrar om det finns fler sådana böcker för det finns ju tre filmer än så länge. Boken var bra och jag förstod nästan allt, de använde ganska lätta ord i den, Mary läste första kapitlet.

Efter lunchen tog jag det lugnt en stund innan jag sedan såg första High school musicalfilmen. Den är roligare än boken på grund av att man får höra musik ofta och för att de sjunger. Lovisa sjöng låtarna hemma väldigt mycket tidigare så jag kände igen dem:) Filmen var faktiskt väldigt bra, i och för sig visste man hur den skulle sluta väldigt tidigt men att höra låtarna  var roligt och handligen var bra. Jag tror faktiskt inte att jag hade förstått engelskan lika bra för två veckor sen men nu kunde jag förstå det mesta, jag märker att jag har utvecklas på det sättet för tidigare tyckte jag att det var jättejobbigt att se en film på engelska men nu känns det som att jag har lättare att hänga med, jag kan ha fel men hoppas inte att det är så. Mary och jag gjorde vitlöksbröd lite senare och det gick bra. Brödet blev dessutom jättegott, jag hjälpte även till med att göra en sallad och rensa krusbär som jag sedan lade i socker. Eftersom de köpte tre biljetter på gymmet förut gick jag dit igen idag. Vi hade bokat en person som visade oss några av maskinerna, han var bra på att förklara. Jag kände mig ganska trött efter att ha tränat i cirka en och en halvtimme men det kändes samtidigt väldigt skönt. Min kondition är fortfarande dålig och jag är dessutom inte ens stark men om jag tränar borde jag ju åtminstone få lite muskler kan man tycka. När vi kom tillbaka pratade jag lite med Mary och nu tänkte jag ta det lite lugnt innan jag går och lägger mig.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0