Tisdag, ungdomsgården har öppnat igen!

Hej!

Ja, ni ser ju på rubriken att jag nyss har varit på ungdomsgården! Jag träffade några av mina kära vänner, det känns verkligen roligt att ungdomsgården har öppnat igen. Tyvärr är den bara en gång varannan vecka men nästan alla vill att den ska vara en gång i veckan. Många gav som önskemål att den ska vara varje tisdag.
Skoldagen kändes ganska seg, vi fick inte jobba i gruppen på kultur och idéhistorian, vi får bara nästa veckas lektion på oss att jobba med det. Vi fick reda på att den muntliga redovisningen ska vara ungefär tio minuter, hur ska vi kunna prata om Syndafloden i tio minuter när det knappt finns någon fakta om den? Ellen hjälpte mig att läsa i häftet men där fanns det ingen information om de olika tredje frågorna, det enda som finns i häftet är svar till fråga ett och två som alla grupper ska lämna in skriftligt. Men min grupp kommer att jobba med det här utanför lektionstid också, vi kommer ju aldrig att hinna klart med allting på åttio minuter.

På öppen tid var det olika uppträdanden i dans, teater och sång. Det var personer från vuxenutbildningen som visade lite av vad de gör. Tyvärr fick man bara höra en låt, sångerskorna var jätteduktiga! Låten fastnade på min hjärna också och jag blev väldigt glad av den. Teatereleverna spelade upp två korta scener, Humlet och Romio och Julia. Danseleverna dansade till en låt som jag aldrig har hört tidigare tror jag men det var någon poplåt tror jag.
Till lunch var det nudlar med någon böngryta, väldigt gott faktiskt. Efter lunchen satt Ellen och jag i rummet och pluggade. Nu har jag hunnit skriva fem läsloggar till en text och nu har jag bara hälften kvar att skriva. Men jag har inte bestämt mig för vilken text jag ska ta citat från mer än Far och jag-texten men jag får komma på det imorgon. Man ska skriva läsloggar till två texter men ändå bara lämna in den bästa av dem. Jag har väldigt svårt att förstå hur man skriver läsloggar och vad som är viktigt att få med i dem. Men jag har försökt så gott jag kan och imorgon ska jag fråga läraren lite om det. Annars kommer jag ändå att lämna in den på fredag och sedan få svar av läraren vad jag ska lägga till, efter det får jag lite tid på mig att ändra det jag ska och sedan ska läsloggarna lämnas in igen. Jag tycker om att skriva olika arbeten då man får kommentarer av andra på vad man ska förbättra.

Alex var på ensemblen idag och vi sjöng två låtar. Det var en lugn ballad som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att sjunga. Däremot verkade de andra inte tycka om låten, Ellen gjorde nog det lite men ingen annan. Därför kanske jag tar en annan låt men eftersom jag ändå tyckte om den låten och alla andra har hittat en låt som de vill sjunga skulle jag ju kunna ta den. Alex ska i alla fall maila mig låttexterna och låtarna. Sedan mailade Ola som jag har i ensemble mig texterna till de låtar vi har sjungit med honom. Sedan fick jag en fil där det står en massa låtar från 1970-talet men det var en bildfil och jag kunde inte använda punktdispalyen särskilt bra när jag läste den. Jag får be någon läsa några låtar för mig istället kanske.

När ensemblen var slut åkte jag till Adam. Vi åt lax och majslåda, alltså majs med ris och grönsaker kan man säga. Efter det tog vi bussen till Liljeholmen och åkte sedan tunnelbanan en station till Aspudden. När vi kom fram till ungdomsgården några minuter senare var dörren låst. Rena kom efter en stund och vi stod och pratade om lite allt möjligt. Rena ville att vi skulle träna på att prata engelska och det gjorde vi en stund, hon förstod i alla fall vad jag sa=) Men när klockan var tio över sex såg vi att några redan gick runt därinne och vi knackade på dören och blev insläppta. Jag började med att gå runt lite och hamnade i showdownrummet och spelade en match mot en av ungdomsledarna. Jag vann med 7-5 mot honom, trevligt. Efter det gick jag och pratade med alla andra, vi diskuterade bland annat ungdomsgården. Alla fick säga vad vi tycker är bra, dåligt och vad som kan bli bättre. Jag sa att jag tycker att det är bra och roligt att man får träffa alla kompisar och att det var bra att alla ungdomsledare är glada och trevliga. Sedan tycker jag att det är dåligt att taxichaufförerna aldrig hittar dit och de sa att de skulle försöka att fixa det på något sätt. Det är väldigt dåligt skyltat där. Det som jag vill ska bli bättre är att ungdomsgården ska vara oftare, kanske en gång i veckan, då kan man välja lite när man vill gå på den. Nu försöker jag alltid att prioritera ungdomsgården även när jag har prov dagen efter. Men om det skulle vara varje vecka skulle ju jag kunna hoppa över den ibland.

Vi hade showdownturnering senare på kvällen. Jag började med att spela mot Ronja och mot henne vann jag med 11-3, jag trodde först att jag skulle förlora för jag var dålig i början. Okej, jag var sämre mot ungdomsledaren, det tar alltid tid för mig att värma upp. Efter att jag hade spelat mot Ronja var det några andra som spelade. Jag spelade min andra match mot en av ungdomsledarna, jag vann med 12-0. Min sista match spelade jag mot Mickis och den vann jag med 11-2 tror jag. Jag har funderat på att börja träna showdown igen men jag skulle knappt hinna hem från skolan förrän jag skulle behöva åka hemifrån. Jag skulle i princip kliva in i en teaxi precis när jag hade kommit hem. Men det är ju nästan värt det känner jag. Å andra sidan skulle jag inte äta någon middag förrän jag kom hem igen och det skulle jag inte klara känner jag. I så fall skulle jag vara utan mat från klockan tolv till klockan nio, alltså nio timmar.
Innan jag åkte hem idag pratade jag med Mickis, Rena, Ronja och alla andra trevliga människor. Adam och Viktor följde med mig ut och väntade på min taxi, den kom lite sent men körde hem mig ganska fort fastän det är halt ute.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: ronja

Ja, sägtill om du börjarträna showdown! Annars skulle jag tycka det var kul om du ville trna gaolball istället.

Det är så bra också, det glömde jag faktiskt säga igår, att ledarna har blivit mer som kompisar än som ledare och man vill aldrig åka hem heller. Haha, får säga det nästa gång.



sv: avundsjuk blev jag nu! Om jag kunde klara 6 på beep! Jag sprang med sringlina. Förut sprang jag med någon, men det var mycketjobbigare, fast jag fick bättre resultat då!

2009-01-21 @ 15:21:24
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Marielle

Hej!

Jag kikar in hos dig för att jag vet att du älskar tävlingar. Hos mig kan du just nu vinna sjukt bra priser genom att gissa bilden. :-)

2009-01-21 @ 17:16:32
URL: http://marielletorgersson.blogg.se/
Postat av: Marielle

Jättebra att du kritiserar. De´t göra bara att jag kan förbättra. :-) Nästa tävling blir helt klart en klurig fråga och ingen bild! Kram

2009-01-21 @ 17:31:08
URL: http://marielletorgersson.blogg.se/
Postat av: Emma

Era små ungdomsgårdsmuppar, om ni kunde känna min avundsjuka..shit vad rädda ni skulle bli. muhaaa.

2009-01-21 @ 17:40:33
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Emma

(såg din kommentar nu) anytime you want!!!

2009-01-21 @ 17:43:41
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0