Uss julfest

Hej!

Nu kom jag nyss hem efter att ha varit på Uss julfest men innan jag skriver om den skriver jag kort om gårdagen. Anledningen till varför jag skriver kort om den är att jag knappt gjorde någonting på hela dagen. Nu har jag i alla fall jullov vilket känns enormt skönt, jag har inte riktigt hunnit inse det än men ändå. En hemsk sak som jag märkte idag var att det jag ska plugga på i musikteori under lovet finns i en volym som jag naturligtvis har kvar i skolan. Min lärare kommer inte bli glad om jag inte kan det vi gick igenom i måndags när jag har fått hela lovet på mig att plugga in det, det var ju riktigt dåligt av mig att tro att det skulle finnas i den volym som jag alltid bär med mig till och från skolan. Alltså känner jag mig både dum och väldigt körd nu men jag får väl antingen se om skolan har öppet någon dag innan vi elever egentligen ska börja och försöka ta mig dit på något sätt, eller också får jag fråga någon som läser musikteori b om de har gått igenom det jag går igenom nu. Chansen borde vara ganska stor med tanke på att jag ligger väldigt långt efter i kursen, ännu en anledning till varför det var dåligt att inte kolla upp sidorna i boken. Det är verkligen en nackdel med punktskriftsböcker, de tar ju hur stor plats som helst och en bok som inte alls är tjock på svartskrift, vanlig text, är oftast flera tjocka volymer på punktskrift. Aja, jag får verkligen skylla mig själv som inte kollade upp det, jag hade för mycket annat att tänka på förra veckan.

Hursomhelstvar det julavslutning igår och jag tycker fortfarande bättre om de julavslutningar och skolavslutningar som min grundskola hade. Det beror nog mycket på att vi alltid samlades i klassrummet efter varje avslutning och då fick tillfälle att säga hejdå till alla. På Kulturama gör man inte så, där går man bara på en stor avslutning och går därefter hem, alla verkar inte ens komma på den eftersom det inte är obligatorisk närvaro. Själva avslutningen tyckte jag i alla fall om igår, man fick höra när musikal plus några andra sjöng och det var trevligt. Musikaleleverna sjöng en väldigt rolig låt och så tror jag att det var treornas kör som sjöng en låt. En tjej sjöng solo också och hon var duktig. Sen såg man några dansa och några av låtarna de dansade till blev man glad av. Två personer spelade teater och så fick man se bilder som de elver som går konst och design hade gjort, bilderna var säkert jättefina men jag kunde ju inte se dem, konstigt va? eller inte haha=) Rektorn höll tal som vanligt och jag kommer inte ihåg mycket av det även om det faktiskt var bland de roligare talen jag har hört. En del rektorer tycker jag kan vara ganska tråkiga och verka lite stela men jag tycker att Kulturamas rektor verkar bra:) Ellen och jag skulle ha bytt julklappar igår men det hann vi inte med eftersom min taxi stod och väntade på mig när avslutningen var slut och jag inte kunde se henne någonstans. Men vi kanske hinner ses någon dag under lovet, annars har jag en julklapp kvar att öppna även när skolan har börjat igen och det vore ju i och för sig trevligt:) Av någon anledning som jag inte riktigt förstod sjöng aldrig min vokalensemble igår, jag såg att läraren var där så jag förstår verkligen inte problemet. Det kan ha att göra med att vi inte kom tidigare på morgonen och repade men det berodde på att vi aldrig hade fått veta vilken tid vi skulle komma.. Det hade varit roligt att sjunga upp de två låtarna med tanke på att vi verkligen hade tränat jättemycket och länge på dem. Men det känns ändå inte så tråkigt att det inte blev av. När jag kom hem igår tränade jag lite kondition och efter det tog jag det mest lugnt, lyssnade på olika versioner av Fly me to the moon men orkade inte plugga mer sen. Jag brukar alltid försöka undvika att plugga första dagen jag får lov, vilket lov det än är, att skjuta upp saker är bland det jobbigaste som finns men när jag precis har fått lov brukar jag vilja njuta lite av det innan jag börjar göra tråkiga saker.

Idag åkte jag till ungdomsgården vid halv tolv och taxin var bara lite sen även om det är en massa snö ute. Det är tydligen väldigt halt på vägarna. När jag kom dit pratade jag med lite trevliga människor, Majaplantan och Ronja var bland annat där:) Man fick förresten glögg när man kom idag, den var god och gav mig julkänslor! En stund satt jag och gjorde figurer av mandelmassa som jag sedan doppade i choklad. Eftersom jag har ganska dålig fantasi gjorde jag bara tomtar och snögubbar men det var kul:) Sen satt jag och pysslade lite med Maja, jag började göra ett armband som aldrig blev klart. Till lunch åt vi risgrynsgröt med julbröd och julost, förstå vad mysigt! Efter det hade nästan alla en femkamp men jag fick istället hjälpa en person att baka pepparkakscheesecake. Ingen av oss hade gjort sån tidigare och därför måste jag säga att det gick ganska bra förutom när jag skulle riva apelsinskal och jag skar mig på fingrarna flera gånger. Själva kakan blev ganska god förutom att jag tycker att den innehöll lite för mycket gelatinblad. Jag hann vara med lite under femkampen och körde knorren på grisen eller vad det heter, det hade jag inte gjort på evigheter men det var kul, min knorr blev tydligen ganska bra:) Det jag missade var några grejer som de andra gjorde utomhus, bland annat att gå med en sked i munnen med en snöboll på, göra en snögubbe och ha snöbollskrig. Snöbollskrig kan verkligen vara roligt, i alla fall om alla är blinda eller synskadade för det känns ju mer rättvist än om bara en person är blind och kör mot seende personer. En tråkig sak var att vi skulle ha satt upp showdownbordet men att klockan hann bli så mycket att vi inte hann göra det. Jag saknar verkligen att spela showdown och det är ungefär en månad kvar tills jag får göra det nästa gång, förstår ni hur jag känner? För det första kommer jag ha hunnit bli dålig tills dess för jag blir verkligen dålig när jag inte har spelat på ett tag och för det andra tycker jag verkligen om att spela showdown! Det är verkligen en tråkig sak med alla lov, träningar och sånt gör också uppehåll, egentligen borde ju folk bara vilja träna mer när man ändå kanske inte har jättemycket att göra men så tänker tydligen inte folk, inte många i alla fall. Det känns seriöst hur tråkigt som helst att inte kunna spela på länge för det är verkligen en av de bästa sakerna i livet! Ni som läser min blogg kommer verkligen bli uttråkade när jag tjatar om att jag saknar showdown under lovet, de dagar jag har riktigt tråkigt kommer jag klaga jättemycket, tyvärr.

Julfesten började klockan fem och alla drack glögg igen, man måste ju passa på att göra det när det är jul för det är ju bara då man gör det. Adam kom till gården och vi hade mycket att prata om, det var trevligt och jag hoppas att jag hinner träffa honom igen innan han åker till Christine. Vi hinner ju nästan aldrig ses längre men det känns alltid roligt när vi väl ses, det är skönt att ha en person som man känner så bra för Adam är nog den jag känner bäst av mina vänner, det finns kanske några till som jag känner lika bra men det är nästan ingen. Till middag var det en massa god julmat! Jag åt jättegoda vegetariska köttbullar och korvar. Sen åt jag Janssons frästelse, tofu, lax och julost. Jag åt lite annat också som jag har glömt, just det ägg till exempel. Under middagen fick jag julkänslor och nu känner jag att julen är nära! Ronja höll i allsång lite senare då vi sjöng lite olika jullåtar, bland annat Nu är det jul igen, Nu tändas tusen juleljus och Tänd ett ljus. Efter det kom tomten! Jag tror fortfarande på tomten, allt blir ju så mycket roligare då. Tomten sa lite roliga saker och delade ut paket, fastän man fick välja lite vilket paket man ville ha var jag dum nog att inte känna så noga och ta en chokladask. Det var inte bara jag som fick choklad men jag hade gjort mycket för att få något annat. Det känns lite tråkigt att bara få en chokladask när man själv har ansträngt sig och verkligen tänkt ut en julklapp som skulle kunna passa alla. Ni avgör ifall ni tycker att min julklapp var bra men jag köpte ett sånt där fiskespel, man har fiskespön med någon sorts magnet på som suger upp små fiskar. Jag tycker i alla fall att det vore roligare att få en sån sak än att få choklad. Några fick lite kluriga saker, knep och knåp, Adam fick till exempel två metallsaker som man ska försöka ta loss från varandra, de liknade det jag fick på Uss statsskattjakt, det stör mig att jag fortfarande inte har lyckats komma på hur man tar isär nycklarna. Efter julklappsutdelningen var kvällen slut och alla åkte hem. Men jag har verkligen haft en rolig och trevlig dag och kväll! Imorgon ska jag gå på stan med Rebecka för att försöka hitta julklappar till folk, det lär inte bli lätt men ändå. Det finns många jag skulle vilja köpa till men eftersom det kostar pengar och många inte säger vad de önskar sig kommer jag nog inte köpa till så många. Dessutom köper jag främst till de som jag vet kommer köpa något till mig för det är alltid kul att byta julklappar med folk:) Imorgon blir nog tyvärr sista dagen jag har fillfälle att hitta julklappar så jag får se hur mycket jag hinner med.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0