Första december

Hej!

I söndags glömde jag ju att skriva att det var första advent men det berodde på att jag ändå inte gjorde något som hade med julen att göra då. Eller jo, vi gick ju i och för sig på en julmarknad plus att vi var inne på lagerhouse där de sålde en massa julsaker. Idag har ju december börjat och nu är det en vecka kvar tills jag fyller år. Än så länge har jag inte bestämt hur jag ska fira men det är ju en hel vecka kvar så det är lugnt. Sen är det ju tjugotre dagar kvar till julafton och vi får se hur den blir i år, hoppas att man hinner få lite julkänslor innan. Tidigare idag lyssnade jag på julskivan med Sonja, Sanna och Shirley när jag tränade och det gav mig i alla all lite känslor. Men det luktar inte jul här hemma än. Lucia är ju förresten snart men jag ska inte gå i något luciatåg i år, seriöst vad tråkigt.

Annars rullar livet på som vanligt, skolan är jobbig och ikväll måste jag skriva på engelskan. Seriöst vad segt den går för mig även när jag anstränger mig. Imorgon ska den hur som helst lämnas in så då kommer jag förmodligen behöva sitta hela kvällen med den för att försöka få den så bra som möjligt. Matten har blivit svår igen och nu förstår jag nästan ingenting av det vi går igenom. Det kändes tråkigt att säga hejdå till svenskläraren men jag kanske har honom igen om två år, vem vet? På ensemblen gick vi igenom en låt som Linn ska sjunga på konserten. I refrängen har jag den ljusaste stämman, som tur är är den inte jätteljus och jag klarar av att sjunga den om jag tar i. Läraren tyckte att det var bra att jag började sjunga starkare sa han och det går ju bra att göra det när jag sjunger med andra, när jag sjunger själv vill jag gärna höras så lite som möjligt. Estetisk orientering var inte rolig, vi skulle först skriva en recension om den där installationen som vi såg för några veckor sen. Jag hade inte mycket att skriva eftersom man mest skulle fokusera på dansen som jag inte såg men jag skrev om det man kunde höra och vilka tankar och känslor jag fick. Läraren får läsa den och sen får hon skicka in den till de om hon tycker att det skulle ge dem något att läsa vad jag tyckte. Låtarna på vokalensemblen börjar låta bra nu och idag orkade jag sjunga istället för att bara sitta tyst och knappt orka göra någonting, så var det ju förra tisdagen. I spanskan har vi prov om en vecka, jag satsar på att minst få vg, därför ska jag plugga jättemycket i helgen. Min assistent kan inte scanna in de sidor jag behöver nu på grund av att rummet som vi använder tydligen håller på att byggas om. Vi hade inte ens blivit varnade eller fått reda på det av någon så det kändes verkligen störande. Rektorn verkade inte heller veta någonting om det och ingen verkar veta vilket rum jag ska få istället. Hoppas att man kan komma in där snart i alla fall så att jag kan få material inscannat och så.

Träningen igår gick verkligen dåligt, jag började med att förlora ett set med tolv-ett, precis som i söndags när jag spelade mot Helene. Men det har nog aldrig hänt att jag har spelat bra i första set även om jag har värmt upp innan. Det finns verkligen hur mycket som helst som jag behöver bli bättre på för att inte spela dåligt och förlora en massa poäng i onödan. Men jag jobbar på det även om det går segt. Nu tror jag inte att jag har mycket mer att skriva och måste skriva på den där himla engelskan men jag bloggar igen någon annan dag.
/Vispen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0