Torsdag, sånguppsjugning och lite annat

Hej!

Nu skrev jag nyss ett jättelångt inlägg, hela försvann så nu får ni ett dåligt inlägg istället för att jag inte orkar anstränga mig. Tiden fortsätter att gå, även när man är äldre tydligen. Nu sitter jag i skolan och väntar på att Rebecka ska komma och hämta mig. Vi ska förmodligen gå och äta någonstans och därefter gå på en spelning som hennes pojkvän har med ett band som han är med i. Det blir säkert trevligt:) Jag sitter i det rum som jag förmodligen kommer att kunna sitta och plugga i efter jul. Det ligger väldigt nära övningsrum så man hör hela tiden någon som sjunger eller spelar. Ibland kan det vara lite roligt men det kan också bli jobbigt om man hör samma skala eller sång hela tiden när man försöker koncentrera sig på att plugga.

De senaste två dagarna har rullat på som vanligt annars. Gårdagen var väldigt seg och det hände inte alls mycket. En tråkig sak som vi fick veta på kontaktlärartiden var att min kontaktlärare kommer vara pappaledig nästa termin vilket gör att vi får samma kontaktlärare som andra halvan av klassen. Den läraren är i och för sig också bra men jag kommer att sakna Ola som jag har nu.

Idag hade vi läxförhör på kören och jag var riktigt nervös innan. Eftersom kör är ett ämne som jag gärna vill ha högt betyg i, helst mvg, känner man ju verkligen pressen när det är läxförhör och det är extra viktigt att man visar vad man kan. Låten vi skulle sjunga igenom var samma låt som förra veckan och jag kände mig ganska säker på stämman. Under uppsjugningen märkte jag att min röst inte var särskilt bra sådär tidigt på morgonen. När vi delades upp i grupper sjöng min grupp först och det var ju skönt att få det avklarat så fort som möjligt. Jag gjorde mitt bästa och skulle gärna vilja veta vad lärarna såg och tyckte om mig. Under jullovet tror jag att vi får våra omdömen hemskickade så nu är det bara att vänta och se.

På idrotten hade vi teori och pratade om stresshantering. Det är ganska intressant med tanke på att jag känner att det vore bra för mig att lära mig mer om det, jag kanske kan lära mig lite om hur man kan tänka när man känner av stress. Som det ser ut nu känner jag ju av stress mer eller mindre varje dag vilket är väldigt jobbigt. Läraren berättade lite om vilka symtom som är vanliga vid stress och att det inte är bra att vara stressad under en lång tid eftersom man då kan få skador för livet, det lät ju inte så bra och jag hoppas att det inte händer mig:)

Ensemblelåtarna börjar äntligen sitta nu känns det som och idag jobbade vi mest med detaljer. Läraren säger att han tycker att det låter bättre när jag sjunger nu och det är tur med tanke på att jag verkligen anstränger mig och känner att jag gör mitt bästa varenda lektion. Sen hade vi sånguppsjugning idag då alla sjöng igenom sina klassiska sånger. För mig gick det bättre än vad jag hade förväntat mig vilket kändes bra. Jag trodde inte att jag skulle kunna sjunga klassiskt efter att ha skrikit ganska mycket under ensemblen. Igår hade jag en kort lektion då jag fick sjunga igenom min låt och fick lite tips på vad jag kunde tänka på. Tyvärr vet jag inte om jag fick fram någon klassisk klang i rösten men lärarna sa att det åtminstone lät lite annorlunda även om jag sjöng lite svagare än vanligt. De andra var väldigt duktiga och vissa fick fram bra och fina klanger som man inte hade hört innan:) Nästa vecka ska jag börja sjunga jazz så det blir en ny utmaning eftersom jag aldrig har sjungit det tidigare. Men det var roligt att få lära sig lite mer om klassisk sång också för det hade jag nästan aldrig heller testat:) Det svåra med jazz verkar i alla fall vara att man måste improvisera mycket och det tycker jag är svårt men vi får se hur det går.

Nu hinner jag inte skriva mer eftersom Rebeckas lektion slutar snart. Imorgon är i alla fall finalen i Idol och den ska jag förmodligen se. Sen firar vi mig hemma på lördag, det är mest lite släkt och så som kommer men det blir förhoppningsvis trevligt:) Resten av helgen borde jag plugga men då är det verkligen sista rycket eftersom det bara är åtta dagar kvar till jullovet! Förstår ni hur mycket jag längtar dit?
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

Jag totalälskar att sjunga jazz, fast country är ju bättre, men ja..det är så underbart!:D

2009-12-10 @ 20:22:57
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0