År 2009

Hej!

Jag har fått en del mail där det står att jag ska blogga oftare och jag vet att jag har varit dålig på att blogga hela lovet. Men jag skriver när det finns saker att skriva om. Sen har jag varit helt fast i en bok de senaste tre dagarna, sjunde boken av Harry Potter. Även om jag visste slutet redan innan jag läste den ville jag läsa den själv för att jag tycker att författaren skriver väldigt bra, boken var dessutom hur spännande som helst ändå. Nu längtar jag tills sjunde filmen kommer, sexan var ju en av de bästa så jag hoppas att sjuan kan bli bättre än alla tidigare filmer eftersom det faktiskt tyvärr blir den sista filmen om Harry.
Förutom att läsa har jag hunnit åka till Björn och här kommer jag förmodligen stanna hela helgen. Vi åkte in till stan för att titta på mobiler både igår och idag och idag bestämde vi oss för att köpa en Nokia N86 till mig. Det berodde delvis på att den har funktioner som jag tycker är bra och delvis på att jag har kompisar som redan har den mobilen, det kkänns alltid lite säkrare på det sättet. Vilken mobil som helst kan ju inte ha talsyntes. Nu dröjer det nog ett tag innan mobilen vi beställde kommer och efter det får man nog vänta på att syncentralen ska installera det program som behövs så det är tur att jag har en mobil som fungerar, den har inte lagt av helt än:) Aja, nu hade jag tänkt skriva lite om året som gått men jag ska inte skriva så långt eftersom jag om en stund ska ringa några av mina vänner och säga gott nytt år och skicka ett antal sms. Vi har förresten ätit en god middag idag och efter att vi har åkt in och tittat på smällare kommer vi äta kräftor! Skaldjur är verkligen någonting som jag tycker om. Jag hoppas att det är fler som smäller i år för förra året var lasershowen och det var bland det tråkigaste jag någonsin sett. Om man är blind är den inte särskilt rolig att titta på.

Hmm, jag tror inte att jag orkar anstränga mig och skriva något jättebra här utan nu skriver jag bara det jag kommer att tänka på. Det här året har gått fort och det är som många säger att tiden bara springer iväg. Kommande år kommer också att gå väldigt fort och snart är jag tant, vissa kallar mig i och för sig redan det:) Självklart har jag som alla andra år både varit med och roliga och tråkiga saker. Stress är någonting som jag alltid har känt av i år, på loven har jag kunnat slappna av mer, jag har känt av stress även då men då har det berott på att många saker hände och kanske på något mer. Jag vet att det är bra att vara stressad men jag tror kanske inte att min kropp alltid har mått så bra i år då jag vissa nätter knappt har kunnat sova och så vidare. Därför är ett av mina nyårslöften nästa år att jag ska försöka att inte vara lika stressad, vi får se hur det går men ändå.

Nu skriver jag istället några roliga saker som jag har gjort i år. Jag kommer förmodligen glömma någon men de viktigaste borde jag ju i alla fall komma ihåg. Showdownen har verkligen varit hur rolig som helst och jag tycker ju verkligen jättemycket om att träna nuförtiden! På jullovet har jag verkligen saknat att träna och spela. Alla tävlingar har varit roliga och jag känner att jag har utvecklats lite även om jag har hur mycket som helst kvar att lära mig. Sverigecupen, VM och tävlingen i Holland kommer jag i alla fall inte att glömma på länge. Att lära känna showdownspelare, både i landslaget och andra, har också varit jätteroligt! En del vänner har verkligen varit så snälla och stöttat mig och det har betytt mycket! Nästa år vill jag utvecklas mer och spela bättre på tävlingar, om jag får vara med på några.
Språkresan till England var nog den bästa resa jag någonsin har varit på! Jag lärde mig otroligt mycket och trivdes dessutom jättebra hos de jag bodde hos! Jag hoppas på att kunna åka på språkresa igen eller på andra roliga resor, jag kanske får vara med om något lika roligt redan nästa år:)
Musiklägret i Danmark var väldigt roligt och där lärde jag känna några tjejer som jag hoppas att jag i alla fall ska kunna ha lite kontakt med i fortsättningen, vi skriver till varandra på facebook ibland:)
Jag har lärt känna många i år och det är jag verkligen glad över. Nästa år hoppas jag på att få fler vänner och att såklart fortfarande vara bra vän med de vänner jag redan har:) Ni är bra som orkar med mig! Några av er förstår mig så bra. Dessutom har jag ju skaffat en ledsagare som jag inte hade haft på flera år innan, det var ju sådan tur att Rebecka fick vara assistent i några veckor och att vi lärde känna varandra:)
Inom musiken har jag ju inte gjort så mycket i år. Det roligaste har nog ändå varit att köra på stora scenen på Gröna lund. Det var roligt att träna på alla stämmor och så var det ju roliga människor som också var med på Grönan den dagen:) I skolan har jag försökt utveckla min sångröst och det är tyvärr någonting som jag tycker att jag inte har lyckats med. Nästa år får jag försöka jobba på att få tillbaka känslan i rösten och på att få tillbaka motivationen att sjunga.
Den bästa konserten jag har varit på i år var lugnt julkonserten med Sonja Aldén, Sanna Nielsen, Shirley Clam och Måns Zelmerlöw! Jag vill verkligen se dem igen ifall de har julkonsert nästa år eller något annat år i framtiden. Att gå på genrepet av melodifestivalen med Ellen var väldigt roligt och som det ser ut nu ska vi dit även nästa år!
Det här året var sista gången jag var på läger på Alnön i Sundsvall. Jag vet att jag kommer sakna ledare, deltagare och även huset där vi bode otroligt mycket. Lägret på Sikargården och stället där teaterlägret alltid brukar vara är också platser som jag kommer att sakna. Även om jag kanske kommer åka dit någon gång i framtiden blir det inte alls samma sak utan alla andra från lägret! Us musikläger har varit ett annat läger som jag verkligen tyckte om, stämningen var oftast bra och jag trivdes så bra när jag var där! Alla människor och att få spela tillsammans, det var kul, jag tycker att musik och att sjunga är som roligast när man gör det med andra.
I år har jag hunnit med att fira jul och påsk och jag är så glad över att jag har familj och släkt att fira med:)
De bästa tv-programmen jag har sett i år har varit melodifestivalen och idol.
De bästa böckerna jag har läst är sjunde Harry Potter och första och fjärde boken i Twilightserien.
Jag tror inte att det är någon särskild artist jag har fastnat för i år, det måste i så fall vara Måns som sjunger mycket bättre än jag trodde. Innan julkonserten tyckte jag inte alls att han var särskilt bra.
Kärleken har väl gått sådär i år. Tills i början av juli hade jag Adam vilket jag var glad över. Nu har jag ingen men det känns inte så bråttom med att hitta någon även om jag kan sakna någon ibland. Jag tror att jag i år har lärt mig att uppskatta olycklig kärlek. Nästa år kanske jag blir kär i någon som kanske även blir kär i mig, vi får se vad som händer.
God mat har jag ätit hur mycket som helst av i år och jag tror inte att jag kan skriva något särskilt som jag har tyckt extra mycket om. Dumlekakor är däremot den kaka som jag och en kompis har pratat jättemycket om i år, vi är lite skumma:)
En tråkig sak är att jag under höstterminen har känt att det har gått dåligt för mig i skolan fastän jag har försökt plugga mycket. Nästa år hoppas jag att jag kommer orka plugga mer och skriva bättre på proven.
Nu hinner jag inte skriva mer för nu är det bara ungefär en timme kvar av 2009, vad konstigt det kommer kännas att säga att det är 2010 sen. Jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0