Torsdag, musikteorin var svår

Hej!

Frukttårtan igår var inte riktigt lika god som den annars brukar vara men det var ju absolut bättre än ingenting! Ninas pojkvän fick en maskin där man kan göra apelsinjuice. Jag smakade ingen juice igår men de andra sa att den var god. Annars hände inte mycket igår förutom att jag satt lite vid datorn och pratade med Kim på kvällen. Våra samtal är inte alltid jätteroliga eftersom vi inte säger jättemycket men det är ändå trevligt. Kim och jag har känt varandra sen jag var ungefär sju år, eller det var då jag träffade Kim för första gången.

Imorse när jag vaknade och rörde lite på mig kände jag att jag har träningsvärk från igår, yes! När jag kom till skolan lite senare visade det sig att alla som var med på idrotten har träningsvärk idag. Den andra artistmusikerklassen hade tydligen gjort samma sak som min klass och även de hade lite ont. Vi började att prata om kommunism på samhällskunskapen. Vi kom fram till att kommunism är väldigt likt socialism. Det finns ju både för och nackdelar med alla ideologier men jag tycker i alla fall mer om socialism än kommunism.
Musikteorin var lite senare på dagen och då hade vi prov. DEt var jag inte förberedd på eftersom jag missade den förra lektionen. När jag frågade några vad de hade gjort nämnde de inte att vi skulle ha prov nästa gång. Men det gick ganska bra för mig, teoridelen klarade jag ju inte av men på gehörsdelen klarade jag det mesta. Jag satt och hade ganska tråkigt medan alla andra skrev teoridelen men efter att de hade gjort det gick vi igenom hur olika intervaller låter. Jag kan alla stora och rena intervaller ganska bra men de små och överstigande är jag inte alls bra på. Vi ska komma på en låt till varje intervall så att vi sedan lär oss att känna igen intervallet snabbare men jag kände inte igen alla låtar som min lärare föreslog idag. Jag måste alltså försöka att hitta egna låtar tills nästa vecka eller lära mig lite av början på de andra låtarna.

Till lunch var det soppa som inte alls var god, konsistensen var konstig plus att det bara låg potatis i den kändes det som. Soppan gick att äta i alla fall och efter lunchen läste jag kapitlet om filmer innan engelskan började. Vi lyssnade först på några tal, på måndag ska vi skriva vårt tal som vi ska redovisa inför klassen. Vem ska jag tacka egentligen? Ellen föreslog att jag ska tacka min gamla assistent och det skulle jag ju kunna göra. Jag hade henne i fem år och jag skulle kunna prata i tre minuter och säga vad vi har gjort och vad som var bra med henne. Det borde i alla fall gå att få ihop ett tal på tre minuter om det. Annars skulle jag kunna tacka min gamla musiklärare som jag säkert också skulle kunna prata om i tre minuter, jag får se hur jag gör. Min engelskalärare föreslog nämligen musikläraren.
Den sista stunden av lektionen fick vi skriva läxförhör. Jag skrev i alla fall på allting och kom på fem typiska saker som ofta återkommer i filmer. I texten stod det om filmer och att man ibland kan förutse handlingen.
Min extralektion i musikteori var svår. Vi gick igenom kvintcirkeln igen och nu kan jag alla platser i ansiktet och ska träna på att veta vilken ton som ska vara på vilken plats. Tills nästa vecka ska jag snabbt kunna peka i ansiktet och säga vilka toner det är.
Nu ska jag sluta blogga och lyssna på musik istället.
Jag kanske inte skriver någonting förrän på söndag för imorgon ska en från syncentralen komma på lunchrasten och efter det ska jag åka till Adam.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Jag anser fortfarande att du ska hylla korna! de är så försummade. eller..varför inte hylla rolf?

2009-01-23 @ 09:56:43
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: sarah

hejhej!!

2009-01-24 @ 16:49:54

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0