Melodifestivalen, deltävling ett i Göteborg

Hej!

Nu ska jag skriva lite om den första deltävlingen i Göteborg. Hoppas att jag kommer ihåg allt nu för när jag skriver det här är jag på otroligt dåligt humör.

Melodi nummer ett var Nina Söderquist som sjöng en låt som heter Tick Tock. Jag tycker att låten var helt okej och den hade en bra melodi i refrängen. Jag hörde dock att hon var klädd ganska konstigt.
Melodi nummer två var Jonathan FAgerlund som sjöng låten Welcome to my life. Jag fick låten på hjärnan direkt och tycker verkligen att den borde ha gått vidare. Refrängen var ju jättebra och Jonathan sjöng inte dåligt heller!
Melodi nummer tre var Shirley Clamp som sjöng låten Med hjärtat fullt av ljus. Shirley var ju helt underbar!<3 Låten var ju jättebra men kanske för lugn för att vara med i melodifestivalen. Men jag kan fortfarande inte förstå hur hon kunde komma sist! Shirley är ju helt fantastisk och har en jättebra sångröst! Låttexten var ju jättebra och allting!
Melodi nummer fyra var Scotts som sjöng låten Jag tror på oss. Jag fastnade aldrig för den och tycker att texten var ganska konstig. Det lät lite som en dansbandslåt, det enda de hade gjort var att göra så att den gick lite snabbare än en del andra dansbandslåtar.
Melodi nummer fem var Emilia som sjöng låten You´re my world. I början tyckte jag inte att låten verkade särskilt bra men sen blev den bättre. När jag hörde låten för andra gången var den väldigt bra. Emilia verkade bli jätteglad när hon gick till finalen och jag tycker verkligen att hon förtjänade det.
Melodi nummer sex var Alcazar som sjöng låten Stay the night, jag tror att den hette så i alla fall. Refrängen var bra och de lät jätteglada när de sjöng! I Globen hoppas jag att det går bra för dem.
Melodi nummer sju var Caroline af Ugglas som sjöng låten Snälla, snälla. Caroline sjöng i alla fall bättre än när hon var med i melodifestivalen för två år sen tycker jag men låten var verkligen inte alls bra. Jag störde mig när hon hela tiden sjöng Snälla, snälla och låten var för lugn för att vara med i melodifestivalen tycker jag, den passade inte in där. Men ändå gick Caroline till andra chansen plus att hon fick den internationella juryns röst.
Melodi nummer åtta var Marie Serneholt som sjöng låten Disconnect me. Låten var bra och jag fick den på hjärnan ganska snabbt. När jag hörde låten ville jag dansa runt och vara glad. Det var synd att den inte gick vidare.

Det som jag stör mig på just nu är att Shirley inte ens gick till andra chansen. Hur kunde hon komma sist, seriöst? Enligt mig var hon absolut bäst och det fanns många låtar som var sämre. Men Shirley har ju i och för sig redan varit i final två gånger och därför vet hon ju hur det känns. Jag ska gå in på SVT snart och lyssna på hennes låt igen, man kan redan lyssna på alla låtar som inte gick till andra chansen eller finalen. Låtarna som gick direkt till Globen tycker jag alltså om men varken Scotts eller Caroline är min musiksmak.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: lovisa

jag tycker att shrileys låt var sådär men hon skjunger ju hur bra somk heslt !! fattar inte

2009-02-08 @ 00:17:17
URL: http://sjobloom.blogg.se/
Postat av: Olivia

usch. allt va dåligt igår verkligen :(

2009-02-08 @ 11:07:12
URL: http://ollies.blogg.se/
Postat av: sarah

hej! jag tycker Emilia var jätte bra hon hade låt nr 6. cad tycker du :) :)

/sarah

2009-02-08 @ 12:03:00
Postat av: ronja

Det jag tycker är så konstigt är att utgången kunde bli som den blev, för exakt alla jag pratat med sen mellodifestivalen har varit missnöjda. Nina var min favorit. Shirleys låt hade jag kunnat älska, men hon sjöng ganska falskt, särskilt i slutet. Fast jag skrev ändå i hennes gästbok sen, för hon förtjänade i alla fall bättre än att komma sist.

2009-02-08 @ 18:34:40
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: sarah

ja jag tycker att att allt blev rörigt när dom hade

blandat in första chansen och andra och sedan skulle

någon jury från typ frankrike komma och säga vilken han yckte var bäst typ!!

2009-02-09 @ 20:26:32
Postat av: Johan

Melodifestivalen är generellt sett bara skit. Den ända låten som var hyfsad var Emilia. AF Ugglas var ju skandal! Så otroligt dålig!

2009-02-11 @ 11:17:48
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0