Torsdag, halva sommarlovet har gått

Hej!

När jag skriver nu har halva sommarlovet gått, det känns faktiskt ganska tråkigt. Men jag får försöka tänka att jag faktiskt är ledig lika länge till som jag har varit, tänk att mer än en månad kan gå jättefort när man har lov och får göra saker man tycker om men att tiden kan gå mycket segare när det är skola och man har mycket att göra. På ett sätt kan tiden gå fort när det är skola också men när jag till exempel sitter på lektioner som jag tycker är lite tråkiga kan det kännas som att tiden går hur långsamt som helst. Nu är jag inne på den bärbara datorn som faktiskt fungerar bättre nu än i söndags, bokstäver försvinner inte när jag är inne på internet. Men det är fortfarande några hemsidor som krånglar har jag märkt, nu har jag i alla fall internet explorer sju igen som jag ville men jaws nio är inte alls bra enligt mig. Efter sommaren ska jag nog be att få ett annat jaws så att jag kan vara inne på de hemsidor jag vill utan att datorn ska sega sig, jag har kommit fram till att det är jaws nio som jag inte tycker om. Under sommaren kan jag leva med det men inte sen när skolan börjar, en från syncentralen ska ändå komma och installera scannern och punktskrivaren sen så då borde det ju inte vara några problem att läga in ett annat jaws.

I måndags hände inte alls mycket, Adam och jag spelade Singstar hos Björn och gjorde lite annat roligt. Det känns lite som att jag har glömt vad jag har gjort varje dag när jag inte har bloggat, därför föredrar jag att skriva varje dag men nu får det bli ett jobbigt inlägg istället. På tisdagen hade vi väl ganska tråkigt tror jag, vi sov bort en stor del av dagen och sen var vi ute och gick lite. Grillade gjorde vi både på måndagen och tisdagen, de har faktiskt använt grillboken som jag gav Björn i födelsedagspresent. Det blev olika sorters grillspett och halomiost, jag åt det första gången hos Rebecka men det verkar bli vanligare och vanligare nu, många jag har pratat med tycker om att grilla det. Under kvällen i tisdags åkte vi för att köpa biljetter till Harry Potter och halvblodsprinsen eftersom vi inte trodde att vi skulle få några biljetter på onsdagen annars. Premiären av filmen var ju nämligen igår, i alla fall i Sverige, i och för sig vet jag att många kändisar och andra människor har kunnat se den tidigare men första dagen då vem som helst kunde se filmen var igår. Efter att ha köpt fyra biljetter åt vi glass, det fanns ett ställe där de hade ungefär femtio olika sorters kulglass, jag älskar verkligen glass! Jag tog tre kulor, trippelchoklad, äpple kanel och banan. Det var en god blandning och jag tyckte om alla kulor!

Igår eftermiddag åkte vi alltså för att se den sjätte Harry Potterfilmen. Det blev stressat eftersom vissa hade problem med att hitta olika saker precis innan vi skulle åka. Sen ville vi hinna köpa godis innan filmen började, det måste man ju bara ha! Det var i alla fall tur att Villys fanns i samma hus som filmen visades i och att vi inte behövde stå i någon lång kö. Jag köpte en tuttifruttipåse och en kexchoklad, Adam köpte två påsar haribonappar och en kexchoklad och Björn och Maria köpte en coca cola och en påse med plockgodis. Filmen skulle börja tio i tre och fastän klockan nästan var tre när vi kom var det ändå bara reklam fortfarande, den här gången tackar jag SF bio för att de har ungefär femton minuters reklam innan de börjar visa filmen man vill se:)

Filmen var jättebra, en av de bästa Harry Potterfilmerna enligt mig! Jag kunde inte förstå vad alla sa hela tiden men ibland förklarade Björn det för mig. Sen syntolkade han och sa vad som hände, annars hade jag inte förstått. Jag har faktiskt inte läst sjätte eller sjunde boken men jag vet ungefär vad som händer. Jag kommer ihåg precis när sjätte boken hade kommit ut på engelska, en dag senare berättade en kompis vem som dog i näst sista kapitlet. Det fick mig att känna att det kanske inte var lika viktigt att läsa sjätte boken, jag vet vilka som dör i sjunde boken också och hur det går för alla menmen, jag vet att jag kommer läsa om alla böcker någon gång när jag har mycket tid. Ibland kan det vara skönt att få veta slutet i vissa böcker, det kan ju ändå vara jätteroligt att läsa dem! En del tycker ju att det kan vara tråkigt att läsa en bok bara för att man vet slutet men det håller jag inte med om. Egentligen vet jag inte varför jag tycker att just sjätte filmen är en av de bästa filmerna men skådespelarna var bra och sen hände det saker väldigt ofta, det är en sak som jag tycker om med Harry Potter, det är väldigt sällan som böckerna eller filmerna blir tråkiga.

När vi hade sett färdigt filmen åkte vi och åt på restaurangen Örtagården. Det är absolut min favoritrestaurang för tillfället eftersom jag tycker om deras sallader och vegetariska rätter väldigt mycket. Igår fanns även kött, soppa, pasta och fisk med i buffén, när jag har varit där tidigare har allt varit vegetariskt men nu har de tydligen börjat med annan mat också. Jag åt mycket och blev väldigt mätt, det enda jag blev lite besviken på var deras fruktris, det brukar vara godare annars. När vi kom tillbaka till Björn spelade Adam och jag Tekken, ett playstationspel där man slåss. Jag spelade det väldigt mycket när jag var yngre och anledningen till varför jag tyckte mycket om just Tekken var för att man hela tiden hör vad som händer. Sen tittade vi på ett program av allsång på skansen och på när kronprinsessan firade sin födelsedag. Det är synd att jag inte spelade in någonting från när jag träffade kronprinsessan, vi har bara kvar kort från det men jag kan ju inte se dem. Det enda jag kommer ihåg av det var att Viktoria lät trevlig och att hon pratade ganska mycket, både med mig och en annan tjej som var med.

Idag är det torsdag och jag sov ganska länge eftersom Adam och jag var vakna till över tre inatt. På eftermiddagen åkte Maria och jag för att hämta min dator på syncentralen, Adam orkade inte följa med. Jag fick testa datorn lite på syncentralen och tycker som jag skrev tidigare att den i alla fall fungerar bättre nu än förra veckan, för två veckor sen var den däremot bättre än nu och det är ju synd. På hemvägen handlade vi lite och jag hittade Marabou sommar, det konstiga var att den chokladen bara är etthundraåttio gram, Marabous andra chokladkakor brukar ju vara tvåhundra eller tvåhundratrettio gram. Marabou sommar är i alla fall svår att hitta, jag har bara hittat den i två eller tre affärer hittills. Men den är väldigt god och innehåller torkade jordgubbar och någon sorts kex tror jag.

Till middag grillade vi igen och idag gjorde vi någon sorts vegetariska hamburgare som stod med i grillboken, de innehöll bland annat majs, bönor, råris och nötter. Jag tycker att hamburgarna var goda när man hade halomiost, dressing och tomat också, alltså i bröden. Efterrätten var god, bananer med choklad och glass! För en stund sen var vi och lämnade Adam vid tåget och nu tänkte jag fortsätta installera några program som försvann när jag lämnade in datorn, de var tvugna att omformatera den igen. Ha det bra tills nästa gång jag skriver.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Halomi är jättegott tycker jag!

2009-07-18 @ 00:18:46
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0