Torsdag, en vecka sen skolan började

Hej!

Inatt sov jag ganska dåligt men sex timmar kunde jag i alla fall sova. Jag drömde mycket inatt, mycker mer än jag brukar göra och drömmen var riktigt trevlig:) Det var länge sen jag kom ihåg en dröm såhär tydligt och jag glömmer nästan bort allt jag drömmer på morgonen när jag vaknar. Tyvärr vill jag inte säga vad jag drömde inatt eftersom man ibland brukar säga att de drömmar som är bra kan slå in om man har tur och inte talar om för någon vad man har drömt om. Ifall det skulle vara sant vill jag inte berätta om min dröm, sen skulle ni inte orka lyssna på den heller.

Taxin var sen idag eller chauffören hade rättare sagt glömt bort att hämta mig. Det tråkiga var att första ämnet idag var körsång vilket är ett av mina favoritämnen i skolan. När jag väl kom till skolan höll de andra mest på att sjunga upp så jag hade alltså inte missat någonting. Men jag  kan bara säga att jag blev glad när jag kom dit och hörde hur mycket mer alla sjöng idag än förra året! Skillnaden var verkligen hur stor som helst, ett tag trodde jag att treorna också sjöng med oss eftersom de pratade om att tvåor och treor skulle ha kör samtidigt men fastän inte treorna var med lät det verkligen mycket bättre än någon gång förra året. Vi har en lärare som också har sånglektioner med några i min klass. Han är verkligen hur bra som helst för han är rolig och får på något sätt alla att sjunga, i alla fall nästan alla. När vi gör saker bra eller om vi kanske kan förbättra något säger han det och han förklarar bra och ja, han är helt enkelt en jättebra lärare! Jag tror att vi kommer ha en till lärare också men är inte säker, hon var i alla fall inte där idag. Vi sjöng en låt som heter Let me entertain you, Robbie Williams sjunger den egentligen. Verserna var lite svåra tycker jag men jag hade ju ingen text heller som alla andra. Det var en rolig låt att sjunga i alla fall och man blev glad av den:) Tills nästa vecka ska jag lära mig texten utantill.

Efter kören skulle vi ha haft idrott men den blev inställd på grund av att det inte fanns någon lokal att vara i. Jag förstod inte riktigt vad problemet var eftersom de pratade om att vi ändå ska vara ute de första veckorna och eftersom vädret ändå inte var dåligt idag. Min assistent läste i alla fall igenom det vi fick i läxa i svenskan så det känns bra, jag hängde med ganska bra även om en del ord i texten var svåra. Lite senare var jag med Ellen, Josefine och Linn, vi spelade gitarr och sjöng, eller de spelade. Gitarr vore roligt att lära sig, det verkar inte jättesvårt att lära sig ackord och om man kan det kan man ju kompa sig själv när man sjunger. Nästa år skulle jag vilja välja gitarr men det kommer jag inte hinna på grund av att den kursen bara är femtio poäng. Psykologi har jag redan bestämt att jag måste läsa nästa år och den kursen är ju också bara femtio poäng. Därför måste jag ha en hundrapoängskurs förutom psykologin eftersom jag har hundrafemtio poäng att välja till nästa år, det är lite synd.

Lunchen var god, skolan får mat av ett annat företag än förra året och det är mycket bättre. Hela klassen hade ensemble lite senare, alla i min och parallellklassen plus alla ensemblelärare träffades i någon sal. Där pratde vi först lite om vad vi kommer göra i år och diskuterade sedan lite annat. Sen fick alla ett papper med en låt som de skulle skriva om, jag kände inte att jag fick ut någonting av det eftersom jag inte fick några noter. Men Antonia och jag hade sånglektion sen som vi gick på tillsammans, vi kunde göra det idag eftersom jag inte kunde gå ifrån mötet vid den tid då jag skulle ha haft lektion egentligen.

Den första sånglektionen var bra och jag kände att jag vågade sjunga ut mer när jag sjöng tillsammans med någon annan. Både Antonia och jag är altar så det är ju bra och ingen av oss kan sjunga särskilt högt, alltså höga toner. Vi ska börja jobba med Beatles nu och jag fick en låt som heter Hey Jude, vi sjöng den lite på en ensemblelektion förut men det var ingen låt som vi jobbade särskilt mycket med. Låten känns helt okej att sjunga men det dåliga med den är att den känns seg efter ett tag.

Rebecka kom efter sånglektionen och vi åkte för att simma på Eriksdalsbadet. Bussen var seg och vi fick vänta på den väldigt länge menmen, Ellen åkte samma buss som vi så det var trevligt. Att simma såg jag inte alls fram emot, det finns inte mycket som är tråkigare än det. Jag måste komma på någon annan typ av träning som är roligare. Motionscykel har vi ju här hemma plus att jag ska köpa en cross trainer snart, det är tur att jag har sparat pengar så att jag har råd med det. En cross trainer är ju väldigt dyr men jag har räknat ut att jag tjänar mer på att köpa en sådan än att betala för att träna på gym. Springa är i och för sig ganska roligt eller att jogga eller gå snabbt. Det är den enda träningen jag kan komma på, synd att goalballträningen bara är varannan tisdag. Den är ju samma dag som showdownträningen också så därför kan jag inte träna det. Det kändes inte ens skönt efter att ha simmat och därför vill jag inte fortsätta göra det, jag får ut mer av att träna på andra sätt. Nu kommer jag inte träffa Rebecka på ett tag eftersom hon åker till Skottland med sin kör nästa vecka, det låter ju hur roligt som helst! Körerna jag var med i förut åkte aldrig på några resor, jag känner flera i min ålder som åker utomlands med sina körer ibland så det var skumt att jag aldrig ens fick åka någonstans i Sverige och sjunga. Konserterna var alltid bara i Södertälje där kören alltid var. Nu orkar jag inte skriva mer men imorgon är det helg och den är verkligen välkommen!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Har ni goalball nu med? =)

Ska du komma på lägret vi har i Stockholm om 3 veckor? Vet inte om du känner till det, men det är ett sammarbete mellan Göteborg, Stockholm och Östergötland. Vi ska ha goalball, judo, simning och lite showdown.



Har ni bara psykologi A? Kan man inte läsa B? I så fall kunde du ju tagit båda dem och fått 100 poäng.



SV: Jo, paddla är kul =) fast jag gillar kajak bättre än kanadensare som vi paddlade igår =)

När jag ror ror jag bara runt. Jag är så olika stark i armarna antar jag...



Filosofi är faktiskt ganska intressant, men det är svårt. Ändå är det bara filosofi A. B finns också, men ingen får läsa det, för det är så svårt och man kommer aldrig upp i antalet deltagare som behövs.

2009-08-27 @ 22:08:06
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0