VM i showdown 2009

Hej!

Nu skriver jag igen och eftersom jag är väldigt trött orkar jag inte skriva ett jättelångt inlägg. Hoppas att allt är bra med alla er som läser min blogg i alla fall:) Nina körde mig till hotellet i måndags och det var bra för ingen som jag kände var där när vi kom dit. Hotellrummet där Ida och jag bodde var bra och sängarna var sköna. Vi gick runt lite och satt en stund i några skumma fotöljer innan de andra kom. Man sjönk ner jättemycket när man satt i fotöljerna och jag försvann lite när jag satt i dem. Men man kunde gunga lite när man låg ner i dem och det var skönt. När de andra kom pratade vi lite, mest de andra men ändå. Jag tycker att det kan vara svårt att prata när många är med ibland. Lite efter att klockan var tio gick jag och la mig. Men jag sov dåligt, dels för att jag alltid brukar göra det när jag sover på nya ställen och dels för att man ofta kunde höra när tågen körde förbi, det hördes hur tydligt som helst. Sen hörde man en himla klocka som plingade väldigt ofta. Fastän Ida hade öronproppar när hon sov tyckte hon att det kändes som att tågen skulle köra in i huvudet på en, jag höll med om det

I tisdags skulle vi träna, Rebecka kom när vi skulle äta frukost. Frukosten var verkligen hur bra som helst, jag har kanske aldrig ätit så bra frukost förut. Det fanns mycket att välja på och jag åt ganska mycket varje dag, annars brukar jag inte kunna äta någonting om jag går upp tidigt på morgonen. Jag åt alltid en smörgås med ost och paprika, ägg med någon fiskrom och oftast någon frukt. De hade smothie och pankakor som var väldigt gott också. Efter frukosten pratade vi lite om dagen och sen tränade vi showdown. Jag tycker att det gick dåligt för mig den dagen och att jag spelade dåligt. Vi tränade på att skjuta bra servar och på att skjuta envallar. Jag kunde få två servar att fungera ganska bra men kom aldrig på någon bra tredje serv. Envallar var svårt åt ena hållet men det gick ibland. Jag är dålig på att ha kontroll på bollen fastän jag har börjat träna mer på det nu. Lunch åt vi på en kinarestaurang, samma som på träningslägret tror jag.

På eftermiddagen började vi spela matcher och jag förlorade stort mot Claudio och Ida. Lite senare gick vi till ett gym som fanns på hotellet och där cyklade jag motionscykel i ungefär en timme. Det kändes som att tiden gick fortare än när jag cyklar hemma eftersom jag var med andra på gymmet och man hörde musik i bakgrunden. Träningen var slut sen och jag kommer inte ihåg mycket mer av vad som hände på tisdagen. Jo, det var förresten då som vi pratade om vad vi hade för mål med VM, både individuellt och i trippeln. Mitt mål individuellt var att inte komma sist och målet med trippeln var att Sverige minst skulle komma på tredje plats. När vi hade pratat om våra mål och skrivit ner några regler som var viktiga under VM fick alla gå in och prata med vår lagkoach om ifall man ville vara med och spela i laget för trippeln. Det tog en stund innan jag fick prata och när jag var klar var klockan över tolv. Vi fick våra landslagskläder den dagen också, storlek medium var lite för stor för mig, i alla fall en tjocktröja och ett par mjukisbyxor men de tunna tröjorna passade ganska bra.

Det var inte roligt att gå upp på onsdag morgon och jag hade lite träningsvärk, det brukar ju inte hända särskilt ofta. Efter frukosten spelade vi matcher igen och jag spelade mot dem som jag inte spelade mot i tisdags. Den enda jag vann mot var Anders men det kändes ändå roligt att inte förlora varenda set. Dessutom tycker jag att jag spelade bättre i onsdags än i tisdags. Vi spelade lite i lag sen, jag var en av de fem som kom med i Sveriges trippellag. Men Ida spelade hela tiden av oss tjejer och det var tur, jag ville inte förstöra för laget. Det var roligt att spela trippel i onsdags i alla fall.

På eftermiddagen fick man göra någon synkontroll. Två läkare kom och pratade lite med alla. För mig tog det bara lite mer än tio minuter men det var kanske inte särskilt konstigt, jag är ju helt blind. Jag hade glömt vad mitt synfel hette men jag visste att det var mina näthinnor som var trasiga och det räckte. Sofia kom och spelade med Ida sen och det var roligt att se. De är verkligen jätteduktiga! När vi åt middag hade många från andra länder kommit, det var roligt att höra så många språk. Några länder som var med och tävlade förutom Sverige var Finland, Danmark, Slovenien, Polen, Holland, Italien, USA, Tyskland, Tjeckien och Estland. Efter middagen samlades alla och VM startade. Alla nationalsånger spelades upp och efter det pratade några personer och hälsade alla välkomna och lite sådant. Senare tittade jag medan Ida blev masserad, jag blev också masserad en liten stund men det gjorde jätteont och var obekvämt. Det kanske är så att jag är mer spänd än tidigare, i nian fick jag ju massage i skolan ibland men det får jag ju inte längre. Den kvällen blev jag lite övertrött också och skrattade åt ingenting.

I torsdags började frukosten klockan sju och halv sju träffades vi för att värma upp. Det gick bra för mig förutom att jag ramlade och skrapade upp benet lite men det var inte så farligt. Efter frukosten var jag nervös, jag tror aldrig att jag hade varit så nervös i hela mitt liv. Det går verkligen inte att beskriva hur nervös jag var och även om det kan vara bra att vara lagom nervös inför stora tävlingar var jag för nervös för att kunna spela som jag brukar göra. Första matchen spelade jag mot Sirpa från Finland klockan kvart i nio. Det gick verkligen inte bra för mig, okej, jag lyckades göra några mål men jag lyckades också släppa in en massa bollar som gick långsamt och när jag skulle serva blev det felserv flera gånger. Efter matchen kändes det i alla fall lite bättre och nervositeten släppte lite. Min nästa match var mot en från Holland, hon vann VM förra gången och oj vad människan var bra. Jag lyckades bara göra mål en gång så ja, jag har mycket mer att lära mig och det finns en massa saker som jag måste bli bättre på. Min sista match var mot Helena från Tjeckien, den gick faktiskt bättre och jag ledde ett tag. Men sen förlorade jag och det kändes jobbigt för då hade jag ju förlorat alla mina matcher. Jag gick undan en stund för att jag inte orkade prata med folk men jag blev på bättre humör när Ida kom. Hon hade också kommit sist i sin grupp och vi var båda ganska arga så det kändes bra. Alla jag spelade mot var i alla fall jätteduktiga, jag vill bli lika bra som dem! Jag märkte att många av tjejerna spelade annorlunda om man jämför med många jag har spelat mot i Sverige och det var ju bra att jag fick se hur andra tjejer spelar.

På eftermiddagen tittade jag på några andra matcher innan trippeln började. Första laget vi spelade mot tror jag var Estland. Det var verkligen hur spännande som helst, jag tycker att det är roligt att titta på showdownmatcher för att det kan bli jämnt och för att man hela tiden hör vad som händer. En trippel spelas tills ett av lagen förlorar med trettioen poäng eller mer, man måste förlora med minst två poäng. Sverige vann till slut matchen med trettiosju-trettiofem. Det var roligt att heja på laget, Jonnie hade en tuta som han tutade med varje gång Sverige gjorde mål. Nästa match var mot Holland och vi förlorade tyvärr lite, Sverige ledde ganska mycket en stund men sen lyckades Holland ändå vinna. Sista matchen som var mot Italien vann vi i alla fall och det var ju bra. Jag tycker att alla i Sveriges lag spelade bra, det gick bra för Ida och det var ju roligt eftersom det inte hade gått så bra för henne på förmiddagen. Efter middagen var jag hur trött som helst, jag sov dåligt natten innan, klockan fyra vaknade jag och kunde inte somna om. Därför somnade jag redan runt niotiden på torsdagen och även om jag inte sov lika mycket som jag borde den natten var det ju i alla fall några timmar.

Nästa morgon hade jag jätteont i huvudet, det var störnade att det inte hade gått över under natten som det annars brukar göra. Men det var mer synd om Ida som ramlade ner för en trappa och slog i huvudet när vi skulle äta frukost. Rebecka fick åka in med henne på ett sjukhus och den resan var tydligen väldigt rolig, Ida sa att hon kanske kommer blogga om den sen. Läs gärna hennes blogg:
Http://idaostlund.blogg.se
Nu mår hon i alla fall bättre och det är ju jättebra!

På eftermiddagen hade jag tre matcher och den första var mot Angela från Italien. Patrik var min koach och det kändes bra. I första set spelade jag sådär och förlorade men andra och tredje set lyckades jag vinna! Åh, vad roligt det kändes att vinna en match, jag blev verkligen hur glad som helst när det hände! Men det var jättebra att jag hade en koach för jag tror inte att jag hade kunnat vinna annars. Det är verkligen till stor hjälp när man har en person som man kan prata med ibland under matchen och som kanske kan säga vad man ska förbättra eller vad motståndaren kanske inte är så bra på. Rebecka var min koach under de flesta andra matcherna och hon var också bra=) Den andra matchen som var mot en från Estland förlorade jag och det var synd men jag tycker ändå att jag spelade ganska bra. Jag skulle ha spelat mot Ida sen men eftersom hon ville orka spela i trippeln senare ville hon vila. Rebecka och jag gick och köpte en glass istället, jag testade en av Ben and Jerrys glassar som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men jag tror att jag åt en liknande eller kanske till och med samma glass när jag var i England, det var en glass med browniebitar i. Choklad är verkligen gott!

I trippeln skulle vi spela mot Tjeckien och vi behövde vinna den matchen för att gå vidare till semifinal. Tyvärr förlorade vi och därför gick vi inte vidare. Men vi fick spela om femte till åttonde plats och vi spelade två matcher till på fredagen som vi vann:) Ida spelade hur bra som helst fastän hon hade jätteont i huvudet, jag förstår inte hur hon orkade. På kvällen kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände, jag har glömt mycket vad vi gjorde och jag borde ha skrivit ner lite anteckningar varje dag. Men vi hade verkligen jätteroligt tycker jag och därför orkade jag inte skriva eller göra sådant i veckan. Men jag masserade Claudio lite för att jag ville att det skulle gå bra för honom på lördagen, han och Zebastian hade gått vidare och var bland de åtta bästa.

Igår var sista hela dagen och det kändes tråkigt, jag tyckte verkligen om hotellet och stämningen. Under förmiddagen tittade jag på när Zebben och Claudio spelade några matcher, Zebben gick vidare till semifinal. Jag trodde att han skulle vinna den matchen när han vann första set ganska lätt men tyvärr förlorade han och fick spela om tredje eller fjärde pris. Men det var ju väldigt bra det också! Claudio kom sexa på VM och det var ju också väldigt bra!

Efter lunchen spelade Ida gitarr och sjöng, hon sjunger hur bra som helst! Jag fick även höra en låt där hennes syster sjöng och hon var också jätteduktig! Finalen i trippel tittade jag på, Slovenien vann mot Finland. Finland var förresten med i finalen i allt, i trippel och i individuellt spel för tjejer och killar. Idas kompis Sanna kom senare och hon var väldigt trevlig. Jag fick veta att hon flyttade till Stockholm för bara några dagar sen och att hon bor ganska nära mig. Därför kanske vi ska ses någon dag, det skulle vara väldigt roligt. Nina kom sen också för att titta på några matcher, den roligaste matchen tycker jag var när Zebastian spelade om tredje pris. Matchen gick snabbt och det var bra, tjejmatchen kunde nästan kännas lite seg ibland. Tjejerna stannade bollen ganska länge varje gång och ibland tog varje boll ganska lång tid. Matchen var väldigt jämn och det stod två-två i set men sen vann Jana från Slovenien. Den andra finalmatchen var också ganska jämn men det blev till slut en från Nederländerna som vann. Zebastian kom trea och det var ju jätteroligt, han vann med tre-noll i set.

Middagen åt alla på hotellet igår och maten var jättegod! Jag hade ganska tråkigt en stund sen men det blev roligare lite senare när jag satt i ett rum med en massa folk och Anders spelade munspel och sjöng. Han improviserade melodier och hittade på någon text ibland, de flesta slog på någonting eller stampade och höll takten, det var jätteroligt och några spelade in det:) Jag pratade lite med en tjej som heter Stine som är från Danmark, hon var trevlig men jag var som vanligt blyg med att prata engelska. Jag kände i alla fall att jag förstod det mesta av den engelska jag hörde i veckan. Några spelade någon dansbandsmusik i ett rum men jag tycker inte alls att de var särskilt bra, det var nog nästan inga som dansade. När de senare startade annan musik lyssnade jag mest på den men dansa ville jag inte göra. Jag gick runt lite och lyssnade på vad människor pratade om sen och efter det tittade jag på när några spelade billiard. Efter det gick klockan fort och jag ville inte gå och lägga mig fastän jag var trött. Sista natten ville jag orka vara uppe länge eftersom vi skulle åka hem idag. Det var många som var vakna tills klockan i alla fall var över halv tre men efter det började många gå och lägga sig. Någon gång när klockan var ungefär fem tror jag att Claudio och jag somnade till lite i en sådan där skum fotölj. Anders och Adde somnade också där. Någon som skulle dammsuga väckte oss lite senare och vi gick till våra rum.

Imorse var det verkligen inte skönt att gå upp eftersom jag bara hade sovit ungefär två timmar. Jag var väldigt borta men vaknade lite mer när jag hade ätit lite. Klockan nio var det prisutdelning som tog ganska lång tid men det var roligt. Jag klarade mitt mål med att inte komma sist på VM, jag kom näst sist. Efter prisutdelningen samlades Sveriges landslag en sista gång och vi gav Patrik en rubixkub och en Sverigetröja där vi hade skrivit våra namn. Några åkte hem innan lunchen men jag stannade och hann prata lite med Adde, Claudio och Anders. Jag tycker om Sveriges landslag, alla är verkligen trevliga. Ida och jag hade jätteroligt den här veckan tycker jag! Taxin var sen som vanligt och jag fick beställa tre resor innan den till slut kom. Det var tydligen något fel med systemet på färdtjänsten så det var ju roligt att några andra från Sverige stannade kvar lite längre så att jag kunde vara med dem.

När jag kom hem sov jag några timmar och när jag skriver det här känner jag mig verkligen inte utvilad. Men nu ska jag snart gå och lägga mig för att sova länge, det behöver jag. Snart börjar skolan igen och jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort när man har roligt. Den här veckan har verkligen inte känts som en vecka utan som kanske bara tre dagar. Jag längtar tills nästa tävling som är i Breda i oktober. Innan det har jag bestämt att jag ska träna jättemycket, om jag gör det kanske jag i alla fall hinner utvecklas lite. På en och en halv månad hinner det kanske inte hända jättemycket men jag ska i alla fall försöka bli lite bättre. Nu när jag har spelat mot andra tjejer och vet lite hur de spelar vet jag mer vad jag behöver träna på. Det är synd att Ida inte har råd att följa med till Breda men jag får hoppas att killarna är snälla mot mig=) VM 2009 som var min första internationella tävling har i alla fall varit jätterolig att vara med i och jag lärde mig mycket! Det roligaste med tävlingen var nog när jag vann den där matchen i fredags även om jag bara vann mot en person som också hade förlorat matcherna i sin grupp i torsdags. Att träffa alla människor var såklart också jätteroligt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Alltid kul att vinna någonting i alla fall! =)

Kul att du inte kom sist!



Örnevik sa att du har utvecklats fort på kort tid, så du hinner nog utvecklas en del till oktober också =)

2009-08-17 @ 18:36:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0