Onsdag, första vanliga skoldagen och träffat Adam

Hej!

Igårkväll hade jag ganska tråkigt, det enda roliga som hände var att jag pratade med några kompisar. Inatt märkte jag att jag nu har börjat känna mig stressad igen eftersom jag hade lika svårt att sova som på vårterminen. Skolan är bra ibland men en nackdel med den är verkligen att jag stressar upp mig jättelätt och får jättesvårt att sova på nätterna. Det bidrar ju till att jag får sämre resultat och pluggar sämre än vad jag hade gjort ifall jag hade kunnat sova så många timmar som jag egentligen behöver. Det är jättejobbigt att ligga och tänka i flera timmar innan man somnar, jag har testat att lyssna på böcker på kvällarna också men när jag gör det blir jag inne i boken och kan ibland inte sluta lyssna på den om den är spännande. Sen när jag väl har stängt av boken kan jag ligga och tänka på hur det ska gå i flera timmar och därför hjälper det ju inte heller tyvärr. I och för sig kanske det skulle gå ifall jag hittade en bok som var extremt tråkig och som dessutom var inläst av en inläsare som lät tråkig och pratade långsamt, det får jag testa någon dag:)

Imorse var det jobbigt att gå upp men det gick bra till slut och jag han både duscha ganska länge och äta frukost. Tidigare har jag varit dålig på att äta varje morgon men nu har jag bestämt mig för att verkligen försöka göra det. Dagens första lektion var matte och det var roligt att Stephan äntligen var tillbaka! Vi började med att dela ut böcker till alla och det tog ganska lång tid eftersom man skulle registrera det i en dator. Jag installerade matteboken på datorn, matteboken är en av de böcker som har kommit i tid i år. Första kapitlet vi kommer att jobba med handlar om sannolikhet och efter att ha tittat lite på hur det ser ut verkar det ganska lätt tycker jag, i alla fall om man jämför med allt annat som ingår i kursen. De kapitel som kommer sen och som också är mer avgörande för vilket betyg man kommer få ser verkligen mycket svårare ut. Ekvationer, grafer, algebra och andra saker med mycket bilder är det enda som kommer senare i boken. Förstår ni hur det känns? Om jag pluggar mycket i år måste jag i alla fall klara av att få godkänt i kursen, jag vet ganska många synskadade och blinda som har fått ig på grund av att det är mycket bilder och annat som är svårt men det får inte hända mig! Tur att matteläraren är så bra för han är verkligen bra på att förklara saker och jag hoppas att jag kan få tillräckligt mycket hjälp av honom.

Efter matten var det naturkunskap och där har vi samma lärare som var vikarie på matten i våras. Tyvärr tycker jag inte att ämnet är roligt överhuvudtaget och det var precis som jag kommer ihåg det från högstadiet. Läraren började med att prata lite om när man kom på att jorden inte ligger i centrum och därefter om förkortningarna för några kemiska ämnen. Sen gick vi igenom målen för kursen och jag tycker att det lät svårt att bara få godkänt. Jag tror faktiskt inte att det bara var jag som tyckte att lektionen var tråkig eftersom jag hörde att många satt och pratade med varandra under lektionen.

När det äntligen var lunchrast fick jag stå i kö i matsalen ganska länge men det kändes i alla fall bra att komma ut från lektionssalen. Engelska var nästa lektion och där hade vi en ny lärare som bara har jobbat på Kulturama sen förra året. Hon verkar i alla fall väldigt bra för hon presenterade sig själv på ett bra sätt och beskrev dessutom målen för kursen bra. Även om jag inte förstod varenda ord av vad hon sa känner jag att språkresan nog har hjälpt lite för jag behövde inte anstränga mig lika mycket för att förstå läraren som i våras:) Alla andra skulle skriva ett grammatikprov sen men eftersom Jonas inte har lärt sig hur man scannar än och jag inte visste att jag skulle ha provet förrän idag kunde jag inte göra det. Provet ska inte betygsättas utan bara användas för att se var alla i klassen ligger någonstans. Om jag hinner ska jag göra det nästa vecka. Det var i alla fall väldigt bra att läraren hade första momentet i kursen på datorn och att hon mailade mig det redan idag. Vi ska läsa tre korta berättelser och skriva om dem, jag hann läsa igenom den kortaste berättelsen på lektionen och jag ska försöka läsa igenom det andra på fredag då vi har engelska nästa gång. En sak som stör mig mycket med engelskan är att jag inte kommer få någon engelskabok i år. Jag blev jättearg när jag fick reda på att de som gör böcker tydligen inte ville göra boken varken i textview eller på punktskrift. Engelska är ju dessutom ett ämne som jag tycker är svårt och nu får jag inte ens någon bok! Hoppas att det går att scanna in en del av boken, det måste man ju kunna göra! Tyvärr kanske det är samma sak med spanskan eftersom jag inte har fått någon bok där heller. En skillnad med spanska är säkert att det är mycket svårare att scanna in eftersom de använder mycket apostrofer och andra skumma tecken. Jag har ju valt till spanska och då vill jag ha samma rätt som de andra att ha en bok och kunna ha hela boken och få den i tid! Ibland hatar jag att vara blind, saker tar sådan tid och det gör ju att jag kommer efter och måste plugga mer än alla andra när jag väl får material. Det är inte alltid lätt att höra att man ska vänta på saker hela tiden och höra att saker tar sin tid, jag tycker att det är orättvist! Boken i musikteori kommer jag också få vänta länge på eftersom det tydligen var dyrt att beställa den och man kan få boken på ett billigare sätt ifall man väntar längre, kanske ett halvår som det brukar vara. Då har ju redan mer än halva läsåret gått, jag kommer gå under i vår när jag både måste hinna med det som alla andra måste hinna plus det som jag ligger efter i. Ni som läser kanske tycker att jag överdriver men jag stör mig otroligt mycket på det! Men nu ska jag sluta klaga för saker blir ju inte bättre bara för att man gör det men när jag har skrivit av mig lite brukar det kännas bättre.

Lite senare på eftermiddagen var det svenska och läraren verkar bra och trevlig:) Vi hade honom på en lektion förra året en av de första dagarna då vi mest gjorde roliga saker. Tidigare idag kom han och pratade med mig och på lektionen hade han med sig material som behövde scannas in plus att han hade mailat mig så att jag har hans mailadress. Det var bra och han verkar förstå vad jag behöver. I svenskan kommer vi jobba lite med drama i några veckor nu. Idag började vi läsa en berättelse om kung Oidipus, honom har vi pratat lite om på kultur och idéhistorian. Vi fick i läxa att läsa några sidor tills nästa lektion som är på måndag, eftersom jag inte kommer hinna få texten inscannad tills dess kanske Jonas kan läsa det för mig någon dag på någon rast.

Kontaktlärartid var det sista som hände idag och den gick ganska fort. Det kändes skönt eftersom jag var helt slut i huvudet efter den här skoldagen. Efter skolan åkte jag för att träffa Adam, det är ju den tjugosjätte augusti idag och några kanske kommer ihåg att Adam och jag blev tillsammans för fyra år sen. Även om vi tyvärr inte är tillsammans längre ville vi ses, den här dagen känns ändå speciell för oss. Under nästan fyra års tid träffades vi nästan varenda helg och det gjorde ju att vi nu känner varandra väldigt bra. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna ha kontakt med varandra och vara vänner nu för det vore riktigt tråkigt annars. Det finns inte många människor som känner mig lika bra som Adam och jag tror inte att det finns många som känner Adam lika bra som jag. Adam har varit till stor hjälp för mig och han har verkligen funnits där när jag har känt mig ledsen eller bara behövt någon att prata med. Under högstadiet som för mig ibland kunde vara en jobbig tid fanns han där. Adam kunde ofta få mig på bra humör och vi brukade ofta skratta åt samma saker. Att åka till honom på helgerna kunde verkligen få mig att må bra. Några minnen jag har med Adam är resan till England och kryssningarna till Finland och Estland. Sen kommer jag alltid att minnas de gånger Adam överraskade mig på olika sätt, det gjorde mig alltid väldigt glad! Som jag skrev tidigare hoppas jag verkligen att vi fortfarande kan vara bra vänner för Adam har och betyder fortfarande mycket för mig! Nu har Adam en ny flickvän och jag är säker på att de kommer ha en bra tid tillsammans:) Hans flickvän verkar trevlig och jag ska få träffa henne när hon kommer till Adam på höstlovet.

Adams mamma lagade i alla fall en väldigt god middag till oss idag, en god sallad till förrätt, rökt lax som jag verkligen tycker jättemycket om till huvudrätt och ostkaka till efterrätt. Det uppskattade jag verkligen, Adams föräldrar är verkligen trevliga! Adam och jag hade en trevlig kväll tillsammans och jag känner att det bästa med den här dagen var att träffa honom!
Nu ska jag snart gå och lägga mig och se hur många timmar jag lyckas sova inatt.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: oskar

jag tyckte också att matte b var svår. och ändå har jag läst ända till matte d och över provat matte på universitetsnivå vilket gick riktigt dåligt. hoppas m,atten går bra flör dig iallafall.

2009-08-26 @ 23:12:42
URL: http://seigon.blogg.se/
Postat av: Sharon

Roligt att höra om någon som har en bra relation med en föredetta partner. Fortsätt så!



Och kämpa på så gott du kan med skolan. Det är kämpigt så in i helsicke ibland, men man får försöka bita ihop istället för att bryta ihop och sparka och slå sig fram. Är man bara envis nog brukar det mesta gå någorlunda hyggligt i slutänden. Lycka till.

2009-08-27 @ 19:13:56
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Anonym

Matte B är svinsvårt! Usch, jag är riktigt glad att jag fick G där och nu ska jag hålla mig från matten så länge jag kan, men en sak bara, de måste ju anpassa! Det är inte så mycket bilder och så. Mycket grafer och så är det, men de går att räkna ut på ett algebraiskt sätt och då behöver du inte lära dig grafuträkningarna. Det behövde inte jag i alla fall, men svårare än sannolikhet, det blir det.



Va! Får man fråga hur länge sen det var det tog slut med Adam? Känns inte det konstigt? Syrran och hennes kille har varit tillsammans i snart 3 år och han känns som en del av familjen. Skulle det ta slut mellan dem skulle det kännas jättekonstigt tycker jag. Speciellt om syrran hittade någon ny.

Bra i alla fall att ni har bra kontakt nu med. Jag och N försöker ju ha så bra kontakt det går, men jag har inte träffat henne på 20 veckor nu och för några dagar sedan var första gången jag pratade med henne på 18 veckor.

2009-08-27 @ 21:55:16
Postat av: Johan

Matte B är svinsvårt! Usch, jag är riktigt glad att jag fick G där och nu ska jag hålla mig från matten så länge jag kan, men en sak bara, de måste ju anpassa! Det är inte så mycket bilder och så. Mycket grafer och så är det, men de går att räkna ut på ett algebraiskt sätt och då behöver du inte lära dig grafuträkningarna. Det behövde inte jag i alla fall, men svårare än sannolikhet, det blir det.



Va! Får man fråga hur länge sen det var det tog slut med Adam? Känns inte det konstigt? Syrran och hennes kille har varit tillsammans i snart 3 år och han känns som en del av familjen. Skulle det ta slut mellan dem skulle det kännas jättekonstigt tycker jag. Speciellt om syrran hittade någon ny.

Bra i alla fall att ni har bra kontakt nu med. Jag och N försöker ju ha så bra kontakt det går, men jag har inte träffat henne på 20 veckor nu och för några dagar sedan var första gången jag pratade med henne på 18 veckor.

2009-08-27 @ 21:56:56
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jag tycker att matte b verkar förjävligt, men jag gillar verkligen sannolikhetslära. Det är bland det enklaste i matten. Nu läser jag om potenser och roten ur och sånt och det är inte heller särskilt svårt. Värre blir det sen, för sen har vi geometri (rymdgeometri) och algebra. Jag har hört att det är mycket geometri i nationella proven...men lycka till med matte b!

Och på tal om material har du helt rätt, det är orättvist! Vi ska ha samma rätt att få material och få det i tid. Jag har inte fått en enda av mina läroböcker fastän min skola beställde de i april, det är förjävligt! Och jag hoppas verkligen för din skull att du får en lärobok i spanska för nu måste jag läsa inscannad spanska och det är hemskt.

2009-08-28 @ 15:19:34
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0