Måndag, spaleade in lite av en sketch till melodifestivalen

Hej!

Idag slutade jag tidigare för en gångs skull men det var bara på grund av att inspelningen gick snabbare än vad jag trodde.
Innan ensemblen träffade jag två tjejer från en annan skola. De hade varit på Kulturama ganska länge och väntat på mig. Det var tur att de hann se mig när jag kom till skolan för de var nära på att gå. De skulle i alla fall spela in en film och frågade om jag ville vara med där, filmen ska handla om funktionshindrade tydligen. Jag är ju blind och det är ju ett funktionshinder, jag tackade ja till att vara med i deras film i alla fall. Hoppas bara att jag inte missar några lektioner men jag har ju en massa håltimmar.
Ensemblen gick ganska bra, vi sjöng bara Have you ever seen the rain, vecka åtta ska alla ensembler uppträda med två låtar och en av låtarna vi ska sjunga är Have you ever seen the rain. Jag sjunger en understämma i refrängen och på en liten bit av andra versen. Tills nästa måndag måste jag lära mig hela texten på låten för jag är fortfarande lite osäker på vissa ställen.

Precis efter ensemblen skulle vi samlas i receptionen. Där träffade jag alla tjejer och efter en stund gick vi till tvärbanan. Jag åt en smörgås på väg till Liljeholmen, jag hade inte klarat mig utan att äta någonting tror jag. Vi bytte senare till en tunnelbana och åkte till Hägerstensåsen. Efter det gick vi en bit och till slut hittade vi dit vi skulle. När vi kom in till något ställe, de spelar in olika saker där i alla fall, fick vi vänta en stund. Sedan fick alla fylla i en lapp där man godkände att man var med i en sketch och att den fick användas av SVT. Jag skrev min namnteckning men bara mitt förnamn.
Senare fick vi vara statister, vi skulle först stå utanför ett rum och när dörren öppnades skulle vi springa in där. Vissa skulle skrika men jag valde att inte göra det, andra skulle bara se glada ut eller vara ganska spända och förväntansfulla. Vi skulle låtsas om att vi gick in till en audition. Först provade jag att gå bakom Ellen men det gick inte särskilt bra för när vi skulle springa hann jag inte med eftersom det blev ett stort tryck och alla sprang in i mig kändes det som. Men sedan fick jag gå sist med någon äldre dam som jag inte kände. Vi hann inte ens komma in i rummet förrän de ropade stopp och inspelningen var över men ändå.
Efter att vi hade gjort om samma inspelning tre eller fyra gånger skulle vi stå i rummet och prata med varandra. Jag pratade med Carla om lite olika saker, jag visste inte vad jag skulle säga och det var mest hon som pratade. Men alla skulle försöka att prata ganska högt med varandra. Sedan kom det in en man som ropade att alla skulle hålla käften och då skulle vi vara tysta. Mannen delade in oss i grupper och vi skulle ställa oss på olika ställen i rummet. Sedan pratade mannen om att vi såg skumma ut som stod som vi gjorde tror jag, jag minns inte riktigt. Efter att ha gjort det några gånger var inspelningarna som vi skulle vara med i slut. Vi ringde en taxi och den kom efter ungefär en kvart.
Det var roligare att vara statist än att sitta i skolan i alla fall men jag tror inte att jag vill vara det igen. Ibland blev det ganska rörigt och det var ju det som var meningen men statist är nog roligare för de som spelar teater tror jag. Man kommer i alla fall att kunna se oss nästa lördag, alltså vecka sju när melodifestivalen är i Skellefteå.
Nu ska jag plugga engelska.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Ellen & Emmalisa

Hej! Vad kul att du fick vara med som statist.

Vi sitter här och läser din blogg, vad duktig du är på att skriva :)

Ha det så fint, Kram! :)

2009-02-02 @ 19:43:01
Postat av: Ellen & Emmalisa

Hej! Vad kul att du fick vara med som statist.

Vi sitter här och läser din blogg, vad duktig du är på att skriva :)

Ha det så fint, Kram! :)

2009-02-02 @ 19:43:41
Postat av: lovisa

vad är statist :D <3

2009-02-02 @ 22:03:33
URL: http://sjobloom.blogg.se/
Postat av: Johan

Det låter ju kul! Jag skulle också vilja vara med på någon inspelning sådär, kanske inte till Melodifestivalen, men något annat =)

2009-02-10 @ 21:41:54
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0