Tisdag, ska plugga matte idag

Hej!

Träningen gick väl sådär igår, jag var hur trött som helst. Jag skulle ha ätit någonting innan men jag glömde bort det eftersom jag inte var särskilt hungrig. Men sen efter att ha tränat en stund kände jag mig lite körd. Men jag spelade tre matcher och vann två av dem. En av matcherna vann jag med 11-2 och den andra med 11-9, det var bara tur att jag råkade göra mål. I den tredje matchen sköt jag ut bollen hela tiden och förlorade stort med nästan 11-0, eller kanske inte men vi säger det. Jag är hur dålig som helst på att serva och skjuta raka bollar. Två av fyra gånger rullade bollen in i mål när jag sköt rakt, ibland har man tur=)
När jag kom hem diskuterade Nina och jag ledsagare, hon skulle hjälpa mig att ringa några idag.

Imorse var jag stressad, innan jag gick och lade mig kände jag mig jättetrött men sen när jag låg i sängen blev jag pigg igen, jag fungerar lite konstigt. Därför kände jag mig lite körd när klockan var lite över åtta och jag skulle gå upp, från söndag till måndag sov jag ju också dåligt. När jag skulle dricka råkade jag tappa ett glas på golvet, det gick sönder lite men klarade sig ganska bra som tur var. Sedan hittade jag inte skärvorna från glaset som hade gått sönder fastän jag klampade runt på golvet ganska länge.
Taxichauffören körde mig till skolan på bara lite mer än en kvart, annars brukar det ta mellan tjugo minuter och en halvtimme. Jag klarade av att gå till kultur och idéhistorian själv men det berodde lite på att jag hörde några i klassen prata i klassrummet där vi skulle vara. På lektionen var det ganska segt, ingen grupp redovisade sina bibeluppgifter och därför pratade läraren om medeltiden hela lektionen. Ibland kände jag att jag drömde mig bort och tänkte på annat men jag antecknade ändå det mesta. Att sitta och lyssna i åttio minuter har jag ibland svårt för men det går helt okej. Vissa lärare har jag lättare för att lyssna på än andra.
På öppen tid pratade rektorn om högskolan och olika poäng, jag lyssnade inte jättenoga eftersom det känns ganska långt borta för mig. Men han tog också upp det här med att välja kurser som jag ska göra nästa år, hoppas att jag kan välja psykologi och spanska, det beror ju på vilka tider det är. Om det är samtidigt vet jag inte vilket av dem jag ska ta, om jag läser spanska får jag ett halvt meritpoäng extra och det får jag ju inte om jag läser psykologi. Men å andra sidan har jag länge sett fram emot att läsa psykologi och därför vet jag inte. Jag får hoppas att lektionerna inte ligger samtidigt nästa år.
Till lunch var det pasta som var helt okej. Men senare kom några i min klass och diskuterade vad som fanns i maten, det lät lite mindre trevligt. Om jag visste allt som jag åt och vad det innehöll skulle jag säkert sluta att äta.

Efter lunchen skulle jag leta reda på glosor till ett kapitel i engelskan. Men glosorna fanns såklart inte i min bok, inte någonstans. Seriöst, vad jag störde mig på det! I min bok ligger inte kapitel på samma sidor som i de andras böcker och innehåller bara ungefär samma sak som de andras bok. Vilka är det som trycker böckerna egentligen? När vi beställde mina böcker sa vi att vi ville ha exakt samma bok som de andra och gav ett speciellt nummer som stod på deras bok. Men ändå skickar de en gammal bok till mig, de är ju lite sega. Det verkar som att det bara är gamla människor som jobbar på det där stället. Okej, det kanske kostar mycket pengar för dem om de ska trycka en nyare version av boken men snälla människor, det är ju inte mitt problem. Hur svårt kan det vara, sitter de bara och fikar hela tiden eller? Att bara göra en ny bok tar ett halvår eller ibland mer, om det är så måste de ju vara otroligt sega. Allt måste hålla på och godkännas av människor men för seende kan man däremot trycka böcker hur snabbt som helst, mycket snabbare än vad kära resurscenter syn kan göra. Okej, nu har de tydligen bytt namn också men jag orkar inte bry mig.
Jag fick alltså sitta och slå upp varenda ord vilket ingen av de andra behöver göra. Alla ord fanns inte ens i den ordlista jag använder på internet. Den hemsidan har inte många ord alls men nu har skolan beställt en ordbok till mig som kommer snart hoppas jag.

Nu när jag har klagat en stund ska jag istället säga att senare pluggade jag lite matte och min hjärna har äntligen börjat att förstå lite hur ekvationer fungerar och hur man ska skriva. Men ikväll ska jag plugga mycket så att jag klarar provet imorgon.
Rebecka och jag gick till ett rum i slutet av håltimmen och tränade på On my own. På fredag har jag ju ingen sånglektion och därför är det ju bra om jag kan låten lite tills nästa gång. Det är ju jättebra att Rebecka kan läsa noter och spela piano:) I låten finns det ganska många höga toner och där är jag lite körd. Min röst försvinner ibland, undrar när min röst är färdig. Det känns fortfarande som att jag är i målbrottet ibland.
Efter ensemblen åkte jag hem och nu sitter jag här och ska plugga matte. Det är väldigt tråkigt tycker jag men man måste ju göra tråkiga saker också.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Spelade du showdown igår? Det är ju kul =)



Det är ju hur irriterande som helst när man tappar något och sedan inte hittar det hur mycket man än letar. Jag har dessutom en förmåga att missa allting precis som jag ska hitta...



Jag tycker att du ska läsa psykologi om du måste välja nästa år. Den vill du ju gå, så då ska du göra det tycker jag.

2009-02-10 @ 21:16:54
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: ronja

Min röst är typ inne i den värsta målbrottsperioden nu, jag kan knappt sjunga braalls, bara vissa dagar och det är typ sällsynt. Förut kunde jag sjunga okej nästan var dag och nu sjunger jag typ bara bra några få gånger på tre veckor! Idag sjöng jag karaoke i skolan två gånger, båda gångerna sjön jag så där.

2009-02-11 @ 19:39:55
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0